reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

I ja na pamersach jadę, ale jeszcze tych mniejszych. Myślę, że akurat zapas się wyczerpie zanim trzeba będzie kupić większe.
Rodzinka mądra i zamiast z grzechotkami to z pampkami przychodzą :-D

reklama
Dziękuje za poradę z tą cieminiuchą,musze wypróbować wcześniej nie grzałam oliwki.
Moja nadal na 1 pampersach bo ona jest jeszcze taka malutka rozmiar dopiero teraz jej zaczęłam zakładać rozmiar 56 z ciuszków i są też jeszcze trochę za duże no ale nie jest tak źle.Mój K kupił tyle tych paczek 1 pampersa że coś czuje że zostaną z 3 paczki,K się śmieje że akurat dla 2 bobaska .

Moja Marika różne rozmiary nosi (wiecie same, że co firma to zupełnie inne te rozmiary), więc nosi i 56 i 62, a nawet 2 pary body ma 50 i są akurat. Nie wiem za bardzo kiedy się przerzucić na Pampersy 2... mamy teraz 3,9kg.

Ja sie zastanawiam czy powoli nie przejsc na pampersy 3;-)

Dla mam majacych problem z pokarmem - na mnie działa karmi;-) az mam nadrprodukcje mleka po wypiciu;-)

reklama
Ja mam pytanko do Was na temat odciąganie mleka z cyca.
Jestem 6 tygodni po porodzie i nieraz się zdarza, że mała długo śpi a moje cyce już naprodukowały mleka i chcę je ściągnąć i zamrozić na zaś
I jak sciągnę to mleko i odstawię to za jakiś czas mam wrażenie, że sciągnełam samą wodę a tylko na górze wybije się niewiele "smietanki". Czy takie mleko ma jakąś wartość?
Ale chyba ma, bo mała cały czas jest tylko na cycu i ładnie przybiera.
Jak prawidłowo ściągnąć mleko? Przed czy po karmieniu?

P.S. Niekiedy muszę ściągnąć, by cyc jest tak pełen, ze mała by miala problem ze złapaeniem brodawki i napiciem sie mleka.

Do góry