reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszków

mam pytanie. chciala bym malemu zagesic mleko mm . moja mama powiedziala ze budyniem albo makA ziemniaczana . ale ja mysle nad kleikiem ryzowym . moge ?? moj maly wczoraj usnal dopiero po 250 ml mleka ;/;/ za duzo chyba .

reklama
Patka to ci głodomorek. Szczerze jak masz zageszczać to kleikiem albo są specjalne środki do tego przeznaczone, ja bym nie próbowałą specyfikami polecanymi przez mamę. W mleku żeby maluch nie ulewał jest skroobia z tego co kojarze. Są także mleka R zageszczane ale to chyba z pediatra muszisz ustalać. ja mojej dale troszke kleiku lub kaszki bez cukru.

co do zagęszczenia to niestety nie pomogę, co do rozszerzania diety to z racji tego, że karmię mieszanie postanowiłam, że zrobię to po skończonym 5 miesiącu, to juz za niecały miesiąc więc tyle wytrzymam a i malutka podrośnie, zacznę od warzyw np marchewka kilka dni będę podawać i obserwować poźniej inne warzywka i później owoce, bez skoczków, do picia tylko wodę chce podawać:-) będę się trzymać tej tabelki ale tak jakby o miesiąc wszystko przesunę :-)

Patka kleik kukurydziany, ryzowy, albo jest taki specjalny zagestnik do mleka. Budyn czy maka to dla takiego malucha nic dobrego raczej. Kleik ryzowy mozna podawac od 4 miesiaca

Hej
Moja już je zupki i jabuszko, zauważyłam, że jak my jemy mała mlaka jakby jadła i uznałam, ze to czas. Karmi piersią, więc pierwszy plan było wprowadzanie słoiczków po 6msc, ale moja tłuściutka jest, wazy ponaD 8kg i miałam wybór albo wprowadzam mleko modyfikowane alb o słiki i wybrałam to drugie. Teraz od 2 dnie nie zrobiła kupy więc dostaje samo jabuszko, zobaczymuy co powie pediatra a mamy wizytę 30.10. NO a gluten wprowadzę między 5-6 miesiąca.

ja od 2 tygodni podaję na wieczór kaszkę, dodaję do mleczka córci nic po niej nie jest :-)
to ile dni najlepiej podawać jedno warzywko jak myślałam, że tak z 3 dni i następne i dopiero po dłuższym czasie owoce i później mieszanki.
A któraś z was podaję np w tym samym dniu na obiadek warzywko a na deserek owoc?

My podajemy. Najpier przestesytowalam warzywka. Jak bylo ok wprowadzilam owoc.moja osobiscie nie.przepada.
Na poaczatku albo owoc albo sok.
U nas juz miesno warzywne dania .

dziewczyny tak sobie wymyśliłam i zastanawiam się czy mogę tak robić że, jak ja podaję 3/4 łyżeczki kaszki mleczno-ryżowej na noc do mleczka, to mogę podawać ją też na śniadanko tak normalnie z miseczki? i jeszcze dodatkowo dodawać do obiadku łyżeczkę takiej
"specjalnej ;-)"żeby wprowadzić gluten? może któraś z was dodaje i do mleczka i też do jedzenia tak normalnie :-)

reklama
klaudyna ile ula ma? bo nie widze suwaczka na tablecie. tak pieknie stoi, moje dzieci nie wiedza do czego sa nogi, ledwo co zaczely sie nimi bawic

Do góry