reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

annaoj kochana masz racje na pewno. Przewaznie jest tak, ze czlowiek chce jak najlepiej liczac na docenienie, czy mile slowo, a nie dostaje zupelnie nic. Przykre jest to, w jakich czasach teraz zyjemy, dlatego wiem, ze ile moge tyle pracowac bede, choc na pewno nie kosztem dziecka. W sprawy sadowe nie chce mi sie mieszac bo juz tego mam dosyc, ale mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle.
Zmieniajac temat, siedze w pracy i zdycham boze jak goraco :crazy:

reklama
Co do dzidziusia to tak, przymierzam sie do mysli o powiekszeniu rodziny, czas w koncu juz na to, choc boje sie.Chyba najbardziej utraty pracy.

do_ti trzymam kciuki za Ciebie i malucha, na pewno dacie rade do rozwiazania i wszystko bedzie dobrze :) A gdzie bedziesz rodzic jesli moge spytac ? Interesuje sie szpitalami na terenie Katowic, nie wiem ktory w tej chwili ma najlepsza renome jesli chodzi o porodowke:blink:

no niestety dylemat wielu rodzin o powiększeniu rodziny jest strachem o stratę pracy
ale z drugiej strony pracę można stracić w każdej chwili

będzie dobrze, musi być, a co ma być to będzie
ja myślę starać się o drugie dziecko ;)

co do szpitali to różne są opinie - ale jeden z najlepszych to Bogucice teraz i idę właśnie tam
ale to dlatego, że moja lekarka jest z tego szpitala ;)

jak miło belfrowi czytać pozytywne opinie o szkole :D

witam z pracy, z kawką. Dzisiaj u mnie bezkrólewie, szefowa na urlopie, a szef wyjechał dzisiaj, zresztą z Nim to akurat luz, bo niej "czepliwy"
Wczoraj wypiłam chyba butelkę wina i od rana coś mnie tak ćmi w głowie. Najważniejsze, że Młody zachwycony, wszystkie preznty trafione się okazały.
Witaj Natalka. Mamą jesteś już od 10 tygodni z tego co widzę na suwaczku:-) zapraszamy do pisania.
Lenka będzie dobrze. Adaś pozna kolegów i dużo się nauczy.
Doti rafaello z adwokatem. Ja mam dwie lewe ręce do ciast, więc mega zadwolona jestem, że mi wyszło.
Nuuśka a co taka nie prordzinna;-) Twoja firma? W pracy to niestety zwykle tak jest, że żaden okres na ciąże nie jest dobry.
miłego dnia wszystkim

kawka aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... ja też chcę a nie mogę ;)
ale ci dobrze
cieszę się że urodzinki udane :)
i gratuluję udanego ciasta :)
na pewno było pyszne

annaoj kochana masz racje na pewno. Przewaznie jest tak, ze czlowiek chce jak najlepiej liczac na docenienie, czy mile slowo, a nie dostaje zupelnie nic. Przykre jest to, w jakich czasach teraz zyjemy, dlatego wiem, ze ile moge tyle pracowac bede, choc na pewno nie kosztem dziecka. W sprawy sadowe nie chce mi sie mieszac bo juz tego mam dosyc, ale mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle.
Zmieniajac temat, siedze w pracy i zdycham boze jak goraco :crazy:

umiesz liczyć, licz na siebie
już nauczyłam się, że choćbym robiła niewiadomo co i siedziała po godzinach to nikt z góry tego nie doceni - bardziej ew. jakieś koleżanki
trzeba dlatego siebie szanować

dziś strasznie gorąco, duszno.... ;)

no niestety dylemat wielu rodzin o powiększeniu rodziny jest strachem o stratę pracy
ale z drugiej strony pracę można stracić w każdej chwili

będzie dobrze, musi być, a co ma być to będzie
ja myślę starać się o drugie dziecko ;)

co do szpitali to różne są opinie - ale jeden z najlepszych to Bogucice teraz i idę właśnie tam
ale to dlatego, że moja lekarka jest z tego szpitala ;)

