reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy termin??

wiem,wiem...podobno 25% przed,5% w terminie,i az 70% po... i jeszcze podobno, dziewczynki lubia dluzej posiedziec w brzuszku...

reklama
No tak chłopaki się bardziej lenią  :laugh: moi synkowie byli po terminie ,jeden 14 dni,a drugi 13.Za to córeczka tylko 9 dni. Ciekawe jak będzie tym razem :laugh: :laugh: :laugh:
Wedle mnie nie ma żadnych regół jeśli chodzi o terminy i o płeć malucha.
Pozdrawiam!! No i dziewczyny bierzcie się do rodzenia bo jak wszystkie będziemy rodzić pod koniec stycznia to kto będzie na forum :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

JAk wszystkie będziemy rodzić razem, w jednym terminie, to przecież nasza Ania DziOObkowa będzie zarządzać forum. Razem z chłopakami. HIHI

Donoszę ::) , że zwyczjnie nie mamy świeżych informacji, bo kaziabzymek, martucha84 i tiramisu są już "po".
HIHI, czyli, jak się dopatrzyłam dwie dziewczynki z "mojego terminu" się rozdwoiły.

Uzupełniam informacje...
Nasz IGOREK zdecydowanie się nie spieszy, miał się urodzić 1.1., a dzisiaj mamy juz 5 a on dalej w brzuszku u mamy! Czekamy z coraz większą niecierpliwością... ;)
A tak na marginesie ja tez bym się sklaniala ku teorii, ze to chlopcy sie nie spiesza, sadzac po wlasnym przykladzie :)
Chociaz to moja pierwsza ciaza, wiec za specjalistke w tej dziedzinie sie absolutnie nie uwazam!
pozdrawiam wszystkie przyszle Mamusie :)

czekam na informacje...

hej!
Wiem,ze to juz bliziutko, ale sama nie wiem kiedy IGOREK się zdecyduje :)
Na razie mam juz jakies symptomy zblizajacego sie porodu - skurcze-tzn. napinanie sie brzuszka, z bolami podobnymi do tych miesiaczkowych, czestsze wizyty w toalecie, duza ilosc wydzieliny, no i od lekarza wiem, ze glowka jest juz bardzo nisko, ale kiedy to nastapi sama nie wiem, a juz sie z mezem nie mozemy doczekac... :(
W kazdym razie jak teraz przez weekend nie urodze to w poniedzialek mam isc do szpitala, i beda wywolywac :(
Wolalabym, zeby sie to samo zaczelo, bo polozna w szkole rodzenia mowila, ze wtedy zwykle krocej trwa porod, bo wszystko juz jest gotowe, a tak dostane kroplowke, i bede miala np. skurcze, a szyjka bedzie twarda, a dopoki ona nie bedzie gotowa  to i tak nici z porodu :) I wtedy moze byc tak, ze sie ma dlugo skurcze - czyt. juz sie meczysz :) - a do konca i tak daleka droga...
Zobaczymy jak bedzie. Moze sie uda...

W kazdym razie czekamy z coraz wieksza niecierpliwoscia, a ja coraz bardziej sie martwie, ze cos przegapie, chociaz podobno to wykluczone.

Takze czekamy... :)

pozdorwka dla wszystkich przyszlych MAM!!!

Ps. A tak na marginesie - 4.1. moja znajoma przez CC urodzila synka - waga 4,760kg   i 60cm dlugosci!!!
Acha, planowany byl na 23. grudnia, takze tez mu sie nie spieszylo :) Widac tez mu bylo dobrze u mamy w brzuszku!!!

reklama
W takim razie Twoja koleżanka troszkę przeszła ;)
trzymam kciuki, oby się zaczęło oj i chyba nie przegapisz hihi :laugh: :laugh:

Do góry