reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Ja sie w sumie zastanawiałamnad zmianą mleka na Bebilon bo oni mają po 4tym miesiacu bebilon smaczny sen...ale kużwa drogie to:baffled:

reklama
U nas w sklepie też ale jest dopiero po 6tym miesiacu. Widziałam na allego, że też wypuścili po 4tym...ciekawe jakie mają w rossmanie.

A moje słonko ma tak dupsko odparzone, pierwszy raz. Kurcze, przewijam ją szybko po kazdej kupie i jak ma mokro, może to po ktorejś nocy? I nie wiem co najlepiej pomoże? Sudokrem, Linomag, Bephanten, Nivea, Alphika, Tormentiol (wszystko mam)?

Kate - właśnie Szymcio też mial po raz pierwszy pupcię odparzoną :-( też go rzewijaliśmy non stop, ale przez pare dni brzydkie kupki robił i bardzo dużo, bardzo małych.... My stosowaliśmy Sudokrem + wietrzenie pupy (czyli zabawy na przewijaku z gołą pupą) + mokra pieluszka, zamiast chusteczek i pomogło .... znikneło, a miał dość mocno odparzoną :-( Koleżanka polecała też Tormentiol - podobno szybko pomaga ...

Kate a chusteczek nie zmienialas?
koleznaka kilka dni temu wlasnie odparzyla malemu pupe bo zaczela uzywac Sleep & play i jak tylko zmienila to zniknelo w 1 dzien

a my dzis zacznamy wprowadzac pomalu bebilon pepti. Na razie po 1 karmieniu - 150 ml wciągnął, co o tej porze dnia jest niespotykane - 4 miarki bebilon ha i 1 pepti. chyba mu więc smakowało :-). Ale zauważyłam na opakowaniu, że na pepti jest nne dawkowanie, bo juz w 4 miesiacu maja być porcje po 180 ml a w 5 210. W ha jest o 1 miarkę mniej na każdą porcję...

reklama
Do góry