jak miło belfrowi czytać pozytywne opinie o szkole :D

do_ti eh finanse to chyba niestety dylemat coraz wiekszej ilosci rodzin, ale nie zawsze to jest najwazniejsze.Choc moze glupio to brzmi, ale tak jest.
Widzisz Szpital w Bogucicach, nie wiedzialam, ale dobrze wiedziec :) A bylas go ogladac ? z tego co sie orientuje, jest mozliwosc wczesniejszego zobaczeniu oddzialu, traktu porodowego itd. Uwazam, ze to wazne, o ile nie najwazniejsze,zebyscie mieli z dzidziusiem komfort w pierwszych dobach po porodzie.Jak masz jakies info pisz doti z checia poslucham i zapamietam :) Ilu osobowe sale np.? Ostatnio moja kuzyka rodzila, w Rybniku co prawda, oj cudowny szpital.Sale 2-osobowe,z wlasna lazienka, prysznicem.Pokoje odnowione, w kazdym pomieszczeniu punkt w ktorym pielegniarka kapala przy Tobie dzieciatko.
Nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale kiedy ja rodzilam 8 lat temu bylo strasznie :no:

hejka
odrobiłam się i własnie się napycham (jagody z bitą smietaną i musli
biggrin.gif
) i podczytuję.
Mama mi dzisiaj dzieciaki zabrała i jutro je odbierzemy, bo dzisiaj z okazji rocznicy mąż mnie do tajskiej(chyba) knajpy zabiera.

umiesz liczyć, licz na siebie
już nauczyłam się, że choćbym robiła niewiadomo co i siedziała po godzinach to nikt z góry tego nie doceni - bardziej ew. jakieś koleżanki
trzeba dlatego siebie szanować

dziś strasznie gorąco, duszno.... ;)
u mnie w pracy niestety nawet pod tym względem zrobiło się nieciekawie, a razcej w dziale w którym pracuje.
Ale już nie narzekam, takie miałam postanowienie noworoczne, nie narzekać na pracę!

Jeśli chodzi o szpital to ja rodziłam na Raciboskiej i gdybym była w trzeciej ciązy tam bym rodziła, ale miałam tez stamtąd lekarkę.

Doti a czego uczysz?
uciekam

do_ti eh finanse to chyba niestety dylemat coraz wiekszej ilosci rodzin, ale nie zawsze to jest najwazniejsze.Choc moze glupio to brzmi, ale tak jest.
Widzisz Szpital w Bogucicach, nie wiedzialam, ale dobrze wiedziec :) A bylas go ogladac ? z tego co sie orientuje, jest mozliwosc wczesniejszego zobaczeniu oddzialu, traktu porodowego itd. Uwazam, ze to wazne, o ile nie najwazniejsze,zebyscie mieli z dzidziusiem komfort w pierwszych dobach po porodzie.Jak masz jakies info pisz doti z checia poslucham i zapamietam :) Ilu osobowe sale np.? Ostatnio moja kuzyka rodzila, w Rybniku co prawda, oj cudowny szpital.Sale 2-osobowe,z wlasna lazienka, prysznicem.Pokoje odnowione, w kazdym pomieszczeniu punkt w ktorym pielegniarka kapala przy Tobie dzieciatko.
Nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale kiedy ja rodzilam 8 lat temu bylo strasznie :no:

no finanse jest to dylemat, ale trzeba sobie radzić ;)
a co chciałabyś wiedzieć - szpital nowowyremontowany, na sali 2 osobowej, której leżałam łazienka i z tego co się orientuje są sale 3-4 osobowe i na każdej łazienka
pielęgniarki, położne rewelacyjne, pomocne, miłe
można wsześniej przyjść, zobaczyć, wszystko wyjaśnią
3 sale porodowe a na każdej wanna i takie tam bajery

o Raciborskiej też słyszałam pozytywy

najlepiej iść tam gdzie się ma lekarza :)

hejka
odrobiłam się i własnie się napycham (jagody z bitą smietaną i musli
biggrin.gif
) i podczytuję.
Mama mi dzisiaj dzieciaki zabrała i jutro je odbierzemy, bo dzisiaj z okazji rocznicy mąż mnie do tajskiej(chyba) knajpy zabiera.

u mnie w pracy niestety nawet pod tym względem zrobiło się nieciekawie, a razcej w dziale w którym pracuje.
Ale już nie narzekam, takie miałam postanowienie noworoczne, nie narzekać na pracę!

Jeśli chodzi o szpital to ja rodziłam na Raciboskiej i gdybym była w trzeciej ciązy tam bym rodziła, ale miałam tez stamtąd lekarkę.

