reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

hejka
walczę ze snem, jakaś niewyspana jestem.
Nuśka właśnie wczoraj dostaliśmy na tą lekarkę namiary i jesteśmy na początku września umówieni. Niech bierze za wizytę ile chce, byle była skuteczna, bo już zdesperowana jestem. lekarka u której byliśmy prawie wprost wczoraj przyznała, że nie wie co to i jak to leczyć.
Doti no wiesz w feworze walki;-) mogłas zapomnieć. Ty teraz musisz się codziennie meldować:-) Może Cie córcia posłucha i wyskoczy 1.09.
Alicja weszła w fazę mega buntu, na wszytsko nie i drez się, jestem niemiłoesiernie konsekwentna, ale osiwieje przez nią. Uparta jest jak osioł!
uciekam

reklama
Annaoj melduję się :-D
a co do upartości -mi nie przeszło do dzisiaj, ja jestem za to uparta jak baranek :)

dziś spałam 6 godzin, a 7h robiłam słoiki
mój M mówi, żebym już urodziła, bo nie może patrzeć na słoiki już :) - a robię je po raz pierwszy i mam jakieś 40 sztuk
jutro lub w sobotę kolejne

zgaga przeszła od kilku dni
brzuch trochę opadł
czyżbym musiała dopakować już torbę do końca???

HEJKA
ja dzisiaj na 7 do pracy ściągnęła, co by móc o 15 wyjść. Przez ostatnie dni tak robię, ale nie dla mnie takie wstawanie, chociaż o 15 być w domu jest fajnie. Wczoraj długi spacer zaliczyłam, a raczej dwa, najpierw z Młodą w wózku, po starych rewirach, bo byłam u mamy, a potem u siebie, Alicja na nóżkach. Mamy w planie psiaka dzisiaj u nas zostawić, ale nie wiem jak będzie.
Doti to Ty jeszcze nie spakowana?
Ja będę w przyszłym tygodniu robić, koncentraty, ketchupy i sosoy. To jedyne co zaprawiam.
uciekam

do_ti to Ty sie lepiej pakuj szybciutko, pamietam ja spakowana juz bylam od konca 7-go miesiaca :-D Jutro ostatni dzien i koniec urlopu:baffled:w niedziele wracamy, nie za bardzo sie ciesze, choc w sumie tesknie za domkiem. W pracy podobno mamy zmiany, zatrudnili nowa dziewczyne do pomocy, fajnie, zobaczymy jak dlugo wytrzyma :x do _ti bo znowu nie spytalam, jak Wasza mala niunia bedzie miala na imie ? Jak my zaczniemy starania, i bedzie dziewczyna to bedzie Maja, Julia, Amelia albo Lena :-)Tak mi sie juz dawno uwidzialo, wiec nie ma wyjscia, gorzej z potencjalnym chlopcem bo Łukaszowi podobaja sie takie imiona dla chlopaka ze glowa boli :-DZaczynajac od Kornela :p Ale nie dam sie tak latwo.
annaoj dr Szpyrka Oli wiele pomogla, bardzo bardzo duzo dobrego moge o Niej powiedziec, mam nadzieje, ze i Wam pomoze.
Olusia od blisko 4 lat cierpi na atopowe zapalenie skory, jak i ja zreszta ale niestety mnie nie mial kto leczyc,z Ola zwiedzilam juz wielu lekarzy, o Niej moge powiedziec to, ze to na prawde wspaniala i bardzo doswiadczona lekarka.

