reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
blonplatyna ja pierwsze ruchy typu bąbelki w brzuchu, jakieś delikatniutkie puknięcia gdzieś tam w głebi itp zaczęłam czuć tak plus minus ok 18 tygodnia i to w odstępach nawet dwu dniowych, a kopniaki takie które czuł już pod ręką nawet móm m i ruchy dziecka jak tak sobie wędrowało w brzuszku to ok 20:-) ale na wizycie lekarz powiedział mi, ze mam łożysko na przedniej ścianie i potem czytałam że to może tłumić wiele ruchów maluszka, i faktycznie nawet teraz czasem tak mam że ruchy czuję tylko rano i wieczorem jak leżę na płasko, kopniaki podobnie:-) ostatnio już dwa razy czułam jak maluszek ma czkawkę, śmieszne uczucie:-) tak więć narazie sie nie martw bo lekarz mi mówił,że przy pierwszym najczęściej czuje się po20 tyg przy pierwszym maluchu:-) a czasem mam tak, ze dzidziuś jakby kopie do środka, tzn nie czuje samych kopniczków ale efekty w postaci bólu nerki przez parę sekund albo pęcherza i natychmiast chce mi sie siusiu:-)
lenię się w domu na całego:-) właśnie dzwonił mój szef, ze jutro tu będzie w oklicy i czy moze wpaść:szok:

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki w Nowym Roku:-) Ja jutro mam termin @ najpozniej w srode. I czuje sie dziwniej niz zwykle..zawsze przed @ brzuszek szalal. Ogólnie bolał jajniki czulam z 2 stron..a teraz tylko kłocie z lewej strony od 3 ni jest mi nie dobrze. Mężuś mowi ze wieczorem jestem goraca jak kaloryfer a zawsze bylam zmarznieta:p Dzisiaj mialam zawroty głowy i blada jak sciana z rana...Czekam na skazanie...oby to nie @... Dodam ze zawsze przed @ mialam bardzo wilgotno ze co chwile latalam do kibelka sprawdzac bo myslalam ze juz małpa nadeszla a teraz poki co nic..prosze o kciuki...

Martusia wizytę mam za tydzień we wtorek.
Kamia to mnie trochę uspokoiłaś, a Ty robisz już wyprawkę? Ja nie mam do tego głowy, nie wiem od czego zacząć, czy zrobić listę rzeczy potrzebnych? Nie chcę też kupować na zapas, w szczególności, że teraz jest dużo ciuszków zimowych.

karolciak&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

blond u mniea, staranka narazie musialam wstrzymac, tak wiec przez najblizsze 2 miesiace nie bede wam marudzila i szukala objawow, zreszta przedwczoraj mialam straszna ochote na sex, probowalam zmolestowac roberta, a on nic, jak kloda, stasznie sie na niego wq...am i ogolnie tylko sie poklucilismy... to znaczy ja strzelilam focha, a on nie wie o co chodzi... jak tak dalej pojdzie, to chyba sobie kochanka znajde :-p

reklama
Kamia ja dalej wierze ze Twoje fluidki maja moc:D juz Mononoke zaciazyly:D heheh Ja nie wierze w zabobony zeby nic wczesniej nie kupowac...nie kazdego stac na takie zabobony... Ja bym juz chciala kupowwac ciuszki,wyprawke itp itd:D Mam znajoma co mowi ze nie kupi nic dopoki sie nie urodzi i nic nie chce dostac...ale dla niektorych to nic wylozyc naraz tyle kasy..a ja wole pomalutku wszytsko sobie przygotowac:D o ile zaciaze...:D:D:D:p

Do góry