reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Hej kochane :*

Wróciłam od lekarza.. :( Ciąży nie wykrył, bo nawet jeśli by była fasolka, to za wczwśnie jeszcze. Torbieli nie mam na szczęście. Ale dobrze nie jest, bo w zeszłym roku mi wycięli jajnika wraz z torbielem, i lekarz mi powiedział że za wcześnie na dziecko i musze rok poczekac ;( dodam ze to inny lekarz niz chodziłam dotychczas.. Na dodatek mi powiedział że jezeli teraz zaszlam w ciaze, to moge bardzo źle tą ciąże przechodzić i prawdopodobnie ten ból brzucha to początek :( mam zrobić test jak najszybciej i sie do niego zgłosić :( ja juz nie wiem co myslec.. zalamałam sie calkowicie :(
Kochana nie załamuj się, wiesz, że lekarze swoje a natura swoje, także głowka do góry. Zrobisz testa, pójdziesz jeszcze raz do lekarza i bedzie oki:tak:

xXxIzuLQaxXx trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ...
u mnie nadal brak @ temperatura 36.9-37 a szyjka wysoko i twarda.
jednak kurka braki objawów prócz bocznych uciskowych bóli piersi (nie silne) i podbrzusza. no ale ani piersi nie spuchły ani nie zmieniły barwy i nie mdli mnie też ... miała tak któraś z was kobietki ( chodzi głównie o braki objawów piersiowych)????

ps. jedyne co zauważyłam to jak stoję to piersi są jakby twardsze i może cięższe ale po bokach od strony pach.

Ostatnia edycja:
qwas mam nadzieję ze u Ciebie będzie fasolka :) Ja miałam tyle objawów na ciąże a zawsze była @, więc Ci nie pomogę, ale życzę powodzenia i trzymam kciuki :)

heheh mój M mnie dziś ma zapisać, więc jutro przed pracką skoczę. Ale wiecie co?? Jestem pewna że wszystko jest OK:-)
Dziękuję za gratki:-):-):-)
Dam Wam jutro znać jak było...
Aha dziewczynki szukam dobrego Gina w warszawie , prywatnego bądź państwowego. wszystko jedno
byle by dobry
buuziolki i dziewczynki trzymam za Was kciuki
Meganne, ja w przychodni przy Abrahama czekałam na usg tylko tydzień, a lekarz jest przesympatyczny. Tam mam także mojego gina, którego darzę wielką milością. choć wiem, że nie każdemu odpowiada. Poza tym zapisy są telefonicznie i czeka się najwyżej 10 dni, a gdy potrzeba można przyjść "z ulicy" i też przyjmie bez problemu.

Kochane, w dzień napiszę coś więcej, dopiero wróciłam z dłuuugiego weekendu i padam na ryjek.

Dziewczyny nie wolno sie załamywac! To jest najgorsze..wszystko bedzie dobrze wystarczy odrobina nadziei pozytywne myslenie wszystko odmieni:*

cześć kobitki!
podczytuję Was (bezczelnie) od jakiegoś czasu... wreszcie zebrałam się na odwagę :-D i piszę...
u nas piąty bezowocny cykl. na poniedziałek termin @. staram się nie myśleć, chociaż ciężko nie myśleć... i jak niektóre z Was szukam ciążowych objawów. heh, zabawne, ale przed każdym @ mam inne! :-D teraz mam sflaczałe, ale trochę obolałe piersi (podejrzewam, że od ciągłego miętolenia i sprawdzania czy rosną!) i kłucia w podbrzuszu, rzadkie, ale konkretne. no... w tamtym cyklu piersi miałam nabrzmiałe jak balony, spałam popołudniami. jeszcze wcześniej wstawałam w nocy do kibelka... ech! od następnego cyklu wrzucam na luz... przestaję obserwować śluz, męczyć chłopa na komendę "dni płodne"... tzn jeśli mi się uda... co będzie, to będzie... :cool2:
pozdrawiam

toja1979 witamy serdecznie na forum :tak: ja tez ciagle widze u siebie objawy ale wrzucialm na luz po wizycie u ginekologa skupiam sie teraz na moim pecherzyku ktory w poniedzialek mial wielkosc 1,5 cm :) gin mi powiedzial ze jakies 5 dni i powinien dojrzec i peknąć...w czoraj mnie kilka razy mocniej zakuł jajnik i mam nadzieje ze nie dojrzaly nie pekł....:eek: śluz wczoraj był bardziej rozciągliwy czyli owu sie zbliza.... oczywiście gwałt był dokonany :-D:tak::-) hahahaha sprawdzialm rano temperature i wczoraj było 36.25 a dzisiaj wzrosła na 36.45 czyli dwie krechy w gore:) moze podczas gdy pecherzyk rosnie to temperatura wzrasta ?? a dziewczyny czy w czasei cyklu sie powinno miec jeden pecherzyk duzy co cykl a reszte normalnej wielkosci male i z kazdym cyklem jeden sie uwalnia??? bo juz sie pogubilam :sorry: ?? teraz bedą gwałty dzień w dzień :-) trzeba zasiać tą fasolinke w końcu nie ?? :)

buziaki i milego dnia zycze wszystkim kobitkom :) idę do pracy :)

reklama
Witajcie Dziewczyny!
Postanowiłam do Was napisać bo może Wy będziecie mi umiały coś podpowiedzieć. Zacznę od początku. Otóż..... Rok temu niestety poroniłam. Zaczęliśmy się starać od września więc już 10 m-cy. Ciągle nic się nie działo,cykle 48-56 dni! Poszłam w końcu do specjalisty. 3 ostatnie cykle jak w zegarku. 11 każdego miesiąca @ się pokazywała. Teraz jest 17.06. a u mnie @ brak. Robiłam test w 3 lub 4 dniu spodziewanej @ ale wynik negatywny. Dzisiaj podłapałam doła bo jak nie ma fasolki to chociaż ta wstręciucha mogłaby przyjść. Nie wiem czy jest sens robić jeszcze jeden test. Ostatni jaki robiłam był z Allegro. Myślicie,że mógłby się mylić? Już sama nie wiem. Pozdrawiam!

PS.W 10 d.c. byłam na usg. Pęcherzyk miał 16 mm. Niby owulka była bo ją czułam. Test owu też ją potwierdził.

Ostatnia edycja:
Do góry