reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
monnoke ja byłam w (teraz to wiem) wtedy 6 tygodniu, ale ten debil który wmawiał mi bezpłodność twierdził, że widzi tylko pogrubione endometrium i to musi być bardzo wczesna ciąża:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:(ciekawe bo teraz z wieku dzidzi wynika, że jak byłam u niego 2 tyg wcześniej czyli ok 4 tyg to on widział niepeknięty pecherzyk graffa)ale dobra koniec o tym baranie:-) potem w 9 tyg byłam u mojego teraźniejszego lekarza i widziałam śliczną 3 cm dzidzię z rączkami,nózkami itp i słuchałam serduszka:-)

Cze laseczki:-)

Martusia moje bliźniaki będą hodowane w takich pieluchach (kieszonki z bambusem)

Mononoke W Twojej sytuacji (po poronieniu) powinnaś jak najszybciej iść do gina bo z pewnością przepisze Ci luteine żeby sytuacja się nie powtórzyła. O tym że nie zobaczysz jeszcze fasolki na razie nie myśl a raczej o zapewnieniu Tobie max opieki.
Badania zrób krew i mocz ,na reszte weź kierowanie bo z tym sie nie śpieszy a niektóre badania robi się od konkretnego tygodnia ciąży.

Kamia Też Cię miałam spytać o wyprawkę:-D. Ja lada moment zaczne kupować bo to juz najwyższa pora:szok:
Co do wózka to mi się sprawdził trzykołowy ,moim zdaniem jest bardzo stabilny:tak: Teraz z kupnem mam prawdziwe urwanie głowy bo 90% bliźniaczych to landary a ja takiego nie chce:no:

Kahaka poczytaj bo to super sprawa

Mononoke ja bylam u ginka 35dc stwierdzil tylko ciaze bardzo wczesna... po 2 tyg kazal przyjsc z OM to byl 7tc a z USG 5tc kuleczke i serduszko widzialam to mysle ze masz duze szanse na to zeby zobaczyc swojego szkrabka:)
Ja jestem po poronieniu i od pierwszej wizyty biore luteine dopochwowo, Asmag B6 ostatnio zmienil mi na forte, i folik jeszcze do srody pozniej witaminki... przypomne ze mi ani test ani beta nie wychodzila...

ja slyszalam o tych wielorozowych kiedys miedzy kuchnia a salonem byla reni jusis oni wychowuja dziecko ekologicznie i polecala bardzo te pieluszki nawet ladnie wygladaly;)
wyprawka hmm juz sie rozgladalam za wozkiem orientacyjnie ile kosztuje...a ciuszki jeszcze poczekam do konca 3mc niedlugo juz i bedzie szal zakupowy:)wizyte umowie sobie na 17,01 mysle ze po niej juz wpadne w manie kupowania slodziutkich ciuszkow:) choc przyznam wiele razy mnie juz kusilo ale staram sie byc twarda:)

A ja sie szykuje i mykam do mamci bo zrobila mi specjalnie barszcz wigilijny hehe moge jesc z garczka:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
co do wyprawi to ja jeszcze nie mam dziecka a juz dostalam wozek no i kołyske no i ciuszki po bratanku i siostrzenicy jest wybor cały wielki karton kołyska kolorcraft samokołyszaca zawsze mis ie podobala ale ona jest tylko do 6,8kg dziecka

a oststnio staranka na dobrej drodze to moze sie przyda szybko bo juz nie ma gdzie chowac tego

Hej dziewuszki!
Tyle mnie nie było a tu takie wieści, Mononoke serdeczne gratulacje i trzymam kciuki aby maleństwo rozwijało się zdrowo.
Ja nie odzywałam się długo, bo wpadłam chyba w jakąś deprechę, nie mam na nic siły, nie mogę spać po nocach, śnią mi się porody i wogóle jakieś masakry.
A tak poza tym za wyprawkę jeszcze się nie zabieram, bo nawet nie wiem co kupować. Martwi mnie brak brzucha i brak efektów na wadze.

Hej dziewuszki!
Tyle mnie nie było a tu takie wieści, Mononoke serdeczne gratulacje i trzymam kciuki aby maleństwo rozwijało się zdrowo.
Ja nie odzywałam się długo, bo wpadłam chyba w jakąś deprechę, nie mam na nic siły, nie mogę spać po nocach, śnią mi się porody i wogóle jakieś masakry.
A tak poza tym za wyprawkę jeszcze się nie zabieram, bo nawet nie wiem co kupować. Martwi mnie brak brzucha i brak efektów na wadze.
biedna... pewno hormony mają tu swoją dużą zasługę...akurat brak efektów na wadze to fajna sprawa, a z brzuchem się nie martw, mnie nikt nie wierzy jak mówię, ze już bez mała 6 miesiąc zaczynam, tylko słyszę: "nic nie widać", "jesteś pewna?" (nie,no wiesz uroiłam sobie:-/)"wyglądasz na 3". też mnie to wnerwia, ale nic na to nie poradzisz:-)widocznie taka nasza uroda:-)

reklama
Do góry