reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
Ja mam pytanie. Jakich kapci używacie?

1. Profilaktycznych - ortopedycznych - maja masakryczne ceny.
2. Zwykych na rzepy lub zapinke.
3. Skarpety z grubsza podeszwą.

Zwykłe ciagle zdejmowała, profilaktyczne wiazane wiec miala jakis czas problem ale własnie wyrosla i zastanawiam sie czy kupic wieksze. Najlepiej sprawdzily sie skarpety ale czy sie nie odzwyczai od chodzenia w butach??

Ja mam pytanie. Jakich kapci używacie?

1. Profilaktycznych - ortopedycznych - maja masakryczne ceny.
2. Zwykych na rzepy lub zapinke.
3. Skarpety z grubsza podeszwą.

Zwykłe ciagle zdejmowała, profilaktyczne wiazane wiec miala jakis czas problem ale własnie wyrosla i zastanawiam sie czy kupic wieksze. Najlepiej sprawdzily sie skarpety ale czy sie nie odzwyczai od chodzenia w butach??
W domu chodzimy w skarpetach z abs, jak byl u dziadkow, to mial takie skarpety podszyte podeszwą skórkową, kupione w Auchan w promocji za zdaje sie 12 zl :sorry2:
ale do żłobka musi nosić normalne kapciochy, bo krzyczą na rodzicow, że szkoda stop dzieckaa. A ponieważ wyrósł z poprzednich (też w sklepie z tanimi butami kupione za 16 zl :sorry2:) kupilam mu tydz temu w Mothercare (promocja 19 zl ;-)) kapciochy zwykłe na sprzączkę z gumową podeszwą, niewysokie (ja tak w zasadzie dla mlodego tylko w promocjach rzeczy kupuje, ale od razu wiecej i na wyrost, w tym sklepie kupilam tez kurtke zimowa na przyszly rok za 60 zl ze 180 przecenione :-)).
A wracajac do kapci z kolei Zawitkowski w swojej książce pisał, że dzieci powinny boso chodzić jak się uczą chodzić, a obuwie ortopedyczne jest tylko dla chorych nóżek.

Ostatnia edycja:
A Ty Kaka kapci szukasz czy butów na wiosnę?
Te linki co podeslalas to butki o roz. 21 i 22. A ja wlasnie sie pozegnalam z rozmiarem 23, nie zauwazylam wczesniej i mlodemu juz zaczely sie odciski robic na duzych paluszkach... Kapciochy nowe sa na 25. Jak tak dalej pojdzie to wielkie konisko mi urosnie i buty bedziemy na zamowienie robic ...

My wyrośliśmy z 18stek;-)

No bo sobie pomyślałam, że moze w tych kapciach najwazniejsza jest uszytwniana kostka i stad trampeczki. W takich tez po domu mogla by biegac a zdecydowanie portfel odetchnie.

u mnie skarpetopapcie czli na skorzanej podeszwie skarpeta, ja jestem zdania ze stopa musi pracowac, by tkanki miękkie i ksciec się rozwijał
a my mamy 24 paputy

A u nas po domu najlepiej sie smiga w skarpetkach ze skorzaną podeszwą, takie kapciochy to są w sumie, Rafał uwielbia i po spaniu sam przynosi zeby mu nałożyc. Nozka sie nie zniekształca itd. No ja tez słyszałam ze ortopedyczne to dla chorych nozek, a te calkiem sztywne buty z sztywną kostką nie są wcale dobre... To tak jakby dorosły miał chodzic cały czas w butach narciarskich...
To słowa tego fizjoterapeuty dzieciecego co w DDtvn jest czesto.

My mamy cos takiego i na pewno jeszcze nie raz takie kupie :-)
SKARPETKI skarpety PODESZWĄ SKÓRZANĄ 21-23 14cm (902554491) - Aukcje internetowe Allegro

No a po dworzu ładnie w bucikach chodzi wiec nie ma problemu. My mamy buciki 22 i juz naprawde na wykonczeniu są... Zaraz musze wieksze kupic...

reklama
A u nas po domu najlepiej sie smiga w skarpetkach ze skorzaną podeszwą, takie kapciochy to są w sumie, Rafał uwielbia i po spaniu sam przynosi zeby mu nałożyc. Nozka sie nie zniekształca itd. No ja tez słyszałam ze ortopedyczne to dla chorych nozek, a te calkiem sztywne buty z sztywną kostką nie są wcale dobre... To tak jakby dorosły miał chodzic cały czas w butach narciarskich...
To słowa tego fizjoterapeuty dzieciecego co w DDtvn jest czesto.

My mamy cos takiego i na pewno jeszcze nie raz takie kupie :-)
SKARPETKI skarpety PODESZWĄ SKÓRZANĄ 21-23 14cm (902554491) - Aukcje internetowe Allegro
Ten fizjoterapeuta to właśnie Zawitkowski jest :-) mamy jego książkę
A skarpetokapcie zostaly skrytykowane w zlobku i kazano zwykle kapcie kupic.
Ale w domu mlody biega wlasnie w nich (ale to jak bardzo zimno jest, albo wlasnie u dziadkow, ktorzy mieszkaja w niedogrzanym szeregowcu) albo czesciej w skarpetkach.

Do góry