reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

katrinka7 wydaje mi się że test zrobiłaś za wcześnie, dlatego nic nie pokazał. Poczekaj 3, 4 dni i znów zrób. W 24 dc to ewentualnie beta mogłaby coś pokazać

reklama
hej kochane :*

brzuch nadal mnie boli :( chwilami to sie ruszyc nie moge :(:(:( w nocy myslałam że zwariuje.. zjadłam dwie no-spy a ból nie ustawał.. na dodatek plecy w dolnej czesci kregosłupa mnie zaczeły bolec :( do @ jeszcze jakies 8 - 9 dni.. jestem po owulacji.. wiec ja nie wiem co mi jest :(:(:( powaznie sie martwie..

Ja myslę że powinnaś zrobić betę.. Możliwe przecież, że to fasolka....:tak:

Po wyniku będziesz wiedzieć czy możesz przyjmowac leki i zgłoś się do lekarza (gina albo ogólnego)

Chyba że faktycznie przesadziliscie z tym serduszkowaniem i teraz Cię mięśnie bolą ale to w takim razie minie samo :-D

witam kobietki... bylam u ginekologa , naprawde swietny facet swietny lekarz.... zbadal mnie dokladnie :) jesli ktoras jest z Opola i nie moze znalezc dobrego lekarza polecam doktora bilskiego poprostu świetny lekarz o takim marzylam mily przyjemny przyjaznie nastawiony wszystko wytlumaczy jak nalezy pozartuje posmieje sie z toba i dopowiada na wszystkie pytania... chociaz on mi tyle opowiedzial ze sama nie mialam juz go o co pytac :tak:

a wiec tak: w ciazy nie jestem a co najsmieszniejsze powiedzial mi ze moja macica wyglada jak po okresie :laugh2: ale zbadalismy moje jajniki i na jednym jest pecherzyk o wielkosci 1,5 cm :) i najwiekrzy byl bo reszte to takie male sa :) i powiedzial ze za kilka dni powinnam miec owulacje z jakies 5 dni :tak: i ze mma do niego za dwa tygodnie przyjsc i zobaczymy czy pecherzuk pekl czy dalej siedzi :tak: bo za try tygodnie powinnam dostac okresu albo juz bede w ciazy :) mam nadzieje ze to drugie ;-) a jesli sie nie uda do jesieni to powiedzial ze jesli mezowi wyjdzie badanie nasienia dobrze to ja bede musiala miec laparoskopie bo byc moze moze sie okazac ze moglabym miec trudnosci z zajsciem w ciaze przez niedrozne jajowody ale to sieokaze :) jestem dobrej myśli ze bedzie ok wszystko :tak: no a moj sluz o ktorym mu powiedzialam tez mowil ze to dobrze bo oznacza ze jest dostateczna ilosc hormonow szykowana do owulacji :) :-)

teraz tylko zeby za dwa tygodnie okazalo sie ze pecherzyk peknal i ze dzidzia bedzie jak okresu nie bedzie :) no a jesli nie bedzie a dzidzi tez nie bedzie to bedziemy dzialac tabletkami na jajeczkowanie :crazy: mniej mi to odpowiada ale nie trace nadzieii mam nadzieje ze sie uda :) :tak: naprawde jestem z tego lekarza tak bardzozadowolona ze przezywam jak mrowka okres :eek::rofl2: naprawde polecam :tak:

dzieki niemu mi troche optymizmu wrocilo :) i zaczelam zyc a nie sie smucic bo wiem na czym stoje ;-)

A ja zrobiłam dziś testa owu i wszła druga czerwona (i M mówi, że taka jak ta druga) krecha:tak::-) Także owu się zbliża, tempka dziś tez skoczyła na 36,35:tak: Dzis owocna nocka:-D
Trzymajcie kciuki by wreszcie w tym cyklu nam wyszlo..:tak:
qwas ja ci zycze zeby to fasolinka byla :) ja to nie mam juz dwa tygodnie okresu tempki juz nie mierze bo mnie doluje... mam tylko tensluz jak na owulacje od czasu spodziewanej miesiaczki no i brak @ jutro ide na bete i do ginekologa....

dziewczyny trzymajcie mocno kciuki zeby cokolwiek wyszlo :):tak: pozdrowionka :)

Trzymam kciuki!!:tak::-)

