reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Kamia ja własnie nie mam pojecvia jak ona sobie to wyobraza...moze meza posle na zakupy jak bedzie w szpitalu a pozniej ebdzie niezadowolona co on kupil...heh ludzie mmaja swoje dziwactwa ale coz:p Ale sie macie fajnie:D Kamia a Ty juz coraz blizej przywitania bobasa wiec mysl co Ci jeszcze potrzebne:D i Daj znac czy chłopczyk czy dziewczynka:D

reklama
fajny sposób z tym odkładaniem pieniążków:-) ja narazie z racji tego, ze siedze w domu to spr sobie ile poszczególne rzeczy kosztują na allegro, ale mam obiecane od mojego m że pojedziemy do takich dwóch większych sklepów w naszej okolicy z rzeczami dla dzieci i jeśli tam ceny będą porównywalne to kupimy tam a jeśli allegro z przesyłką okaże asię korzystniejsze to mam to wszystko pozapisywana w zakładkch i wtedy tylko pozamawiam i mam:-)
jutro 6 miesiac sie zaczyna:szok::szok::szok: już bliżej końca niż dalej:szok:jak tylko się dowiem to wam napiszę:-)
a przyjemności kompletowania wyprawki nie oddałabym nikomu:-):-):-):no::no::no:

hej dziewczyny! ja o objwach...a nie o kupowaniu, chociaz już mam prawie wszystko, został wózek i łóżeczko. ;)

pojechałam nad morze z moimi podopiecznymi, pod namioty i spaliśmy na materacach, i codziennie nie moglam sie podniesc, tak bolaly mnie piersi ;/
pod wieczor, jak sciagałam stanik, i piersi ulegały grawitacji, myslalam, ze sie posikam, codziennie...
po powrocie zaczełam czytac, naczytałam sie o rakach-srakach i juz sie chcialam rejestrowac i badac...a moj małżon (niezwykle przewidujący) rzekł: a moze tescik? miałam jakis zapasowy i....dwie kreski ;)
dodam, ze wczesniej okolo 3 lat sie staraliśmy, ale astma mi zaczela dukuczac coraz poqwazniej i lekarze powiedzili, ze mamy zaprzestac starania ;/ i chyba się odpręzyłam i mamy już 7 miesiąc ;)

aha ! o ciązy dowiedzialam sie w 8 tygodniu, bo wogole nie przypuszczałam ;)

:-) jak ja Cię lubię karolciak:-)
czekaj niech sobie przypomnę... napiszę Ci te po terminie @ bo przed to nie zwracałam uwagi:
1. brak @
2. mocne bóle podbrzusza jakby @ miała lada chwila przyjść
3. dziki smak na bardzo określone rzeczy (mój twierdzi że wiedział że to to jak w sobotę o 20 zażądałam hamburgera a jak nie chciała jechać to się ubrałam i poszłam na osiedle szukać otwartej budki z hamburgerami, chociaż zawsze uwielbiałam kebaby albo jak wciełam całe opakowanie koreczków śledziowych)
4. mnóstwo białego śluzu, ciągłe uczucie mokrości
5. siusianie co chwila
6. żyłki na piersiach i zrobiły sie takie nie większe ale jakby pełniejsze
7. ból z boku piersi
tyle pamiętam:-)to były objawy od terminu @ do zrobienia testu czyli ok tyg:-)

Karolciak ja objawów jako takich nie miałam, ale mój Ł był bardzo zdziwiony bo tydzień przed nadejściem @ spałam całymi dniami po pracy - jak nigdy, tylko że ja nie brałam ciąży pod uwagę bo tydzień przed @ robiłam betę która wyszła ujemna.

beta pewnie byla ujemna bo zarodek sie zagniezdzal juz znam taki przypadek jeden i z tego moral ze trzeba czekac do terminu @:)ale super tez juz bym chciala fasolke i czuc ruchy.my super zaczelismy rok jak narazie super sex spontaniczny niby chcemy bobasa juz ale wolelibysmy poczekac zeby sie urodzil na wiosne mysle ze te 4-5miesiecy wytrzymamy chyba ze sie uda jakos w tych miesiacach to tez bedzie super

Ah..ja wczoraj miałam ochote na rzerzuche bo mi jakos nia zapachnialo..heh piersi pobolewaja na dole i z boku a na sutkach gruczolki sie powiekszyly...czekam i sie nakrecam, a co nawet jak @ przyjdzie to sie chwile naciesze ze moze jednak sie udalo:D a rozczarowania juz tak nie bola jak kiedys bo juz ich kilka mialam:p hmmm a z dziwactw to jeszcze u mnie to ze z sylwestra wyszlismy po 12 bo bylo mi tak duszo ze dychac nie moglam na tej sali...bylo dla mnie za glosno i sie zle czulam..ale moze przez szampana...jeszcze robilam tipsy przed sylwkiem i zel sie nie chcial trzymac a to ponoc moze oznaczac ciaze..bo babka robila wczesniej i mi i innym babka i wszytsko bylo oki..ale bym chciala....marzzzyyy

Kwiatuszek teraz też już wiem, że trzeba czekać, nic na to nie poradzimy. Bez sensu latać na betę wcześniej bo jest duże prawdopodobieństwo że nie wyjdzie, a moje cykle były bardzo regularne, jak z zegarkiem w ręku.

reklama
Do góry