reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

reklama
witam poniedziałkowo
baffled5wh.gif

na szczęście tylko dziś i jutro i wybywamy na 5 dni nad Solinę. Po moim wybitnie imprezowym weekendzie, w piątek wieczór panieński, w sobotę grill u znajomych do godzin nocnych, dzisiaj miałam problem ze wstaniem. W sobotę po kolejnej wizycie w schronisku adoptowaliśmy, a razcej moja ciocia adoptowała sunię, ochrzczoną prze Igora Ema. Sunia jest niewielka, w sumie nastawiałam się na ciut większego psiaka, i taka "przepraszam, że żyję", nie szczeka i jest najszczęśliwsza jak ją zaprosić obok siebie, wtedy się rozluźnia i zasypia. Troszkę się obawia Alicji, bo ona chodzi za nią i mówi "pieśku, chodź tuli, tuli" i tylko ją mizia, ale nie przejawia oznak agresji. Igor dumny, tylko na spacerki by chodził i mówi do niej jak do człowieka
biggrin.gif
I juz tylko się dopytuję kiedy Ema do nas przyjedzie i będzie u nas spała.
Doti 33 to nie jest stateczny wiek, generalnie stateczności, umówmy się, zależy od punktu widzenia, czyli od posiadanego wieku. W moim wieku wydaje mi się, ze to będzie może około 50;-)
Aliświat miło Cie widzieć. mam nadzieje, że odpoczeliście na urlopie. Jak wrócimy z wyjazdu to może na jakiś spacer się zgadamy, póki jeszcez ładna pogoda będzie.
Nuuśka udanego wypoczynku. Też mam takie jedno miejsce na nodzę, gdzie mi żaylak wyłazi, muszę coś z tym zrobić, bo czasem mnie pobolewa. Napisz mi prosze coś więcej apropo zabiegu, długo się dochodzi do siebie po?
uciekam, moze jeszcze zajrzę.

Annaoj aleś zaimprezowała
ja tam nie mam sił na nic
w niedzielę przyjedzie rodzinka i już mnie to przeraża, bo od 2 dni najchętniej nie wstawałabym z kanapy
moje pokłady energii zakończyły się
a poza tym jakieś przeziębienie mnie dopada
nic mi się nie chce

fajnie, że udało Wam się zaadoptować piesia

podobno dzieci odmładzają , więc jak będę pracować do 67 to będę ciągle młoda i piękna :))))))))))))))

hejka
jeszcze tylko dzisiaj kilka chwil w pracy, potem pakowanie i pazurki i jutro fruuu. Na kilka dni będzimey rodziną wielodzietną, bo bratanek B jedzie z nami, jest w wieku Igora.
Jutro w drodze na.. mamy w planie zwiedzić Wieliczkę, Igor podekscytowany bardzo, ciekawam jak Alicja zareaguje:confused:
Doti odmaładzają kobietę, bo odpowiedzialne matki mają od 9 miesięcy czasm do 2 lat detoksu. To ma na pewno świetny wpływ na organizm;-)
uciekam

do_ti cos z ta poprawa pogody nie bardzo, od rana leje :/ A tu prawde mowiac kompletnie nie ma co robic, jeszcze jak jest pogoda, to mozna wybyc na caly dzien do lasu , czy chociazby nad rzeke dupsko poopalac, a tak to siedze w domu i nudze sie jak mops :dry:Od jutra cos slyszalam,ze ma byc ladnie, licze na to bo jak tak dalej pojdzie to z urlopu wroce tak samo blada jak kiedy na Niego wyjezdzalam :eek:

annaoj wiesz co, mam 26 lat wiec zylak nie byl jakis taki mega mega wielki choc niestety na moj wiek dosc duzy, nie mowiac juz o wszechobecnych pajaczkach, ktore niestety gorzej zlikwidowac.Zabieg mialam robiony w przychodni, w ktorej pracuje wiec o wszystkim wiedzialam juz wczesniej, na szczescie takie zabiegi widuje na co dzien takze wiedzialam od a do z co mnie czeka. Sam zabieg przeprowadza sie w zaleznosci od tego jak gleboko i jak duzy jest zylak, albo w znieczuleniu miejscowym albo w ogolnym. Ja mialam w miejscowym. Samo znieczulenie boli jak cholera bo niestety musze znieczulic miejsca ktore beda usowane vel nacinane czyli wklucia bezposrednio w zylaki.Ale po chwili nie czujesz juz nic. Sam zabieg trwa okolo 40min - 1h. Po wszystkim masz zakladany bandaz, opatrunek musisz zmieniac codziennie i codziennie dezynfekowac rane ( w sumie to dziury bo zylaki najczesciej wyciagaja wlasnie poprzez pojedyncze wklucia w skore).Po 7 dniach wracasz na wyciaganie szwow. W pierwszych dwoch, trzech dobach po zabiegu noga niestety boli, bardzo czasem nawet, teraz po 3miesiacach od usuniecia mam blizny w miejsach gdzie zylaki byly wyciagane, ale na pewno z miesiaca na miesiac blizny beda coraz mniejsze.Polecam masc - Cepan. Co prawda smierdzi cebula, ale na wszelkiego rodzaju blizny, w tym tez u dzieci jest rewelacyjna :)

