reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

AGAwydaje mi sie ze to jest normalne wartosciowe mleko poprostu mleko tak ma ze jak postoji to u giry jest ta pianka
Sciagaj laktatorem Ja mam reczny z gruszka i nie polecam A nie wiem jak jest z elektroniczym Ja osobiscie bole sciagane RECZNE swoja reka :-)

reklama
Ja mam pytanko do Was na temat odciąganie mleka z cyca.
Jestem 6 tygodni po porodzie i nieraz się zdarza, że mała długo śpi a moje cyce już naprodukowały mleka i chcę je ściągnąć i zamrozić na zaś
I jak sciągnę to mleko i odstawię to za jakiś czas mam wrażenie, że sciągnełam samą wodę a tylko na górze wybije się niewiele "smietanki". Czy takie mleko ma jakąś wartość?
Ale chyba ma, bo mała cały czas jest tylko na cycu i ładnie przybiera.
Jak prawidłowo ściągnąć mleko? Przed czy po karmieniu?

P.S. Niekiedy muszę ściągnąć, by cyc jest tak pełen, ze mała by miala problem ze złapaeniem brodawki i napiciem sie mleka.

Ono się tak włąsnie rozwarstwia jak postoi.
Wystarczy przed podaniem zamieszać i jest SUPERMLEKO :-D

Dziewczyny tak się zaczęłam zastanawiać nad tą wagą mojego malucha i w związku z tym mam pytanie do mam karmiących butelką:
Ile Wasze maluchy wypijają na dobę i ile razy, jak często przepajacie i w jakich odstepach czasowych???
Szymek ma 7 tygodni i je zwykle 6 razy dziennie, w sumie wypija 600- max700 ml (średnio 100 ml na raz) , ale odstępy są przeważnie 3,5-5 godzin. Przepajam go tak godzinę, dwie po jedzeniu, ale nie zawsze, tylko jak się mały budzi, narzeka lub płacze.

Jak to u Was wygląda?

Dziewczyny tak się zaczęłam zastanawiać nad tą wagą mojego malucha i w związku z tym mam pytanie do mam karmiących butelką:
Ile Wasze maluchy wypijają na dobę i ile razy, jak często przepajacie i w jakich odstepach czasowych???
Szymek ma 7 tygodni i je zwykle 6 razy dziennie, w sumie wypija 600- max700 ml (średnio 100 ml na raz) , ale odstępy są przeważnie 3,5-5 godzin. Przepajam go tak godzinę, dwie po jedzeniu, ale nie zawsze, tylko jak się mały budzi, narzeka lub płacze.

Jak to u Was wygląda?
moj je 6 razy dziennie od 100 do 140 ml, co 3-4 godziny(i jedna przerwa 5 godzin sie zdarza codziennie)
a z piciem to tylko miedzy karmieniami jak marudzi ale ostroznie bo nawet jak 1,5 godz po karmieniu dam mu pic to potrafi mi zwymiotowac:baffled:
wiec z tym przepajaniem to u mnie roznie...np dzisiaj nie pil wogole...i wczoraj chyba tez....bo jakos nie prosil:sorry:nie wiem czy tak ma byc....

Witam!!!

Dawno mnie tu nie bylo!!! Co sadzicie o herbatce z kopru wloskiego. Moja mala myszka ja uwielbia chociaz jeszcze nie ma 3 m-cy, ale ostatnio dzien w dzien ma kolki i duzo kobiet mi mowi ze to wlasnie ta herbatka powoduje coraz wiecej gazow co przyczynia sie do kolki....juz sama nie wiem, odstawic czy nie??? :eek:

Hej dziewczyny !!

Nie wiecie czy można podawać ESPUTICON dzieciakowi, które skończyło 2 tygodnie?? ??

Przepraszam, że się mało udzielam ostatnio, ale kompletnie brakuje mi czasu...M wrócił na 1,5 dnia a dzisiaj rano znowu wyjechał na szkolenie, ale jutro wieczorkiem wróci..Jutro znajomi też do nas przyjeżdżają, nie wiem czy uda mi się cokolwiek przygotować...:sorry::sorry::sorry:`Dzisiaj rano Mały się darł prawie do południa, dopiero jak sie uspokoił udało mi sie trochę śniadania zjeść. Potem 2 godzinny spacer, po powrocie znowu się darł... teraz śpi, więc zjadłam obiad i padnięta jestem strasznie...a jeszcze za chwilę go kąpię, a później ciotki przychodzą oglądnąć Szymka...

Hej dziewczyny !!

Nie wiecie czy można podawać ESPUTICON dzieciakowi, które skończyło 2 tygodnie?? ??

Dziś byłam w aptece i chciałam coś na kolki. Esputicon (ma chyb taki skład jak Sab Simplex) - farmaceuta nie mógł znaleźć info na ulotce od jakiego wieku. Kupiłam Infcol - jest od miesiąca.

Aniaa ja dzwonilam w ten spawie do znajomej farmaceutki i mozna od 2 tyg 1-2 kropelek do 2 razy na dobe

Wanilia
moja mala ma 8 tyg i 3 dni, je 6 razy na dobe 120-150.Ja daje jej pic tylko raz dzienni wode z glukoza albo herbatke z hippa rumiankowa albo koperkowa ok 60ml.Nie dopajam jej wiecej bo ona robi ladne kupki i bez problemow wiec uwazam ze nie musze.Poza tym wiecej nie chce czyli jej organizm jest wystarczajaco nawodniony.Pozdrawiam

reklama
Do góry