Witam
Dzis moj 24dc, wczoraj nie wytrzymałam i zrobilam test i niestety negatywny, cykle mam zwykle 28-29 dni. Moze za szybko na ten test, robiłam go z rana i teoretycznie test pownien byc dosc czuly bo jest na 10mU.
Co do objawów to cięzko mi sie wypowiedziec bo raczej ciezko mi jest odroznic te objawy od takich zwyklych przed @. W sumie to po tym tescie stracilam nadzieje ze w tym cyklu sie uda wiec czekam na @ i trzeba probowac dalej.
Kochana test zrobiłas za wcześnie:tak: Możesz iśc na betkę albo poczekac do dnia spodziewanej @:tak:
Trzymam kciuki by było oki i była fasolinka:tak::-)

agniesiak też zycze Ci zebys ie udalo tym razem :) i mi moze sie uda tym bardziej ze pecherzyk rosnie i juz za 5 dni moze zrobi bbęęccc i bedzie dzidzia :) oby moje jajowody mi psikusa nie robiły tylko to bedzie dobrze ;-)

agniesiak też zycze Ci zebys ie udalo tym razem :) i mi moze sie uda tym bardziej ze pecherzyk rosnie i juz za 5 dni moze zrobi bbęęccc i bedzie dzidzia :) oby moje jajowody mi psikusa nie robiły tylko to bedzie dobrze ;-)
kochana mam nadzieję że wszystko będzie po twojej myśli.....
Daj jutro znać jak badania. Ja dziś byłam u Gina. no i zrobilam z rana jeszcze jeden test:p heh taka mała mania:p
Test z dwoma krechami. A co do Gina to u mnie w rejonie pracuje stary dziad, powiedział mi tyle, że szyjka twarda, pochwa niby ciążówa ( cokolwiek miało by to znaczyć) macica rozpulchniona ale mała więc nie jest pewny , a poza tym stwierdził że tak młodej ciąży to on i tak by nie rozpoznał, tylko usg. Nie dał mi żadnych leków na moje bóle, nic...
Poszłam zapisałam się na USG na : hehehe śmiech na sali 20tego lipca:p
fajnie pewnie jest się dowiedzieć ok 3 miesiąca że jest się w ciąży...:/ ale to nie dla mnie. jutro może mi się uda wyrwać z roboty i pujde prywatnie... matko ....
Mam nadzieję, że z fasolką jest ok.

meganne z tymi giniatrami i usg panstwowo to masakra jest , ja sie ciesze ze tak dobrze trafilam ze poczytalam na forach opinie i znalazlam tego jednego i to fajnego :) i mam nadzije ze z twoja fasolinka wszystko ok będzie :) ja sie zaczynam modlic dzisiaj do św Dominika żeby mi sie udalo w ej owulacji i zeby wszystko dobrze bylo, zeby moje jajowody zdrowe byly i zeby sie nie okazalo ze zajsc w ciaze nie moge przez nie.... bo ginekolog mi powiedzial ze jeszeli do niczego ne dojdzie do onca roku to zrobimy tą laparoskopie ale narazie nie bede o niej myslala bo moze jej w ogole nie bedzie :)

mam tez kilka postanowień od czwartku :tak: na pewno rzucić palenie.... powinnam zrobic to juz dawno ale wiecie ze tak ciężko :sorry: az wstyd o tym mowic... ale jesli fasolinka ma sie począć i urodzić to w zdrowych warunach :):-):tak:;-) i na dodatek od jutra zaczynam sie zdrowo odzywiac :tak: kolacje tylko lekkie i przynajmniej raz dziennie jakies owoce zjesc a i koniec z mc donaldami bo najczesciej w przerwie w pracy lece sie nazrec tym swinstwem :wściekła/y::zawstydzona/y:

to na tyle i mam nadzieje ze t
będzie dobrz ei u ciebie i u wszystkich kobitek :):tak::tak:

witam kobietki... bylam u ginekologa , naprawde swietny facet swietny lekarz.... zbadal mnie dokladnie :) jesli ktoras jest z Opola i nie moze znalezc dobrego lekarza polecam doktora bilskiego poprostu świetny lekarz o takim marzylam mily przyjemny przyjaznie nastawiony wszystko wytlumaczy jak nalezy pozartuje posmieje sie z toba i dopowiada na wszystkie pytania... chociaz on mi tyle opowiedzial ze sama nie mialam juz go o co pytac :tak:

