reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie naszych maluszków:)

Fel - podobno ostatni miał być w trzecim miesiącu:-D u mnie był na początku czwartego przez jakieś półtora tygodnia. Teraz nie ukrywam trochę przeciągam Szymka, żeby wytrzymał chociaż 2 godziny, bo ciężko nawet wyjść na spacer. Zacznę karmić z obu cyców przy jednym posiedzeniu i zobaczymy, czy to coś da. Bo ja nie wiem w sumie czy on płacze na zęby, czy bo mleka mało, czy coś jeszcze innego.

wiosna
-
a to hipp to zamieniałabyś na początkowe, czy od razu na następne?

Ostatnia edycja:
reklama
jak wprowadzicie mleko modyfikowane po 6 m-cu to juz 2. bo to nie chodzi o to czy to pierwsze sztuczne mleko dziecka tylko o to, ze oprócz mleka dziecko je juz "papki - zupki"

ja dzisiaj pierwszy raz dodałam do gotowanej przez siebie zupki mięsko. zobaczymy jak będzie...
Dziewczyny czy wasze dzieci po zupce też po max 2 godzinach żądają mleka ?

Fel - u mnie po godzinie:-D

Jeszcze o jedno miałam pytać. Szymek kiedyś robił jedną kupkę na trzy dni, a od czasu jak je słoiczki to po 3-4 dziennie. Czy to biegunka, czy po prostu nie przyswaja tego jedzenia słoiczkowego tak dobrze jak mleka i to normalne.:confused:

raczej nie przyswaja tak dobrze, jak mleka...Biegunka to luźne stolce to raz...a dwa każda to pełny pampers ???bo Olek jak narobi to ojjj nie mieści się prawie. Jak zrobi małą to wiem, że na bank będzie druga...i u nas to powyżej 6 było jak miał biegunkę

No właśnie one są rzadkie, ale "z treścią":-D (z każdą kolejną kupą w ciągu dnia jest jej coraz mniej). Czasem są po prostu wodnistą plamą o zabarwieniu kupy (max 1 dziennie), ale to tłumaczę sobie, że po soczku który daję po obiedzie. Nie wiem dlaczego mi tak ciężko to odróżnić...

Pscółka- u nas kupy są gęste (już takie bardziej dorosłe) i raz dziennie, czasem dwa. Tylko po kaszce mannej była piana więc czasowo odstawiłam i spróbujemy znowu za 2 tyg

z tego co mi wiadomo to kolejny kryzys laktacyjny w 6 miesiacu i poźniej w 9

dynie rozgotowałam w niewielkiej ilosci wody, gotowa łam moze z 6 minut i była miekka, zblenderowałam, w słoiczki i zapasteryzowałam , to wszystko, mam nadzieje ze bedzie trymac, i teraz moge np zetrzec do tegho jabłko, czy dodac do zupki, czy jeszcze cosik innego wymyslec

reklama
lenka - buu, a myślałam że na 3 miesiącu się kończy. No nic to czeka mnie kilka dni przystawiania do cyca non stop. Poprzednio po 2 dobach była poprawa, ciekawe ile teraz:confused: Dałam mu właśnie z obu cyców i dalej płakał, ale jakoś udało się uśpić. Ciężki dzień będzie, zwłaszcza, że się już o 4 zaczął:baffled:

Do góry