reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

zdrówka życzę
u mnie chwile strachu wczoraj, bo Zuzolka dostała biegunki i ciągle mi spała
ale póki co obeszło się bez szpitala
nawadniam ją
kupki normalne ;)
i je jak szalona :-D

reklama
już mam dość tego bałaganu
byle do jutra
zrobią tą kuchnie i dojdziemy powoli do ładu

a poza tym moje szczątki laktacji zaczynają maleć
i mnie to z leksza dołuje

młoda też zaczyna się bawić moimi cyckami :-D
a mnie to doprowadza do szału :wściekła/y:

nie wiem czy jest sens używać laktatora, bo ściągałam wcześniej 30, teraz 20, a przed chwilą 10 i chyba samo mleko zaniknie
póki co walczę, odstawiłam butlę na rzecz sns
i zobaczymy
jutro będę musiała się ze swoimi cycorami chować po kątach ;)

i jakoś weny i brak

Witam ja też z Katowic,właściwie teraz Mikołów ale zameldowana w Katowicach i często bywam;)no i sercem w Katowicach;)

do__ti -jeśli ci zależy na karmieniu Piersią to powalcz jeszcze-laktację da się rozhulać z paru ml Niewiem czy byłaś ale może odwiedź porządnego doradcę laktacyjnego, no i często przystawiaj choćby na 5 minut ale jak najczęściej a po jedzeniu odciągaj w systemie 5-7-10

mnie uczono zeby wydłużać czas:tak: i działało ;)ale faktycznie może gdześ mi sie te czasy pomyliły i miało być 3-5-7 a nie 10 chociaz ja robiłam na bank 10

a i jeszcze jedno ważne mleko twozy sie w głowie nie w piersiach;)
najważniejsze to wyluzować jak masz dosć to odpusć laktator na 1 dzień ale karm piersią nadal tylko laktatorowi odpuść,włacz dobrą muzykę,ulubiony film,zrelaksuj się,weź gorącą kąpiej-zrób sobie małe świeto dla siebie,jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka,uśmiechnij się -zrelaksowanej łetwiej wypływa mleko ,jak sie spinasz to nawet wyprodukowane juz mleko gożej wypływa:tak: jak się zrelaksujesz to bedzie lepiej i nie uzywaj butelki jak sie maleństwo naje innym mlekiem niz twoje to organizm nie dostanieinformacji na zapotrzebowanie na taką ilość jaka faktycznie jest potrzebna.

a właśnie masz laktator elektryczny czy ręczny?jak ręczny to zaangażuj męża niech on troche pomęczy ręcze ty się relaksuj;)

Ostatnia edycja:
może i spróbuję 5710
ale póki co to powinnam od razu używać laktatora po karmieniu, a nie mam takiej okazji

wiem, że to wszystko dzieje się w mojej głowie
i żeby zależało to od mojego chcenia to miałabym morze mleka
ale ja jestem straszny nerwus - nie umiem się relaksować, taki typ
i doszłam ostatnio do wniosku, że chyba w tym problem, ale ja nic z tym nie zrobię

hejka
w końcu udało mi się zajrzeć. Weekend miałam wyjazdowy, na szczęście pogoda była fajna, więc mnie nie przewiało na cmentarzach, ale katar nadal mnie nie opuścił. W sobotę jak byliśmy u rodziny B, to żona od kuzyna zaczęła rodzić:biggrin2: Pierwsze dziecko, a oni jacyś tacy wyluzowani, przez godzinę miała regularne bóle, co 3 minuty i dopiero jak im powiedziałam, żeby już nie czekali dłużej i się zebrali do szpitala to pojechali i za 2h dzwonił kuzyn B i powiedział, że godzinę temu urodziła mu się córeczka Zosia:biggrin2:
Wczoraj zaliczyłam okulistę z Igorem, na szczęście naklejanie plasterków pomaga i jest poprawa, mamy dalej kleić oczy i ma być ok.
Dzisiaj w pracy oczywiście urwanie głowy, a jeszcze o 14 musiałam wyjść, bo Igor miał przedstawienie, taka dumna z niego jestem.

