U nas ślini się bez powodu, non stopMy używamy bambino. A taka czerwona sucha skórka pojawia sie u nas czasem przy przeziebieniu i jak zeby ida...wtedy sie ślini jak najęta.
reklama
Ja mam pytanie. Jakich kapci używacie?
1. Profilaktycznych - ortopedycznych - maja masakryczne ceny.
2. Zwykych na rzepy lub zapinke.
3. Skarpety z grubsza podeszwą.
Zwykłe ciagle zdejmowała, profilaktyczne wiazane wiec miala jakis czas problem ale własnie wyrosla i zastanawiam sie czy kupic wieksze. Najlepiej sprawdzily sie skarpety ale czy sie nie odzwyczai od chodzenia w butach??
Zwykłe ciagle zdejmowała, profilaktyczne wiazane wiec miala jakis czas problem ale własnie wyrosla i zastanawiam sie czy kupic wieksze. Najlepiej sprawdzily sie skarpety ale czy sie nie odzwyczai od chodzenia w butach??
W domu chodzimy w skarpetach z abs, jak byl u dziadkow, to mial takie skarpety podszyte podeszwą skórkową, kupione w Auchan w promocji za zdaje sie 12 zlJa mam pytanie. Jakich kapci używacie?
ale do żłobka musi nosić normalne kapciochy, bo krzyczą na rodzicow, że szkoda stop dzieckaa. A ponieważ wyrósł z poprzednich (też w sklepie z tanimi butami kupione za 16 zl ) kupilam mu tydz temu w Mothercare (promocja 19 zl ;-)) kapciochy zwykłe na sprzączkę z gumową podeszwą, niewysokie (ja tak w zasadzie dla mlodego tylko w promocjach rzeczy kupuje, ale od razu wiecej i na wyrost, w tym sklepie kupilam tez kurtke zimowa na przyszly rok za 60 zl ze 180 przecenione :-)).
A wracajac do kapci z kolei Zawitkowski w swojej książce pisał, że dzieci powinny boso chodzić jak się uczą chodzić, a obuwie ortopedyczne jest tylko dla chorych nóżek.
Ostatnia edycja:
Niby dla chorych ale inni sie wypowiadają ze lepiej zapobiegac za wczasu ehhh
BUCIKI ORTOPEDYCZNE - DANIEL - ROZMIAR 14,2cm/21 (913989279) - Aukcje internetowe Allegro
Są świetne ale cena tez powala tym bardziej ze potrzebuje dwie pary.
Mysle tez o takich
Trampki Befado seledyn turkus r. 22 (915118648) - Aukcje internetowe Allegro
BUCIKI ORTOPEDYCZNE - DANIEL - ROZMIAR 14,2cm/21 (913989279) - Aukcje internetowe Allegro
Są świetne ale cena tez powala tym bardziej ze potrzebuje dwie pary.
Mysle tez o takich
Trampki Befado seledyn turkus r. 22 (915118648) - Aukcje internetowe Allegro
A Ty Kaka kapci szukasz czy butów na wiosnę?
Te linki co podeslalas to butki o roz. 21 i 22. A ja wlasnie sie pozegnalam z rozmiarem 23, nie zauwazylam wczesniej i mlodemu juz zaczely sie odciski robic na duzych paluszkach... Kapciochy nowe sa na 25. Jak tak dalej pojdzie to wielkie konisko mi urosnie i buty bedziemy na zamowienie robic ...
Te linki co podeslalas to butki o roz. 21 i 22. A ja wlasnie sie pozegnalam z rozmiarem 23, nie zauwazylam wczesniej i mlodemu juz zaczely sie odciski robic na duzych paluszkach... Kapciochy nowe sa na 25. Jak tak dalej pojdzie to wielkie konisko mi urosnie i buty bedziemy na zamowienie robic ...
Martynka1987
Mama Rafałka i Roksanki!!
A u nas po domu najlepiej sie smiga w skarpetkach ze skorzaną podeszwą, takie kapciochy to są w sumie, Rafał uwielbia i po spaniu sam przynosi zeby mu nałożyc. Nozka sie nie zniekształca itd. No ja tez słyszałam ze ortopedyczne to dla chorych nozek, a te calkiem sztywne buty z sztywną kostką nie są wcale dobre... To tak jakby dorosły miał chodzic cały czas w butach narciarskich...
To słowa tego fizjoterapeuty dzieciecego co w DDtvn jest czesto.
My mamy cos takiego i na pewno jeszcze nie raz takie kupie :-)
SKARPETKI skarpety PODESZWĄ SKÓRZANĄ 21-23 14cm (902554491) - Aukcje internetowe Allegro
No a po dworzu ładnie w bucikach chodzi wiec nie ma problemu. My mamy buciki 22 i juz naprawde na wykonczeniu są... Zaraz musze wieksze kupic...
SKARPETKI skarpety PODESZWĄ SKÓRZANĄ 21-23 14cm (902554491) - Aukcje internetowe Allegro
No a po dworzu ładnie w bucikach chodzi wiec nie ma problemu. My mamy buciki 22 i juz naprawde na wykonczeniu są... Zaraz musze wieksze kupic...
reklama
Ten fizjoterapeuta to właśnie Zawitkowski jest :-) mamy jego książkęA u nas po domu najlepiej sie smiga w skarpetkach ze skorzaną podeszwą, takie kapciochy to są w sumie, Rafał uwielbia i po spaniu sam przynosi zeby mu nałożyc. Nozka sie nie zniekształca itd. No ja tez słyszałam ze ortopedyczne to dla chorych nozek, a te calkiem sztywne buty z sztywną kostką nie są wcale dobre... To tak jakby dorosły miał chodzic cały czas w butach narciarskich...
A skarpetokapcie zostaly skrytykowane w zlobku i kazano zwykle kapcie kupic.
Ale w domu mlody biega wlasnie w nich (ale to jak bardzo zimno jest, albo wlasnie u dziadkow, ktorzy mieszkaja w niedogrzanym szeregowcu) albo czesciej w skarpetkach.