reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kilogramy i centymetry na +

Ja też bym chciała najwiecej 12 ale skoro już mam 8 na plusie... to pewnie skończę dużo wyżej... byleby z 1 w przodzie... Gratuluję wam pięknym wyników wagowych :)) Ja się właściwie już nie martwię - po porodzie się będę martwic wagą a teraz przecież się odchodząc nie będę!

reklama
A ja całe życie chuda byłam bardzo i ogromnie mnie cieszy ten przyrost na wadze. Stuknęło mi już 5-6 kg do przodu, ale tak dookoła brzucha, więc i tyłka mam więcej, i w udach a nie wybrzuszyło mnie diametralnie sprzodu ( a mimo to mam 30 cm w pasie więcej niż przed ciążą). Niefajne jest tylko to, że teraz zero talii, jak z metra cięta. No i mam nadzieję, że po ciąży zostanę przy rozmiarze 38 a nie 34/36, przy 170 cm wzrostu.

A ja całe życie chuda byłam bardzo i ogromnie mnie cieszy ten przyrost na wadze. Stuknęło mi już 5-6 kg do przodu, ale tak dookoła brzucha, więc i tyłka mam więcej, i w udach a nie wybrzuszyło mnie diametralnie sprzodu ( a mimo to mam 30 cm w pasie więcej niż przed ciążą). Niefajne jest tylko to, że teraz zero talii, jak z metra cięta. No i mam nadzieję, że po ciąży zostanę przy rozmiarze 38 a nie 34/36, przy 170 cm wzrostu.

Coś czuję, że wiele osób chciałoby mieć taki problem - że ma za mały rozmiar ;) Ja mam 171 cm i zawsze miałam 38, ale teraz już wskakuję na poziom 40 albo 42 nawet (!) - tylko że ja się okropnie poszerzyłam w biodrach na początku, więc to pewnie dlatego. Wmawiam sobie, że z szerszymi będzie mi łatwiej rodzić, a potem się jakoś to wyćwiczy ;)

ewa to normalne ,ze w ciąży poszerza sie talia. Tak organizm przygotowuje ciało kobiety do porodu.

Wiem, wiem trochę sie tłumaczę z tymi jabłkami. Mam świra na punkcie tycia, choć skłonności nie mam. Wiem ,ze to dziecko wazy ,macica, łożysko, itd... Swojej masy też nabralam,ale wystraszyłam sie ,ze nagle zacznę tyć. Jeszcze jak se pomyślałam ,ze to podajze w III trymestrze waga co tydzień podskakuje do góry pół kilo to już wogóle sie przeraziłam. A mi został ostatni miesiac II drugiego trymestru. Jutro wchodzę w 6 miesiąc.

ja to już pisalam, że też mam sporo kilogramów na plusie. ale ogólnie w sklepie przymierzylam spodnie rozm. 36 i super leżały ale ostatecznie kupiłam 38 bo wyglądają też fajnie, a nie wiem czy mi nie przybędzie więcej niż tylko brzuszek a nie mam zamiaru co miesiąc kupować nowych rzeczy. za to jeżeli chodzi o górę to bluzki elastycznie spoko 36 się ciagną i nadal noszę. ale strój kąpielowy to jak 40 przymierzyłam to mały na te cycki i brzuch hehe

Stroje też maja inną rozmiarówkę dość często bywa. Ale wiadomo, w ciąży cieżko dobrać.

dziewczyny, a ja się martwie, bo nadal nic nie przytyłam... niewiem dlaczego, jem tak jak mi sie chce, nie odmawiam sobie a mimo to nadal nic.... kiedy zaszłam w ciąże miałam 72 a dzisiaj ważyłam się w aptece i mam 68... o co z tym chodzi????

elena- w jaki sposób liczysz miesiące ciąży,że jutro wchodzisz w 6 miesiąc, jestem kilka dni dalej niz ty, termin mam na 15 grudnia, więc od 15 sierpnia wchodzę w 6 miesiąc, czyli od 23 tygodnia.....

reklama
natka u ciebie si ejuz zaczal 6 miesiac :) jesli liczysz go od 23tc. u ciebie jest pierwszy dzien 23 tygodnia :) bo masz juz skonczone 22 :)

aaaaaaahaaaaaaaaaaaaaa
ale to też ludzie różnie liczą... np, byłam u koleżanki i jej mąż pyta w którym miesiącu jestem, mówię że za niecały tydzień zaczyna się 6 miesiąc, a on do mnie No to jeszcze 3 miesiące ci zostały.... no i trzeba tłumaczyc że nie 3 tylko 4...

Do góry