reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
ja mam butelke aventa i smoczek od 0-3 mies, niunio ma prawie 3 mies a jak pije mleczko to sie krztusi nie wiem czy to wina smoczka cz moj niunio tak łapczywie pije?

Dziewczyny, mam problem... muszę podawać Szymkowi 2 razy dziennie pokruszoną tabletkę Furarginy. Dzisiaj dałam pierwszy raz, z odrobiną wody, bardzo ostrożnie, z łyżeczki, ale niestety strasznie mi się zakrztusił... ja sie bardzo wystraszyłam i nie mam pojęcia jak mu to jutro podać :-( macie jakieś sprawdzone sposoby ??

Aniaaa ja kiedyś jak mi dzieci nie chciały brać lekarstw. Brałam smoczek od butelki i wlewałam tam lekarstwo + odrobina mleczka. Zanim się zorientowały już wypiły;-) Teraz podobno są specjalne buteleczki do leków:tak:

aniaaa ja miałam ten sam problem. w szpitalu kazali mi dawac leki ze strzykawki, wstrzykajac z boku po ściance policzka. U mnie ten sposób zdał egzamin;-)

Olcia ciężko coś doradzić a może faktycznie zmień smoczek i butelkę???? Takie rzeczy trzeba dopasowywać indywidualnie do dzieci:tak: Mój je z TT i ma smoczek 3+;-)

Dziewczyny, mam problem... muszę podawać Szymkowi 2 razy dziennie pokruszoną tabletkę Furarginy. Dzisiaj dałam pierwszy raz, z odrobiną wody, bardzo ostrożnie, z łyżeczki, ale niestety strasznie mi się zakrztusił... ja sie bardzo wystraszyłam i nie mam pojęcia jak mu to jutro podać :-( macie jakieś sprawdzone sposoby ??
Aniu ja też to podaje mojemu Małemu. Rozpuszczam ja w kieliszku w wodzie a potem nabieram do strzykawki i podaje strzykawką. u mnie sie sprawdza strzykawka.:tak:

Ja też korzystam ze strzykawki przy podawaniu leków. Nawet Martynie długo podawałam, a niedobre syropy których sama nie chce wypić jeszcze ze strzykawki jej wpuszczam.

Olcia ja bym pokombinowała z innymi smoczkami, innej firmy, bo to różnie te dziurki wyglądają.

reklama
Mamusie mam problem z małym kurde od czwartku ma jazdy z jedzeniem tzn jego nie jedzeniem. Czasem z jada całość ale przeważnie jak wstaje rano to nie chce jeść!!!! pluje, wyrywa się (tzn próbuje) i tak jest przez 2 karmienia a potem już zjada:baffled::baffled::baffled:( fakt że noszony na rączkach) Dziś też zjadł przed 4 potem obudził się po 7 chciałam mu dać zjadł może 40 i koniec, potem kolejna próba po 8 i nawet nie dał sobie butli włożyć do buzi. Później zasnął i po 10 znów chciałam mu dać jeść sądząc że może teraz zje a tu dupa. próbowałam strzykawką, łyżeczką i może wcisnełam 90 (potem mu się odbiło i troche ulało ) . Normalnie opadają mi ręce bo nie wiem co mam robić. Już próbowałam wydłóżyć czas między karmieniami ale nic to nie daje:-:)no::no::no::no::no:
M mówi abym zmieniła mleko znów na bebiko:sorry2: ale kurde nie wiem. Chyba poczekam jeszcze i najwyżej spróbuje zmienić.

Dodam ze zachowanie małego nie zmieniło się

Ostatnia edycja:
Do góry