a wiec tak: w ciazy nie jestem a co najsmieszniejsze powiedzial mi ze moja macica wyglada jak po okresie :laugh2: ale zbadalismy moje jajniki i na jednym jest pecherzyk o wielkosci 1,5 cm :) i najwiekrzy byl bo reszte to takie male sa :) i powiedzial ze za kilka dni powinnam miec owulacje z jakies 5 dni :tak: i ze mma do niego za dwa tygodnie przyjsc i zobaczymy czy pecherzuk pekl czy dalej siedzi :tak: bo za try tygodnie powinnam dostac okresu albo juz bede w ciazy :) mam nadzieje ze to drugie ;-) a jesli sie nie uda do jesieni to powiedzial ze jesli mezowi wyjdzie badanie nasienia dobrze to ja bede musiala miec laparoskopie bo byc moze moze sie okazac ze moglabym miec trudnosci z zajsciem w ciaze przez niedrozne jajowody ale to sieokaze :) jestem dobrej myśli ze bedzie ok wszystko :tak: no a moj sluz o ktorym mu powiedzialam tez mowil ze to dobrze bo oznacza ze jest dostateczna ilosc hormonow szykowana do owulacji :) :-)

teraz tylko zeby za dwa tygodnie okazalo sie ze pecherzyk peknal i ze dzidzia bedzie jak okresu nie bedzie :) no a jesli nie bedzie a dzidzi tez nie bedzie to bedziemy dzialac tabletkami na jajeczkowanie :crazy: mniej mi to odpowiada ale nie trace nadzieii mam nadzieje ze sie uda :) :tak: naprawde jestem z tego lekarza tak bardzozadowolona ze przezywam jak mrowka okres :eek::rofl2: naprawde polecam :tak:

dzieki niemu mi troche optymizmu wrocilo :) i zaczelam zyc a nie sie smucic bo wiem na czym stoje ;-)
No to oby dzidzia byla:tak:trzymam kciuki,a najwazniejsze to to ze optymizm wrocil:tak::-)Ja tez wlasnie czekam az ktos mi powie co sie ze mna dzieje to moze tez wroci lepsze samopoczucie:tak:

A ja zrobiłam dziś testa owu i wszła druga czerwona (i M mówi, że taka jak ta druga) krecha:tak::-) Także owu się zbliża, tempka dziś tez skoczyła na 36,35:tak: Dzis owocna nocka:-D

Trzymajcie kciuki by wreszcie w tym cyklu nam wyszlo..:tak:
No to przytulac sie moooocno:-Dzeby nastepny test,ale ten ciazowy oczywiscie,wyszedl pozytywny:tak::-)Kciuki zacisniete:tak:

reklama
Dziękuje Kochana:-) Tobie zyczę pięknych pęcherzyków:tak::-)

kochana mam nadzieję że wszystko będzie po twojej myśli.....
Daj jutro znać jak badania. Ja dziś byłam u Gina. no i zrobilam z rana jeszcze jeden test:p heh taka mała mania:p
Test z dwoma krechami. A co do Gina to u mnie w rejonie pracuje stary dziad, powiedział mi tyle, że szyjka twarda, pochwa niby ciążówa ( cokolwiek miało by to znaczyć) macica rozpulchniona ale mała więc nie jest pewny , a poza tym stwierdził że tak młodej ciąży to on i tak by nie rozpoznał, tylko usg. Nie dał mi żadnych leków na moje bóle, nic...
Poszłam zapisałam się na USG na : hehehe śmiech na sali 20tego lipca:p
fajnie pewnie jest się dowiedzieć ok 3 miesiąca że jest się w ciąży...:/ ale to nie dla mnie. jutro może mi się uda wyrwać z roboty i pujde prywatnie... matko ....
Mam nadzieję, że z fasolką jest ok.
Koniecznie prywatnie.. matko 20 lipca. Długo się czeka..
Daj znac jutro co i jak:-) Czekam na dobre wieści:tak::-)

No to oby dzidzia byla:tak:trzymam kciuki,a najwazniejsze to to ze optymizm wrocil:tak::-)Ja tez wlasnie czekam az ktos mi powie co sie ze mna dzieje to moze tez wroci lepsze samopoczucie:tak:

No to przytulac sie moooocno:-Dzeby nastepny test,ale ten ciazowy oczywiscie,wyszedl pozytywny:tak::-)Kciuki zacisniete:tak:
Oj bedziemy, będziemy:-p:-D
Oczywiście dziękuję za kciukasy!:-)
Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ułozy się po twojej myśli:tak:

Do góry