Doti a czego uczysz?
uciekam

nie narzekamy w pracy ;) robimy swoje i tyle :)
maty, informatyki i oligofrenopedagogiem

no finanse jest to dylemat, ale trzeba sobie radzić ;)
a co chciałabyś wiedzieć - szpital nowowyremontowany, na sali 2 osobowej, której leżałam łazienka i z tego co się orientuje są sale 3-4 osobowe i na każdej łazienka
pielęgniarki, położne rewelacyjne, pomocne, miłe
można wsześniej przyjść, zobaczyć, wszystko wyjaśnią
3 sale porodowe a na każdej wanna i takie tam bajery

o Raciborskiej też słyszałam pozytywy

najlepiej iść tam gdzie się ma lekarza :)

do_ti wiesz ja chodze do mojej przychodnianej gin, mila i fajna babeczka,ale tu na pewno glowna role gra to, ze mam ja doslownie pod nosem - gabinet obok.A jak nazywa sie Twoja lekarka ?
To, co piszesz o Boguciach brzmi na prawde super, jesli mozesz napisz mi dokladny adres szpitala to sobie posznupie w necie :) Na kiedy masz termin ?

Annaoj i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
jak tam po knajpce???

a która to stukła wam rocznica jak mogę spytać ;)

Nuśka a zapytaj twoją ginkę w którym szpitalu przyjmuje.
Moja ginka to Kośmider, ale nie przyjmuje na nfz, jest dobra, ale kasy mi tyle leci, że szok, bo ona tylko priv, niestety.
Co do szpitala:
Google

tu masz pełno linków :)

termin 10.09, ale mam nadzieję, że szybciej pójdzie - chciałabym. W nast,tyg wizyta - może coś się dowiem

hejka
jakaś znudzona dzisiaj jestem, nic mi się nie chcę, co musiałam zrobiłam, a teraz absolutne minimum.
Bardzo fajnie wczoraj było, fajna knajpka, jedzenie dobre, miły wieczór spędziliśmy. Oczywiście po powrocie B jeszcze popracowac:baffled:
Dzisiaj biorę Młodego na Madagaskar. Takie nasze wspólne wyjście, postanowiłam, że przynajmniej raz w miesiącu postaram się wygospodarować czas tylko dla niego.
Doti 8 rocznica. Widze, ze ty ścisłowiec jesteś jak mój B. On jest po fizyce, też kiedyś uczył. Moja teściowa uczy maty, a teść wykłada też matę. Moje dzieci obciążone genetycznie;-):-)

Prywatnie gin to zawsze ciągną, no może prawie zawsze. Ja też w ciązach majątek zostawiłam, ale miałam pewne kompikacje przy porodzie Alicji i była moja lekarka i fakt, że wszystko jest w porządku wart każdej ceny.
uciekam

Annaoj no ja uczę a mój M wykłada matę ;)
8 lat - pięknie

i jak Madagaskar? sama poszłabym do kina, ale dla mnie jakoś za głośno w kinie i wolę nie stresować małej

ja dziś jestem przymulona :))))))))))))))))
wstałam o 4, o 5 zasnęłam...
potem o 7 już musiałam wstać

Dziś byłam w szpitalu. Pielęgniarki miłe i powiedziały co i jak - nie wiem czy wszystko zapamiętałam, ale trudno. Nawet sale przedporodową mi pokazały.
Nie mogłam wejść na porodówkę, bo były przygotowania do cc.
I byłam u anestezjologa tak na wszelki wypadek jakbym chciała zzo. A on mi mówi czy ja wiem, że z takim ciśnieniem to ja mam się spodziewać w trakcie cc, bo jak mi skoczy to od razu zrobią ;/ i jestem tym niepocieszona.
Niech se wybiorą opcję 1 lub 2, a nie 2 w jednym wrrrrrrrr...

Ale dzieciątka się darły na oddziale :) tak słodko ;)

A mi kurier przyniósł... słoiki :) i w sobotę zabieram się za przetwory ;)

reklama
do _ti musze sie dowiedziec, choc wiesz co mysle, ze jezeli szpital jest cudowny, jezeli personel jest w porzadku, to chyba to najwazniejsze,i spokojnie sie rodzi nawet w obecnosci "nie swojego"lekarza :)
Ale zapisalam sobie ten Szpital i na pewno jak cus to pojde tam bo piszesz bardzo dobrze o Nim wiec ufam ci w 100% :)a co do terminu to proponuje 7 wrzesnia, mam wtedy urodzinki :))))

annaoj tez bym poszla na Madagaskar ale za kazdym razem jak jest to JUZ to wiecznie cos wychodzi i guzik jest a nie Madagaskar :( W ogole bedziecie mi musialy pomoc kochane, bo Moja Olka ma w pazdzierniku urodzinki a ja jak zawsze kompletnie nie wiem co mam jej kupic :/ Jak dziecko male nie ma zadnego problemu a im wieksze tym gorzej. Co Ole teraz interesuje ?...mini mini, komputer i te upiorne laleczki monster cos tam :baffled:takze duze pole do popisu mam :sorry:

Do góry