Trzymam kciuki za tą pogodę
w weekend ma już być upał

a co do pajączków to masakra - mi podczas tej ciąży pojawiły się 2 mega na nodze
raz byłam usuwać laserem i nic to nie dało :/

mamuśki mam pytanie odnośnie brudnych pieluch jednorazowych, bo nie będę z każdą chodzić do śmietnika, a chciałabym uniknąć kolejnego kosza
może macie jakieś pomysły???

Wiesz co do_ti ja podczas Olusiowego zycia w pieluchach kupowalam "paklanki" o ile dobrze pamietam nazwe. To woreczki na zurzyte pieluszki jednorazowe. Wiazane jak niektore worki na śmieci takze jak sie wsadzi do smietnika to wystarczalo, bo nie wydzielaly juz wtedy zapachu, i szly do "glownego smietnika" jak i reszta.
Chyba, ze nie o zapach Ci chodzilo, a o sam fakt ich ilosci. Na to niestety nie mam doti sposobu :no:ale ja wyrzucalam do normalnego kosza na smieci, nie mialam jak sa teraz osobne kolo przebieralnika na pieluchy :-D

cześć Mamuśki

wróciłam, a dzisiaj w końcu się ogarnęłam na tyle, żeby zajrzeć i poczytać, spodziwałam się mega produkcji, a Wy się tak obijacie. Wyjazd był fajny, pogoda nawet się udała, tylko w czwartek tak nie wiadomo jak było. Dzieciaki przeszcęśliwe. jako rodzina wielodzietna
wink2.gif
daliśmy radę. W piatek dojechał brat B, oczywiście panowie co wieczór drinkowali
eek.gif
, ja nie wiem co w nich wstępuje jak się razem widzą. Byłyśmy tolerancyjne i przymykałymy oko
biggrin.gif
Troszkę żałowałam, że z neta szukaliśmy domku, bo jednak lepiej jak ktoś poleci. Domek był w miarę, ale oprócz niego jeszcze kilka w dość małym skupisko i to już nieszczególnie mi się podoabło.
Dzisiaj Alicja idzie po raz kolejny do deramtologa, niestety wcale nie widzę poprawy i jestem na etapie poszukiwań jakiegoś dobrego specjalisty, bo te maści nic nie dają, a pewnie nie są obojętne.
Trzymam kciuki za tą pogodę
w weekend ma już być upał

a co do pajączków to masakra - mi podczas tej ciąży pojawiły się 2 mega na nodze
raz byłam usuwać laserem i nic to nie dało :/

mamuśki mam pytanie odnośnie brudnych pieluch jednorazowych, bo nie będę z każdą chodzić do śmietnika, a chciałabym uniknąć kolejnego kosza
może macie jakieś pomysły???
Doti ja zbierałam jednorazówki w sklepach, do tego ładowałam i szczelnie zawijałam. Kosz się dość szybko napełniał, więc z zapachem nie było problemu. Ndala w dwupaku jesteś mam nadzieje.
Nuśka, ale normalnie można chodzić, powiedzmy po tygodniu?

annaoj wiesz co ja niestety mialam l4 tylko 3 dniowe, takze po 4 dniach (bo akurat wypadl weekend) wrocilam do pracy.Mozesz i potrafic chodzic normalnie, wrecz jest to wskazane, zadne chodzenie o kulach czy jakies inne takie. Mnie noga bolala tylko po zmianie opatrunkow :)
A co do dermatologa polecam Ci dr Szpyrke z Chorzowa, jako ze Ola miala juz chyba wszystkie mozliwe choroby, na czele z atopowym zapalenie skory, tez bardzo dlugi czas szukalam dobrego dermatologa. Az ktos nie pamietam juz nawet kto polecil mi wlasnie ja. Na prawde super babka, ale wizyty niestety platne, nie wiem jak teraz, wtedy byly po 100zl.Jak bd chciala dam Ci dokladniejsze namiary :)

reklama
Annaoj pewnie, że w dwupaku przecież powiedziałam, że dam znać :-)
ja póki co pranie - prasowanie - przetwory - zakupy - remont
i tak jakoś nie ma czasu na nic

u lekarza wszystko ok
od 1.09 mogę rodzić - to ja chcę 1.09 :))))))))))))))

Do góry