reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Ania - mi się raz zdarzyło, że pielucha przeciekła. Używałam Huggiesów i Bella, ale dla nas Pampersy zdecydowane najlepsze, bo np. w Huggiesy kupa nie wsiąka...

Może większe spróbuj, albo jakoś może źle zakładasz... Sama nie wiem...

reklama
ja wiem oco chodzi ja mam pamki kupowane w niemczech i u nas i wiecie co jest duza róznica, te niemieckie sa duże lepsze lepiej leżą, nie przeciekły mi ani razu w przeciwieństwie do polskich i ich zakładanie jest łatwiejsze

moj raz przesikal w szpitalu bo dali mi za duze Bella no idlatego.a normalnie mam te niemieckie pampersy i sa ok.chociaz wczoraj po tym esputiconie taka kupe zrobil ze troche bokiem poszlo...ale nie miala szans sie zmiescic:)))naprawde:)

Aniu ja używam dla Sebcia pampersów i raczej nie zasikuję ich - być może za luźno je zakładasz - ja ściskam jak tylko się da ale tak żeby jeszcze można było palec włożyć między pieluszkę a ciałko dziecka.
No i pamiętaj o wywijaniu falbanek.

Na pewno jest różnica w jakości jak ze wszystkim tam a tu :baffled:

A mi pasowały huggiesy newborn i teraz bella - lepiej chłoną, pampersy muszę częściej zmieniać

Na pewno jest różnica w jakości jak ze wszystkim tam a tu :baffled:

A mi pasowały huggiesy newborn i teraz bella - lepiej chłoną, pampersy muszę częściej zmieniać

Kurde, a mi właśnie lepiej pampersy chłoną... :-) w Huggiesy kupa mi nie wsiąka, a Marika potrafi robić po każdym jedzeniu i jeszcze pomiędzy :-D A używacie jakis tańszych z Biedronki albo Lidla?

A Wy już używacie pieluch "nr 2" czy cały czas te pierwsze???

U mnie też najlepiej sprawdzają się pampersy - bardziej chłoną i są fajne z tymi rozciągliwymi boczkami.
Sebcio już 2 używa a ma dopiero 5 kg a te są od 3 do 6kg.
Za to zostały mi 2 pieluszki rossmanowskie, ale jedynki.
Na początku miałam pieluszki Bella z wycięciem na pępuszek i też byłam z nich zadowolona.
Pieluszek Huggies nie kupowałam, bo były droższe niż Pampers.

My tez 2 uzywamy.jedynki byly na niego jakies przymale juz po urodzeniu tzn na nozkach mu sie mocno odciskaly a te sa ok.
z tanszych to jeszcze testuje niemieckie produkowane dla Reala ale nie ma porownania z Pampersami....one maja np tylko te rzepy rozciagliwe a nie tak jak pampersy cale boki, wypelnienie tez takie"naturalne":)))niby ok, nie sa zle no ale jednak pampersy bija na glowe.
my tu na zachodzie mamy o tyle dobrze ze mozemy sobie kupic w niemczech tanio pampersy.i one kosztuja mniej wiecej tyle co te zwykle w polsce z biedronki.

reklama
Asiu to masz fajnie :-)

Ja z Pampków też zadowolona jestem a myślałam, że będą uczulać - hmmm sama nie wiem czemu ... chyba za dużo nasłuchałam się od moich koleżanek ... a wiadomo że każde dziecko inaczej reaguję.

Do góry