reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć i imiona naszych Maluszków

reklama
W moim brzuszku rośnie chłopiec, niestety nadal nie mam imienia dla mojego szkrabka:( co prawda jest jeszcze 5 miesięcy prawie ale wiecie jak by był już jakiś pomysł to byłoby super :-) Myślałam o Oliwierze ale tatuś się nie zgadza...:crazy: ehhh

U nas już wiadomo, że Franek. Kilka razy próbowaliśmy wymyślić inne, ale nijak nam żadne nie podchodzi.

Witam cieplutko wszystkie marcowe Mamitki i z przyjemnością dołączam do Waszego grona :) jeszcze 4 msc pisałam post na tym forum o tym ,że niebardzo sie cieszę i nie wiem jak się odnaleźć w sytuacji, że ciąża spadła na mnie jak grom z nieba.... ale minęło trochę czasu i wracam przepełniona szczęściem i radością ... :) Jestem już mamą 10-cio letniej córeczki ... :) więc jakieś doświadczenie w macierzyństwie posiadam... ale tak szczerze to chciałabym zapytać o Waszą opinię na temat płci dziecka..... Mój lekarz usg wykonuje na każdej wizycie ... ma b.dobry sprzęt i myślę ,że ma doświadczenie w swoich fachu, Na usg w 16 i 22 tygodniu widział ,,siusiaka" czy mogę się już nastawić na synka ( już się trochę bardzo nastawiłam :D) czy może mnie spotkać jeszcze niespodziewanka....?

Wiadomo, że pewności nie ma, ale na mój rozum pomyłki zdarzają się raczej w drugą stronę: jak stwierdzą dziewczynkę a potem nagle chłopak. Bo jak siusiaka nie widać to nie znaczy, że go tam nie ma, mógł się podwinąć albo schować. No a jak widzą narządy męskie to co? Nagle to zaniknie? W 14tym tyg może się zdarzyć pomyłka bo narządy są jeszcze w miarę podobne ale sądzę, że potem to już widać wyraźnie, że siusiak:) Oczywiście ekspertem nie jestem, takie moje przemyślenia. U nas też niby chłopak i po prostu wierzę na słowo:)

Czasem tylko pępowina udaje siusiaka, ale zwykle jak już drugi raz potwierdza chłopaka, to się nie zmienia. Tak jak mówi Xenian, w drugą stronę częściej ;)
W ogóle gratuluję mocacoca ;) zapraszamy na watek główny.

Mi w zabawie wychodzi dziewczynka, ale na usg doktor widział chłopczyka , którym kazał się jeszcze bardzo nie chwalić.. Synek będzie miał imiona Rafał Mikołaj, jak będzie jednac córeczka wco już wątpię będzie Lidia Sylwia :)

reklama
u nas już na 100% cipeczka jak brzoskwinka :-D Lilianna będzie :) moja mama oburzona tym "nieładnym" imieniem a mi żadne inne nie pasuje choć przemawiałam do brzucha wieloma różnymi :-) zostaje więc Lili :happy:

Do góry