reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
Witam wszystkie mamusie serdecznie ;)
Mam taki problemik mały ... moje maleństwo ma 3 tyg. i od czasu kiedy zaczął brać witaminki w kropelkach to miewa napady kolkowe ... może ktoś też zauważył u swojej pociechy taką zależność między kolką a witaminkami .
Będe wdzieczna za każdą odpowiedź w tym temacie .
Pozdrawiam gorąco !

U nas na odparzona dupke pomógł najlepiej bepanthen. Sudokrem małemu nic nie dawał, na co dzien uzywam masci posladkowej od pediatry, ale i tak jak mały duzo "gazuje" to dupka troche czerwona.
Ja uzywałam cały czas chusteczek pampers, a teraz mam dzidzius bo akurat w promocji były :-D
Mamoli a jakie witaminki dajesz?? To na pewno kolki?? Jak sie objawiaja??

Mamaoli staraj się masowac brzuszek maluszkowi przy każdej zmianie pieluszki, delikatnie przyciskać nóżki do brzuszka.
Na kropelki np. Espumisan dla niemowląt jeszcze za wcześnie jest.
Mam nadzieję, że kolki zmniejszą się.
Możesz dodatkowo kupić w aptece Nexcare to jest żel do robienia okładów.
Zanurzasz go we wrzątku i trzymasz przez 4-5 min a później maluszkowi na brzuszek - ale nie na goły tylko na ubranko.

Magdziunia dziękuje za pomysł z tymi okładami ... jutro pedze do apteki ... nie słyszałam o tym żelu ale wypróbuje ... jak narazie to tylko suszarka przynosi jaką taką ulge ... odstawiam tez witaminki na tydzień i zobaczymy co to zmieni .
Pozdrawiam was serdecznie ... spokojnej nocki .

reklama
mamoli mojej znajomej synkowi wyraźnie po Cebionmulti nasilały się kolki, dwa razy robili podchody i to na pewno po tych witaminach
kate na każdą pupcię z odparzeniami pewnie co innego zadziała, ale u nas sprawdziły się: dużo wietrzenia przy każdej pieluszce, przemywanie rumiankiem i maść Tormazol (to co tormentiol tylko bez kwasu bornego), a odparzenia się ciągnęły tak że nawet nadżerka się zrobiła i kilka razy musieliśmy ją potraktować pudrem Dactarin po konsultacji z dermatologiem (na Igusiową pupcię ani Sudocrem ani mączka ziemn. nie działały). Ale od miesiąca pupcia już gładziutka, tak na codzień stosuję Penaten lub Hipp

Do góry