reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

my tez w domu w skarpetach albo tych skarpeto kapciach. u nas jeszcze wchodzą w gre trampki właśnie bo wszystkie inne zdejmuje, Ale w trampkach sie strasznie noga poci. A numer mamy teraz 22

reklama
U nas numer 21, i z poprzednich kapci wyrosla a nastepne kupione trampki mamy 22, wiec teraz chodzi w adidaskach lub w skarpetkach po domku.

A ja przewaznie kupuje z Polski takie zwykle kapcie zapinane na klamerke z twarda podeszwa (mam juz w zapasie numery 23, 24 i 25 od babci:-)), Karolinka tez w takich chodzila:tak:

U nas jak zakladam kapcie, czy te skarpeto kapcie to mlody od razu sciaga...w butach chodzi normalnie ale jak widzi kapciuchy ucieka, takze w domku nic nie zakladam, biega albo w rajstopkach albo w skarpetkach;-)

Zamówiłam trampeczki bo mi sie podobały;-)

Co do pocenia...to nie wydają sie te buciki takie grube, zresztą do wiosny pewnie trzeba będzie kupić nowe bo tu wkladka tylko 1 cm większa od poprzednich, a teraz jeszcze tak ciepło nie jest. U mnie w domu 21 stopni i ciągnie od piwnicy bo mieszkamy na parterze;-)

U nas tez skarpetki królują;-) kapciochy tylko w gościach:-D:-D:-D z bucikami na zew nie ma problemów:tak::tak:

No ja tez słyszałam ze ortopedyczne to dla chorych nozek, a te calkiem sztywne buty z sztywną kostką nie są wcale dobre... To tak jakby dorosły miał chodzic cały czas w butach narciarskich...
To słowa tego fizjoterapeuty dzieciecego co w DDtvn jest czesto.
oglądałam to w DDTVN:tak::tak:

choc nie ukrywam że jak mały był malutki i zaczynał chodzić chciałam kupić takie bo żadne mu na nózke nie wchodziły:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale jak zobaczyłam ceny to podziękowałam:-D:-D

A ja mam ogolnie problem z kupowaniem butów dla małego :-( Mało co mu na nózke ładnie wchodzi... Ehhh
Kaka u nas 19-20 stopni a w takich normalnych kapciochach i tak się nozki pociły... Ale może u chłopaka to inaczej :-D hi hi

Ostatnia edycja:
Iga ma takie kapciochy, tylko że rozm. 20
BEFADO! Buciki dziewczęce rozm.26 (910682980) - Aukcje internetowe Allegro

ale i tak jak większość maluchów woli śmigać w skarpetach antypoślizg.

ja ma fioła trampkowego :) uwielbiam trampki i młodej oprócz sznurowanych trampoli kupię coś takiego, ale to już na cieplejszą wiosnę
HIT! Nowość BEFADO! Buciki dziewczęce rozm.21 (910473872) - Aukcje internetowe Allegro
BEFADO! Buciki dziewczęce rozm.19 (910778729) - Aukcje internetowe Allegro
BEFADO! Buciki dziewczęce rozm.24 (915593354) - Aukcje internetowe Allegro

oczywiście będę miała dylemat który kolor wybrać :-):tak:

reklama
Ja też czasem puszczam Sebcia aby pobiegał na bosaka.
A tak to kapcioszki podobne do takich jak Mirella zamieściła tylko kolorek zielony ciemny albo granatowy.

Bardzo wygodne są te zapięcia i trzymają bucik na nóżce.
Rzepy mały niestety potrafi odpinać a jak się złości przy tym.
Czasem zdarza się, że przyczepi się do dywanu i też się złości.

Do góry