reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
monnoke ja byłam w (teraz to wiem) wtedy 6 tygodniu, ale ten debil który wmawiał mi bezpłodność twierdził, że widzi tylko pogrubione endometrium i to musi być bardzo wczesna ciąża:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:(ciekawe bo teraz z wieku dzidzi wynika, że jak byłam u niego 2 tyg wcześniej czyli ok 4 tyg to on widział niepeknięty pecherzyk graffa)ale dobra koniec o tym baranie:-) potem w 9 tyg byłam u mojego teraźniejszego lekarza i widziałam śliczną 3 cm dzidzię z rączkami,nózkami itp i słuchałam serduszka:-)

Cze laseczki:-)

Martusia moje bliźniaki będą hodowane w takich pieluchach (kieszonki z bambusem)

Mononoke W Twojej sytuacji (po poronieniu) powinnaś jak najszybciej iść do gina bo z pewnością przepisze Ci luteine żeby sytuacja się nie powtórzyła. O tym że nie zobaczysz jeszcze fasolki na razie nie myśl a raczej o zapewnieniu Tobie max opieki.
Badania zrób krew i mocz ,na reszte weź kierowanie bo z tym sie nie śpieszy a niektóre badania robi się od konkretnego tygodnia ciąży.

Kamia Też Cię miałam spytać o wyprawkę:-D. Ja lada moment zaczne kupować bo to juz najwyższa pora:szok:
Co do wózka to mi się sprawdził trzykołowy ,moim zdaniem jest bardzo stabilny:tak: Teraz z kupnem mam prawdziwe urwanie głowy bo 90% bliźniaczych to landary a ja takiego nie chce:no:

Kahaka poczytaj bo to super sprawa

Mononoke ja bylam u ginka 35dc stwierdzil tylko ciaze bardzo wczesna... po 2 tyg kazal przyjsc z OM to byl 7tc a z USG 5tc kuleczke i serduszko widzialam to mysle ze masz duze szanse na to zeby zobaczyc swojego szkrabka:)
Ja jestem po poronieniu i od pierwszej wizyty biore luteine dopochwowo, Asmag B6 ostatnio zmienil mi na forte, i folik jeszcze do srody pozniej witaminki... przypomne ze mi ani test ani beta nie wychodzila...

ja slyszalam o tych wielorozowych kiedys miedzy kuchnia a salonem byla reni jusis oni wychowuja dziecko ekologicznie i polecala bardzo te pieluszki nawet ladnie wygladaly;)
wyprawka hmm juz sie rozgladalam za wozkiem orientacyjnie ile kosztuje...a ciuszki jeszcze poczekam do konca 3mc niedlugo juz i bedzie szal zakupowy:)wizyte umowie sobie na 17,01 mysle ze po niej juz wpadne w manie kupowania slodziutkich ciuszkow:) choc przyznam wiele razy mnie juz kusilo ale staram sie byc twarda:)

A ja sie szykuje i mykam do mamci bo zrobila mi specjalnie barszcz wigilijny hehe moge jesc z garczka:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
co do wyprawi to ja jeszcze nie mam dziecka a juz dostalam wozek no i kołyske no i ciuszki po bratanku i siostrzenicy jest wybor cały wielki karton kołyska kolorcraft samokołyszaca zawsze mis ie podobala ale ona jest tylko do 6,8kg dziecka

a oststnio staranka na dobrej drodze to moze sie przyda szybko bo juz nie ma gdzie chowac tego

Hej dziewuszki!
Tyle mnie nie było a tu takie wieści, Mononoke serdeczne gratulacje i trzymam kciuki aby maleństwo rozwijało się zdrowo.
Ja nie odzywałam się długo, bo wpadłam chyba w jakąś deprechę, nie mam na nic siły, nie mogę spać po nocach, śnią mi się porody i wogóle jakieś masakry.
A tak poza tym za wyprawkę jeszcze się nie zabieram, bo nawet nie wiem co kupować. Martwi mnie brak brzucha i brak efektów na wadze.

Hej dziewuszki!
Tyle mnie nie było a tu takie wieści, Mononoke serdeczne gratulacje i trzymam kciuki aby maleństwo rozwijało się zdrowo.
Ja nie odzywałam się długo, bo wpadłam chyba w jakąś deprechę, nie mam na nic siły, nie mogę spać po nocach, śnią mi się porody i wogóle jakieś masakry.
A tak poza tym za wyprawkę jeszcze się nie zabieram, bo nawet nie wiem co kupować. Martwi mnie brak brzucha i brak efektów na wadze.
biedna... pewno hormony mają tu swoją dużą zasługę...akurat brak efektów na wadze to fajna sprawa, a z brzuchem się nie martw, mnie nikt nie wierzy jak mówię, ze już bez mała 6 miesiąc zaczynam, tylko słyszę: "nic nie widać", "jesteś pewna?" (nie,no wiesz uroiłam sobie:-/)"wyglądasz na 3". też mnie to wnerwia, ale nic na to nie poradzisz:-)widocznie taka nasza uroda:-)

reklama
Do góry