reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Czarna wiem, że to najłatwiej powiedzieć, ale może to kryzys trzeciego miesiąca :confused: Mój Bartek też taki niespokojny przy jedzeniu jest i najgorsza jest 10 minuta, jak to przejdzie to ok, a jak coś go rozproszy to już koniec wierci się i płacze.
A jakie on teraz mleko pije, bo pamietam jak pisałaś, że bebiko i woda żywiec były ok. Dla takich maluchów jeszcze gerber robi wodę mineralną.

reklama
Pije Bebilon Comfort na żywcu;-) podałam Bebiko też nie chciał pić. po 13 wmusiałam w niego 110ml i teraz ma jesc koło 17 i aż jestem ciekawa a zarazem pełna strachu. Nie lubie jak coś idzie nie tak:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Czarna nie martw sie mój niunio po ukonczeniu 2 mies przez ok. tydzien, zjadał tylko 40ml co 3 godz i strasznie ulewal. pediatra chciała mu zmienic mleko na Enfamil AR, ale poczekałam jeszcze troche i teraz potrafi wsunąc 150ml

Jakbym o Maćku czytała:baffled:
Najgorzej było 2 tyg temu. Na raty mu wciskałam, zjadał po 30 ml. Strasznie sie prężył i płakał przy jedzeniu. Teraz już jest lepiej ale nie tak jak było. Przed odmową współpracy jadł spokojnie i nawet 180 ml mu sie zdarzało, a tak to zawsze, nawet w nocy 120. Teraz w nocy je max 90, 2 poranne karmienia 90-120, południowe 120 i popołudniowe, wieczorne 150. Ale to też różnie z tym bywa. Najgorsze jest to, ze trzeba z nim walczyć. Nauczył się łapki pchać i trzymać butelkę i teraz mi ja wyrywa a sobie wypycha smoka z buziaka. a później sie złości, bo nie kojarzy że sam sobie trudności robi :baffled:
Kiedys sie przyjemnie go karmiło, a teraz... tylko w nocy na spoicha je spokojnie :dry:

CZARNA nie wiem co ci doradzic bo u mnie jest podobnie Dzis mala malo jadla caly dzien dopiero wieczorem jej sie odwidzialo i zjadla wiecej Wiec tez sama nie wiem

Olcia moja z aventa tez sie krztusi pije z Lovi i jest ok :-)

Chyba to faktycznie kryzys. Hanka od kilku dni też wydziwia przy jedzeniu. Wczoraj zjadła o 21 180 ml kachy. Potem sie obudziła o 2giej - zrobiłam jej 120 mleczka i nic nie wypiła:baffled: Poszło do zlewu:wściekła/y::angry: Był wrzask, wyginanie sie i wypychanie smoka jezykiem. Na szczęscie zasneła. Obudziła sie po piątej i wypiła 40 ml, a 80 moszło do zlewu. Na szczęscie o 8mej zjadła 120.

Co ile dajecie jeszc? Ja co 3h.

no i umnie podobnie...maly tez zaczal marudzic ostatnio czesciej przy jedzeniu i coraz czesciej wylewam mleko.i tez je co 3 godziny w dzien.
moj nauczyl sie w koncu pic z tego avennta 3 przeplywowego i je na 1, a zCanpola na 3....ciekawe to bardzo jest....

reklama
U nas dziś lepiej choc był jeden kryzys w południe zjadł 60 a potem juz 130 ciekawe jak kolejne karmienia. Na daną chwile zjadł od połnocy 100+130+130+60+130=550 wiec nie jest źle narazie Zobaczymy co dalej.
My jemy tak co 3,5 do 4 h no chyba ze nie zje to po 2 h probuje znów

Do góry