HEJKA
ja dzisiaj na 7 do pracy ściągnęła, co by móc o 15 wyjść. Przez ostatnie dni tak robię, ale nie dla mnie takie wstawanie, chociaż o 15 być w domu jest fajnie. Wczoraj długi spacer zaliczyłam, a raczej dwa, najpierw z Młodą w wózku, po starych rewirach, bo byłam u mamy, a potem u siebie, Alicja na nóżkach. Mamy w planie psiaka dzisiaj u nas zostawić, ale nie wiem jak będzie.
Doti to Ty jeszcze nie spakowana?
Ja będę w przyszłym tygodniu robić, koncentraty, ketchupy i sosoy. To jedyne co zaprawiam.
uciekam

no jakoś nie mam czasu :) robię słoiki
i poproszę o przepisy
dziś tylko 5h :D

do_ti to Ty sie lepiej pakuj szybciutko, pamietam ja spakowana juz bylam od konca 7-go miesiaca :-D Jutro ostatni dzien i koniec urlopu:baffled:w niedziele wracamy, nie za bardzo sie ciesze, choc w sumie tesknie za domkiem. W pracy podobno mamy zmiany, zatrudnili nowa dziewczyne do pomocy, fajnie, zobaczymy jak dlugo wytrzyma :x do _ti bo znowu nie spytalam, jak Wasza mala niunia bedzie miala na imie ? Jak my zaczniemy starania, i bedzie dziewczyna to bedzie Maja, Julia, Amelia albo Lena :-)Tak mi sie juz dawno uwidzialo, wiec nie ma wyjscia, gorzej z potencjalnym chlopcem bo Łukaszowi podobaja sie takie imiona dla chlopaka ze glowa boli :-DZaczynajac od Kornela :p Ale nie dam sie tak latwo.
annaoj dr Szpyrka Oli wiele pomogla, bardzo bardzo duzo dobrego moge o Niej powiedziec, mam nadzieje, ze i Wam pomoze.
Olusia od blisko 4 lat cierpi na atopowe zapalenie skory, jak i ja zreszta ale niestety mnie nie mial kto leczyc,z Ola zwiedzilam juz wielu lekarzy, o Niej moge powiedziec to, ze to na prawde wspaniala i bardzo doswiadczona lekarka.

w sumie muszę dopakować, ale od 3 dni się zbieram
będzie Zuzanna albo Dagmara
dla chłopca miało być Szymon, Rafał lub Mateusz

do_ti ładnie :) Wczoraj posznupalam troche w necie na temat Szpitala w Bogucicach ( Bonifratów) i powiem Wam, ze na prawde brzmi obiecujaco.Musisz mi do_ti zdac relacje jakie w rzeczywistosci sa tam warunki mam nadzieje, ze nie beda zbytnio odbiegac od tego co przedstawiaja w necie. W ogole a propo Szpitala powiedz mi w jakie dni mozna ogladac oddzial ? pytanie wzgledem kolezanki, bo tez spodziewa sie dzidziusia i chciala tam podjechac.

wszystko co piszą jest prawdą
można wejść i zapytać, że chciałoby się zobaczyć
sale pokazała mi pielęgniarka, a na porodówce było przygotowanie do cc więc nie wpuszczali,
ale jak jest wolne to nie ma problemu

można też wcześniej zadzwonić i się spytać czy można przyjechać zobaczyć

hejka
wpadłam na chwilkę, podczytałam, ale jakoś weny mi brak. Jakaś taka jestem rozmymłana od rana, muszę chyba kawę machnąć.
Mąż mój wpadła na szalony pomysł spontanicznego wyjazdu na Chrwację. jakiś czas temu znajomi zarzucili temat, ale B był sceptyczny, a teraz nagle od piatku by jechał, a ja z dnia na dzien mam urlop brać. Sama nie wiem...
Doti Dagmara też bardzo ładne, takie mocne.
uciekam

hej ja też Katowic :-) Mama pytanko, zbliza mi się termin , chcę rodzić na Boguciach i szukam namiaru na położną fajną - ma ktoś może takoooowy :confused::happy2: ???

reklama
Palemko załatwia się to w szpitalu oficjalnie - koszt 1000zł

Annaoj nie zastanawiaj się tylko jedź na Chorwacje
w tym roku mieliśmy jechać
tam jest piękkkkkkkkkkknie :-)
jak się córcia urodzi to zdecydujemy co do imienia, choć M nie jest przekonany co do Dagmary ;)

Do góry