reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

Aliswiat dzięki ale ja mam już zakupione butelki Tommi Tipple czy coś takiego i musi mi pasować, ale świetna sprawa.
Czyli będę dodatkowo do sterylizacji szukać.

A co do takich rzeczy to pełno jest takich sklepików, ale pewnie w jakimś markecie będzie taniej ;)
Tesko, smyk, Leclerc..

reklama
wpadłam, bo nie wiem czy uda mi się zajrzeć przez najblizszy tydzień, a potem to już na pewno nie, bo B mi lapka i neta zabierze. Jestem spakowana i już jutro będę z dzieciaczkami:-)
annaoj ​Miłego wyjazdu:) A jak wrócisz to może jakiś spacerek w końcu?:)
bardzo chętnie, ja wracam 2.07 to się zgadamy

A ja w ogóle to z czym innym:) do Was dziewczynki.
W związku z tym, że ZNOWU kryzys jedzeniowy (ja to chyba kiepska kucharka jestem) chciałam zakupić Małej jakieś fajne sztućce, miseczkę i talerzyk oraz kubeczek ale nie wiem gdzie. Tzn wiem, że w Realu albo innej sieciówce tego typu, ale może Wy znacie jakieś fajne miejsce w Katowicach, jakąś hurtownię czy cuś:)?
mnie się z ikei podobają, takie mamy. Kolorowe są, a sztućce malutkie, poręczne. Poza łyżką, bo mamy dwie- jedna z mojego dzieciństwa, druga z B, można prawie powiedzieć, że rodowe;-)

Hmmmm dopiero zauważyłam, że ten jest z końcówka angielską. Ale zawsze możesz poszukać czegoś w tym stylu:)
zawsze mozna przejściówkę, ja tak mam w szczoteczce, bo też z UK zakupiona.
znikam, do kiedyś

A ja mam dość. Zaś się nałaziłam jak głupia ;/ I nogi mam tak spuchnięte i miałam wrażenie idąc, że mi odpadną.
Pojechaliśmy do centrum i zabraliśmy bajtla do kawiarni - miałam rabat 50%.
Potem poszliśmy do reala, bo musiałam iść do apteki. Już było ciężko. Trzeba było odprowadzić małego do domu dziecka - miał być z nami 2h, a był ponad 3h. Dowlokłam się na miejsce i poszliśmy na autobus, który nie przyjechał i musieliśmy tyrać ponad kilometr na inny autobus. Marudziłam jak nigdy dotąt.
Mam dość.
Mam nadzieję, że jutro wstanę jak skowronek, bo czeka mnie mycie okien, sprzątanie mieszkania i prasowanie pierwszej partii ubranek.

ps im bliżej urodzin dzieciaczka tym większy mam dylemat odnośnie imienia :(

dziś leniwy dzień tylko poprałam, poprasowałam, zrobiłam 2 obiady :)

męczę się z zatkanym nosem i już nerwicy dostaję
lekarz mi pozwolił nasivin a tam piszę, że brać go można 5-7 dni, a biorę go już dłużej
tak to jest jak się ulotek nie czyta
ratunku!!!

U nas też leniwie. Gorąco jest strasznie,ze ciężko się ruszyć. Dziś zrobiłam tylko zupę ,bo nikomu się jeść nie chce. A mały padł o 19.30 dziś , to do niego nie podobne:)

Do-ti- nie zazdroszczę kataru. A co do kropli to nie zaszkodzą ci, jedynie śluzówkę możesz mieć przesuszoną i podrażnioną-dlatego nie stosuje się dłużej. Ja to zawsze krople, a potem po paru dniach nawilżam zwykłą solą fizjologiczną-tak jak małemu.

Lenka ja tak na zmienę używałam te krople z solą fizjologiczną
a teraz próbuję ten eupherbium
najgorsze, że na noc mi się zatyka i mam problem z zaśnięciem, ze spaniem i w ogóle ;/

reklama
Jak się przekręcam z boku na bok w nocy to tak mnie brzuch boli, ech...

A poza tym odebrałam wczoraj wypis ze szpitala i pisze boldem Zagrożenie wcześniejszym porodem ;/
i nie wiem co o tym myśleć
troszkę mnie to zmartwiło.

Do góry