Doti trzymam kciuki, co by się rozhulała Twoja laktacja:-)
Mamatrójki witamy. Widzę, że Ty dokładnie jak ja, też od 2 lat mieszkam w Mikołowie, ale wcześniej całe życie w Katowicach, nadal często bywam i chociaż zadomowiłam się w Mikołowie i wiele rzeczy mnie na plus zaskoczyło, to nadal często mówię "u nas", mając na myśli Katowice. Gdzie mieszkasz w Mikołowie? Ja na Kamionce.
Nuuśka odezwij się przynajmniej, że wsio ok, bo już się martwię troszkę.
Znikam żurek na jutro robić.
miłego wieczorku

Hej dziewczyny :D
Melduje sie, w koncu chwile czasu znalazlam :no:Ja nie wiem, ale ostatnio mam wrazenie, ze coraz mniej czasu na wszystko mam :/ Wczoraj bylam na zebraniu u Olki w szkole, jak to Pani powiedziala - pniemy sie do gory :-) Co mnie cieszy bardzo, choc mala wredota sie z Niej czasem robi, nie wiem po kim to ma bo ja do zlosliwocow nie naleze (...) :rofl2:
Miesiac rozancowy juz za Nami ciesze sie niezmiernie :happy: Teraz tylko pozostaje odfajkowanie niedzielnych mszy.
Annaoj w koncu ktos sie o mnie zamartwil :p Jak w domku ? Jak psiulka? Ja ci wspolczuje, spacerowac w taka pogode :eek: Dzis rano jak szlam do pracy, tak wialo ze uszy mam wywiane we wszystkie strony. brrr, a po poludniu znowu ma padac snieg z deszczem :crazy:
W sumie to bym juz chciala Swieta :) Moze dlatego, ze kupujemy choinke, Nasza pierwsza na mieszkanku :happy:Nie wiem jak to sie bedzie mialo do kotow, heh obawiam sie ze choinka wyladuje w kawalkach na podlodze choc w sumie nie bedziemy kupowac jakos nader duzej taka w sam raz do mieszkanka. W zeszlym roku widzialam na allegro takie w troszke nowoczesnym stylu, bardzo smukle, ozdobione juz lampkami, niestety nie mam linku do tego, bo bym Wam pokazala jak to wygladalo, bardzo bardzo ladne :) Licze,ze w tym roku moze tez na Nie trafie.
do_ti trzymam rowniez kciuki za rozhulanie laktacji, i przede wszystkim nie martw sie, nie stresuj przesadnie, bo to szkodzi ci najbardziej. Ja pamietam, z Olka mialam tak, ze pokarm zniknal mi po 4 miesiacach, ale potem kiedy w ogole sie tego nie spodziewalam wrocil. Nie wiem czy to za sprawa picia jakis ziolek ( matko zapomialam co to ja pilam,ale wiem ze sa ziolka bardzo dobre za pokarm) znalazlam link KAFETERIA - Jak pobudzić laktację - pomocy! - Forum dla kobiet, moze cos akurat Wam pomoze.
Ale wierze, ze pomalutku pokarm sie pojawi a Zuzolek przestanie sie denerwowac

witaj MamaTrójki :) widze, ze jestes w ciazy ? :) Super, my bedziemy o kolejnego dzidziusia starac sie od przyszlego roku.
W ogole zapomnialam Wam powiedziec, ze w grudniu biore ostatnie tabletki :

reklama
hejka
Nuśka dobrze, że się odezwałaś. Ja tak naprawdę to nawet cieszę się na te wyjścia z psem, bo tak to tylko z domu do samochodu, z samochodu do pracy i spowrotem, a teraz przynajmniej się poruszam.
To od nowego roku trzymam kciuki.
Muszę z Karen na zabieg usunięcia przepukliny pępkowej się umówić:-( Okazało się, że wmasowywanie niewiel daje, a jak ją chcemy wystawiać kiedyś to lepiej, żeby teraz zabieg przeprowadzić, troszkę się boję:eek:

uciekam pracować

Do góry