reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

I u nas są momenty, że cały dzień go z buzi nie wypluje. A skubany ma taki słuch, że jak uda mi się go zabrać i mój syn zapomni, że ma pustą buzię, a ja niechcący trące smoka palcem, to z drugiego pokoju zbulwersowany przyleci :baffled:

u nas jest to samo sa dni ze nie wypuszcza z buzi, a jak usłyszy te tracenie zaraz biegnie i woła didi didi didi:sorry2: ale coraz czesciej jak mówie oddaj didi daje smoka i ucieka zadowolony:tak::tak:

reklama
U nas smoczek tylko do usypiania.
Mamy jeden, a jak go w dzień znajdzie to mi przynosi i oddaje.
Mam nadzieję odzwyczaić jeszcze przed porodem, ale poczekam aż się katar skończy, bo przez sen jej łatwiej ze smoczkiem oddychać...

Oliwk od kilku dni ma takie czerwone poliki i skora jest taka brzydka w dotyku ,taka szorstka :-(
Wczoraj na urodzinach byla kolezanka z coreczka i ona ma to samo ale ona ma na tle alergicznym i ona smaruje mascia cutibaza .Trzeba to natluszczac .Co o tym mysliscie?Bo ja nie chce zadnych sterydow stosowac itp Miala tak ktoras?

Oliwk od kilku dni ma takie czerwone poliki i skora jest taka brzydka w dotyku ,taka szorstka :-(
Wczoraj na urodzinach byla kolezanka z coreczka i ona ma to samo ale ona ma na tle alergicznym i ona smaruje mascia cutibaza .Trzeba to natluszczac .Co o tym mysliscie?Bo ja nie chce zadnych sterydow stosowac itp Miala tak ktoras?
Wydaje mi się, podobnie zresztą jak Twojej koleżance, że to reakcja alergiczna. Podawałaś Oli coś innego niż dotychczas? Radek ma uczulenie na krowie mleko i co jakiś czas ma "wysyp". Je jogurty, pije Julki kakao itd. Smaruję mu wtedy Elocomem i elobazą. Pierwszy ze sterydami, drugi intensywnie natluszczający. Najlepiej, żeby policzki Oli zobaczył dermatolog albo chociaż lekarz pierwszego kontaktu.:tak:

U mnie tak było. Niestety nie mogłam zlokalizować winowajcy. Rużnych specifików używałam sterydów też. Nawet badania z krwi robiłam. Wyszło na nich ze ma delikatne uczulenie na ryż i soje. I to było g...no prawda. Bo okazało sie że to był przesyt cytrusów. No i czekolada. Więc odstawiłam cytrusy całkowicie i czekolade tez. I wszystko pieknie zeszło.:tak: Więc dorotka może to cytrusy lub czekolada albo cos tak jak Gosia pisała dałaś jej coś nowego

a nie odmrozila sie na spacerku po prostu?bo mlody mial takie policzki prawie 2 tyg szorstkie i czerwone.takie twardawe.tylko natluszczalam i jakos zeszlo.mimo ze zawsze smaruje go tym kremem na kazda pogode.

Mi tez sie wydaje ze to moze byc z mrozow...natluszczaj jej buziunie i zobaczysz za pare dni, bo jak nic nowego nie jadla to niby od czego ma miec uczulenie...

Dorota mój tez ma po spacerach wysuszone i takie szorskie teraz zimą, więc to pewnie od zimna po prostu. Mimo że uzywam zawsze krem ochronny na dwór. Natłuszczac i jeszcze raz natłuszczac. Mi pediatra poleciła w domu Emolium krem specjalny, podobno super, ale na razie nie kupiłam.
Laski jakich kremów uzywacie teraz na dwór?? Chodzi mi o nazwy??

reklama
Dorotko ja mialam taki sam problem z malutka i moge Ci powiedziec co mi bardzo pomoglo.Uzywam na zmiane kremu clobaza(jakos kolo 10 zl) i kremu specjalnego emolium (25zl).Sa naprawde rewelacyjne, tylko trzeba byc systematycznym i conajmniej 2 razy dziennie natluszczac.

Do góry