reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

kolezanka kipila sobie 4 czteropaki czyli 16 paczek tego cholerstwa....:baffled:juz slyszalam pare razy ze wlasnie po nich sa czesto rozne"atrakcje..."

już kupiłam Bambino, a tamte odstawiłam - my stosowaliśmy różne (co w promocji) - pampers, bambino, dzidziuś, bella, huggies i było ok

a te ładnie pachną, ale może po nich właśnie

smaruję i zobaczymy

reklama
Nasz mały też po tych pampers clean&play miał uczulenie:rofl2: Teraz używamy niemieckich Penaten i jak narazie nie ma problemów. A jak ma jakieś krostki na pupci to najlepiej pomaga tormentiol. :tak:

Dziewczyny - te pampersy o których piszecie (chusteczki) są w takim ciemno zielonym opakowaniu?? Pytan, gdyż mi ostatnio też się Szymcio pierwszy raz odparzył, a akurat tamtych chusteczek używałam... ale używałam ich też wcześniej i było OK....

Aaniu ja też używam tych chusteczek i nie ma żadnych uczuleń.
Kupiłam za to ostatnio chusteczki Dzidziuś i zobaczymy czy po nich będzie jakieś uczulenie.

Ja używałam różnych chusteczek nivea, pampers te pomarańczowe i te zielone i je używam dalej. Tylko raz mały miał jedną krostkę na pupci ale potraktowałam ją sudokremem i na drugi dzień nie było śladu. :tak:
Ale na codzień używam puder nivea.
Nie zaóważyłam żeby był uczulony na jakieś chusteczki czy pieluchy ale dzieci są różne i różna jest reakcja na różne preparaty.

reklama
Ja kupuję chusteczki z rossmana i raz dostałam od koleżanki bella z bawełną i aloesem i też nie mam problemów. Ale to fakt z tym może być różnie.

Do góry