reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

U nas policzki też ostatnio zrobiły się czerwone i szorstkie.
Moje typy to :
1) wyszły mu wraz z pojawieniem sie przeziębienia
2)miód (odawałam mu do herbatki
3)mandarynki

Teraz jak przeszło mu przeziębienie (rumieńce też zniknęły) będę sprawdzała czy to miód czy mandarynki.

Kupiłam krem na każdą pogodę od Perfecty

reklama
Oliwk od kilku dni ma takie czerwone poliki i skora jest taka brzydka w dotyku ,taka szorstka :-(
Wczoraj na urodzinach byla kolezanka z coreczka i ona ma to samo ale ona ma na tle alergicznym i ona smaruje mascia cutibaza .Trzeba to natluszczac .Co o tym mysliscie?Bo ja nie chce zadnych sterydow stosowac itp Miala tak ktoras?

Dorotka to może być alergia.
U nas to samo, szczególnie jak jest podziębiona,
albo jest cieplej w domu to się pogarsza.
Pediatra poleciła najzwyklejszą maść z vit. A (2,70zł w aptece)
I powiem Ci, że rewelacja.
Oczywiście ograniczamy potencjalne alergeny tj.
cytrusy, kakao, miód i pomidory.
Ale stawiam na cytrusy u nas.

a nie odmrozila sie na spacerku po prostu?bo mlody mial takie policzki prawie 2 tyg szorstkie i czerwone.takie twardawe.tylko natluszczalam i jakos zeszlo.mimo ze zawsze smaruje go tym kremem na kazda pogode.

Tak też może być.
Albo jedno z drugim :tak:

U nas policzki też ostatnio zrobiły się czerwone i szorstkie.
Moje typy to :
1) wyszły mu wraz z pojawieniem sie przeziębienia
2)miód (odawałam mu do herbatki
3)mandarynki

Teraz jak przeszło mu przeziębienie (rumieńce też zniknęły) będę sprawdzała czy to miód czy mandarynki.

Czyli identycznie jak u nas.

Maść z vit. A jest to wazelina z witaminą i nadaje się na mrozy.

u mnie ten emolium się nie sprawdził ani barierowy ani specjalny, jak maly keidys miał te plamy.
Teraz na buzie na dwór Niea na każdą pogode, a jak miał suche policzki to jeden dzień bepantenem i sladu nie było

reklama
My używamy bambino. A taka czerwona sucha skórka pojawia sie u nas czasem przy przeziebieniu i jak zeby ida...wtedy sie ślini jak najęta.

Do góry