reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

I ja na pamersach jadę, ale jeszcze tych mniejszych. Myślę, że akurat zapas się wyczerpie zanim trzeba będzie kupić większe.
Rodzinka mądra i zamiast z grzechotkami to z pampkami przychodzą :-D

reklama
Dziękuje za poradę z tą cieminiuchą,musze wypróbować wcześniej nie grzałam oliwki.
Moja nadal na 1 pampersach bo ona jest jeszcze taka malutka rozmiar dopiero teraz jej zaczęłam zakładać rozmiar 56 z ciuszków i są też jeszcze trochę za duże no ale nie jest tak źle.Mój K kupił tyle tych paczek 1 pampersa że coś czuje że zostaną z 3 paczki,K się śmieje że akurat dla 2 bobaska .

Moja Marika różne rozmiary nosi (wiecie same, że co firma to zupełnie inne te rozmiary), więc nosi i 56 i 62, a nawet 2 pary body ma 50 i są akurat. Nie wiem za bardzo kiedy się przerzucić na Pampersy 2... mamy teraz 3,9kg.

Ja sie zastanawiam czy powoli nie przejsc na pampersy 3;-)

Dla mam majacych problem z pokarmem - na mnie działa karmi;-) az mam nadrprodukcje mleka po wypiciu;-)

reklama
Ja mam pytanko do Was na temat odciąganie mleka z cyca.
Jestem 6 tygodni po porodzie i nieraz się zdarza, że mała długo śpi a moje cyce już naprodukowały mleka i chcę je ściągnąć i zamrozić na zaś
I jak sciągnę to mleko i odstawię to za jakiś czas mam wrażenie, że sciągnełam samą wodę a tylko na górze wybije się niewiele "smietanki". Czy takie mleko ma jakąś wartość?
Ale chyba ma, bo mała cały czas jest tylko na cycu i ładnie przybiera.
Jak prawidłowo ściągnąć mleko? Przed czy po karmieniu?

P.S. Niekiedy muszę ściągnąć, by cyc jest tak pełen, ze mała by miala problem ze złapaeniem brodawki i napiciem sie mleka.

Do góry