reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

reklama
Elena
pocieszę cię że osoby które zazwyczaj nie przybierały wogóle lub mało, teraz mogą wystrzelić raptownie z wagą. Ja tak miałam w pierwszej ciązy że do 20 tygodnia nic nie przytyłam a i tak skończyłam na +19.
Na innym forum widziałam dziewczynę która w 7 miesiącu w ciągu 1,5 miesiąca przybrała nagle 15 kg i skończyła na +22 kg.
Dziewczyny ja wiem że boli czasem że tyjemy szybko, ale w ciąży jesteśmy i to normalne. A czasami jest tak że nic nie tyjemy i nagle mamy skok 3-4 kg, potem znowu nic i skok. Zależy od organizmu.
Ja zauważyłam że lepiej jest przybierać stopniowo. I choć mam więcej na tym etapie niż w pierwszej ciązy (5 kg), ciesze się bo skóra regularnie i własnie stopniowo się naciąga, a to może przeciwdziałać rozstępom.
Potem powalczymy razem.

Ostatnia edycja:
właśnie i ja tak samo myślę że dobrze by tak przybierać stopniowo, ale cóż wszystko jeszcze przede mną, już teraz czuję że w ciągu ostatniego miesiąca skóra mi się napina bardziej, pocieszam się że skóra elastyczna i skoro jeszcze 5 miesięcy temu miałam więcej na wadze to i teraz brzusio stopniowo się rozciągnie (może bez rozstępów:-) - głupiego nadzieja trzyma dłużej na duchu)

A ja wczoraj z radością zobaczyłam, że od początku mam tylko +70 dag, a od najniższej ciążowej +1,6kg :) Mam nadzieję, że uda mi sie jak po pierwszym porodze wyjść ze szpitala w ciuchach sprzed ciąży... chociaż wtedy byłam młoda...

Dziewczyny ja nie wiem czym wy się przejmujecie- 15 kg w końcowym rozliczeniu gubi się w pierwszym miesiącu! Nawet JA, która przytyła w pierwszej ciąży 22 kg pierwsze 15 kg zgubiłam w 3 tygodnie !!!!! Mam to zapisane czarno na białym w kalendarzu! Na chrzcinach synka ( miał 4,5 mca) ja już pozbyłam się pozostałych 7kg... potem spadło jeszcze 2kg.

Elena - mi lekarz kazał na dietę przejść jak miesiąc przybrałam 5,5 kg

A mój się czepia, że nadal mam 0,5 kg do tyłu w stosunku do wagi startowej. Ale już go nie uświadamiałam, że jak on mnie ważył to miałam już 2kg do tyłu :-) Dopiero by mnie zrugał....

reklama
a ja sie moge w koncu pochwalic :) ze mam od wagi z poczatku ciazy +1,5 kg(22tc) :) i w brzuszku na wysokosci pepka 114 cm. i mam nadzieje ze ni wystrzele z waga okropnie :) choc zauwazylam ostatnio ze straszny apetyt mnie dopadl szczegolnie na pomidory i ogorki ze smietana i osttatnio jak jadlam chrupki bingo to mialam ochote je zjesc z ketchupem :szok:ale si enie odwazylam :)
chcialabym przytyc nie wiecej niz 10-12 kg

Do góry