reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cosiki, czyli co śmiesznego zrobiło/ powiedziało ostatnio moje dziecko:)

reklama
Pomalowałam paznokcie na landrynkowy róż (btw - coś mnie podkusiło i zakupiłam w promocji przy kasie niedawno i czasem sobie dla odpału pomaluję na ten jakże nieulubiony kolorek). Siedzę i suszę, podchodzi Leo i się przygląda, po czym dodaje: "ale masz ładne dziewczynkowe pazurki":)

Moon Maja konkretna dziewczynka:-p zresztą szczerość u dzieciaczków jest niesamowita:tak:
andariel to chyba musiała być jakać mega promocja, że taki piękny dziewczynkowy kolorek zakupiła...?:-D

my z Emi ostatnio w kąpieli śpiewamy bardzo lubianą przeze mnie pieśń religijną:zawstydzona/y: "Dzięki o Panie"; ja wymieniam wszystkich z rodziny, dziadka, babcię, ciocię a potem Emi sama śpiewała: "dzięki (...) za to że dałeś nam pilota":shocked2::-D

Felkaa:-D:-D:-Dto się wydało, jakiż to gadżet godny dziękczynienia w Waszym domu:-Da za książeczki Emi nie dziękowała???:-p:-D
Ps. lakierek za 9 zł przy kasie w lindexie. Normalnie krzyczał do mnie "weź mnie, kup mnie, jestem taki kure** ko wyjątkowy, takiego jeszcze nie miałaś" i no...musiałam:-D

Felkaa Maja dalej chce koledy spiewac...;-)
andariel spostrzegawczy Leo, Maja ostatnio A. sie spytala czy chce zeby mu paznokcie pomalowac:-D

Napisze Wam o kolezanki synku 6-latku, ktory zobaczyl ojca nago. Zapytal go: tato, czemu masz wiekszego siusiaka ode mnie? Ojcie odpowiedzial: bo jestem starszy od Ciebie. Na co Synek zapytal: to znaczy, ze dziadek ma jeszcze wiekszego? :-D usmialam sie po pachy, to sie nazywa logiczne myslenie!

andariel no właśnie nie:sorry::laugh2:, najbardziej lubi dziękować za Kacpra (syn mojej siostry, którego ubóstwia), ale z tym pilotem to 'wstyd':-p
ps. to niezłą fazę miałaś w sklepie...:-D
moon genialne:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Marysia wieczorem w łóżeczku bawi się latarkami. Ma dwie, jedną nazwała Kasia a drugą Jarek. Udaje, że Kasia i Jarek kłócą się o zabawkę (hehe, czyżby odreagowywanie nieporozumień z bratem? :) CHwilę później przychodzę z książeczkami do czytania przed snem. Marysia mówi, że dziś to ona opowie mi bajkę. I oto, co usłyszałam, w zasadzie słowo w słowo:

"Dawno, dawno temu, żyły sobie dwie latarki, Kasia i Jarek. To było rodzeństwo i oni się ciągle, ciągle kłócili. I kłócili się ot tak dawna, że trudno im się było pogodzić. Ale nagle, pewnego dnia zaświeciło słoneczko prosto światełka ich latarek i wtedy mocno się przytulili. I żyli razem długo i szczęśliwie. Koniec"

bajka, dla wprawnego oka rodzica, opiera się na bajce Dora, Tajemnica Atlantydy - ostatnio u nas hit:)

reklama
Emi dzwoni do Mikołaja i prosi o następujące prezenty: guma mambo (nigdy nie jadła:zawstydzona/y:;-)), koło garncarskie :)shocked2:), lizak zdrowy z apteki i tabletki na oczy (ma zapalenie spojówek):-D

Do góry