reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
blonplatyna ja pierwsze ruchy typu bąbelki w brzuchu, jakieś delikatniutkie puknięcia gdzieś tam w głebi itp zaczęłam czuć tak plus minus ok 18 tygodnia i to w odstępach nawet dwu dniowych, a kopniaki takie które czuł już pod ręką nawet móm m i ruchy dziecka jak tak sobie wędrowało w brzuszku to ok 20:-) ale na wizycie lekarz powiedział mi, ze mam łożysko na przedniej ścianie i potem czytałam że to może tłumić wiele ruchów maluszka, i faktycznie nawet teraz czasem tak mam że ruchy czuję tylko rano i wieczorem jak leżę na płasko, kopniaki podobnie:-) ostatnio już dwa razy czułam jak maluszek ma czkawkę, śmieszne uczucie:-) tak więć narazie sie nie martw bo lekarz mi mówił,że przy pierwszym najczęściej czuje się po20 tyg przy pierwszym maluchu:-) a czasem mam tak, ze dzidziuś jakby kopie do środka, tzn nie czuje samych kopniczków ale efekty w postaci bólu nerki przez parę sekund albo pęcherza i natychmiast chce mi sie siusiu:-)
lenię się w domu na całego:-) właśnie dzwonił mój szef, ze jutro tu będzie w oklicy i czy moze wpaść:szok:

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki w Nowym Roku:-) Ja jutro mam termin @ najpozniej w srode. I czuje sie dziwniej niz zwykle..zawsze przed @ brzuszek szalal. Ogólnie bolał jajniki czulam z 2 stron..a teraz tylko kłocie z lewej strony od 3 ni jest mi nie dobrze. Mężuś mowi ze wieczorem jestem goraca jak kaloryfer a zawsze bylam zmarznieta:p Dzisiaj mialam zawroty głowy i blada jak sciana z rana...Czekam na skazanie...oby to nie @... Dodam ze zawsze przed @ mialam bardzo wilgotno ze co chwile latalam do kibelka sprawdzac bo myslalam ze juz małpa nadeszla a teraz poki co nic..prosze o kciuki...

Martusia wizytę mam za tydzień we wtorek.
Kamia to mnie trochę uspokoiłaś, a Ty robisz już wyprawkę? Ja nie mam do tego głowy, nie wiem od czego zacząć, czy zrobić listę rzeczy potrzebnych? Nie chcę też kupować na zapas, w szczególności, że teraz jest dużo ciuszków zimowych.

karolciak&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

blond u mniea, staranka narazie musialam wstrzymac, tak wiec przez najblizsze 2 miesiace nie bede wam marudzila i szukala objawow, zreszta przedwczoraj mialam straszna ochote na sex, probowalam zmolestowac roberta, a on nic, jak kloda, stasznie sie na niego wq...am i ogolnie tylko sie poklucilismy... to znaczy ja strzelilam focha, a on nie wie o co chodzi... jak tak dalej pojdzie, to chyba sobie kochanka znajde :-p

reklama
Kamia ja dalej wierze ze Twoje fluidki maja moc:D juz Mononoke zaciazyly:D heheh Ja nie wierze w zabobony zeby nic wczesniej nie kupowac...nie kazdego stac na takie zabobony... Ja bym juz chciala kupowwac ciuszki,wyprawke itp itd:D Mam znajoma co mowi ze nie kupi nic dopoki sie nie urodzi i nic nie chce dostac...ale dla niektorych to nic wylozyc naraz tyle kasy..a ja wole pomalutku wszytsko sobie przygotowac:D o ile zaciaze...:D:D:D:p

Do góry