reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
...Wogole cala ta wizyta to beczka smiechu...Jak powiedzielismy ze chcemy mleko hypoalergiczne to on wpisal w Google i zaczal czytac o tych mlekach...

Skądś to znam- jeszcze w ciązy poszłam do ang lekarza skonsultować krwotoki z nosa, które mi się często zdarzały... Też sprawdzał w ksiązce....

A ja po wizycie u lekarza, mala dostala Nutramigen, ale tylko jedno opakowanie na sprawdzenie.Wogole cala ta wizyta to beczka smiechu...Jak powiedzielismy ze chcemy mleko hypoalergiczne to on wpisal w Google i zaczal czytac o tych mlekach.Potem wzial jakas ksiazke i tez zaczal cos czytac.Gdyby nie moj M to wogoleby sie nic nie odezwal:wściekła/y:
Tak wiec mamy Nutramigen i wizyte Z TYM SAMYM PANEM za tydzien.Masakra normalnie, ja juz nie wiem czy sie smiac czy plakac...Dodam ze nawet nie obejrzal malej tylko zdjecia zrobione tydzien temu...

sory, ale parsknęłąm śmiechem.dlatego własnie najlepszym wyjsciem jest lekarz w polsce.to sie nazywa LEKARZ, ciekawe po jakich papierach.

Mamusie chłopczyków - jak mocno ściągacie chłopczykom napletek przy kąpieli ?? ??
A ja mojemu Małemu ściagam. Nie ściągałam do momentu w którym wylądawaliśmy w szpitalu na zakażenie układu moczowego. Pod napletkiem zbiera się mastka, którą trzeba myć, w przeciwnym razie po kilku dniach jest nieprzyjemny zapach. I od tego może się zrobić zakażenie układu moczowego. Jak w szpitalu powiedziałam że nie ściągałam Małemu napletka to mnie lekarka tak opierdzila, że szok. Teraz obciągam po troszeczku. Na początku nie widać nawet było że coś schodzi. Z dnia na dzień jednak napletek jest coraz bardziej elastyczny i schodzi coraz bardziej.

Lilunia - to widzę, że też byłaś w szpitalu :-( ja tak troszeczkę ściągałam od początku, tak żeby było widać ujście cewki moczowej... ale tu zdaniem jednej osoby za mało...trzeba było ściągać maksymalnie... ale wiesz.... dostałam tu 2 diagnozy:
1 - że nie ściągałam wystarczająco napletka i pod nim zbierał się brud i dlatego Mały dostał zakażenie
2 - dostał zakażenie dróg moczowych, przez to mocz nie był jałowy, i dlatego zbierały się bakterie pod napletkiem....
Jedna opinia przeczy drugiej ....no cóż....

Agniesia - sorki, ale uśmiałam się... co za lekarz !! to po co w ogóle chodzić do lekarza!! lepiej samemu sobie wszystko w Googlach znaleźć !!

ANIU i badz tu czlowieku mardy :confused2:
AGA brak mi slow na cala medycyne jaka tam macie Jednak my tak narzekamy na naszych lekarzy a ciekawe jak nazekalibysmy na tamtych :baffled:Rzeczywiscie jdno opakowanie nic wam nie da A przedewszystkim jedno wam nie starczy na tydzien Moja a 2 na tydzien a czym bedzie starsza to wiecej wypije .Moja pije juz 3 opakowanie i pomalu widac jakies rezultaty ale nie po jednym wrrr

Moja od tego mleka robi dziwne kupki Konsystencja podobna co zawsze chic wczoraj 2 razy miala taka ale biegunke ale dzis juz bylo ok Ale kolor Raz jest taki jak zawsze raz blado zielony a raz ciemnozielony Nie wiem co z tym robic ??????

Hej!!!Dzieki za wyrazy wspolczucia....Przynajmniej humorki Wam poprawilam;-)
Moja mala za nic nie chce wypic tego mleka, jest jeden wielki placz.Dalam jej 4 miarki starego mleka i 1 nutramigeny, byla glodna, plakala a i task nic nie ruszyla.Dzis sprobowalam jeszcze raz ale tym razem dodalam jej troche glukozy, nic nie pomoglo.Sprobowalam to i naprawde nigdy w zyciu nie mialam nic tak wstretnego w buzi, nawet nie potrafie tego opisac...Chyba dam spokoj i poprosze o cos innego, a jak nie to zaczne sprowadzac cos z Polski.Myslicie ze takie mleka HA jakie sa w Polsce bylyby dobre???Wiem ze to glupie konsultowac sie w takich sprawach z Wami a nie lekarzem...ale same rozumiecie...podejrzewam ze macie wieksze doswiadczenie niz on...

reklama
Agniesia warto sprobowac na pewo.zawsze mozesz na allegro tez zamowic bo sprzedaja i moga Ci przyslac bo widzialam NAN 1 HA
a ja mam pytanie z typu durnych...:zawstydzona/y:do tych co maja Lovi.czy Wam tez ten gwint tak ciulowo chodzi ze ciezko butelke zakrecic i sie mleko wylewa czasami???czy ja na taki egzemplarz trafilam...bo malemu sie dobrze z tego kleik pije i chcialam te dokupic ale ten gwint mnie wk....:wściekła/y:cala mokra jestem i dopiero jak na chama zakecam to nie leci az tak...

Do góry