reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

No u nas ze smokiem jest tak, ze pare dni dawal nam smoka jak szedl spac i zasypial bez niego...teraz hmm daje nam go ale za chwile go szuka;-) W dzien poki go nie widzi to sie nie domaga wcale. Ja poczekam jeszcze troche az bedzie bardziej kumaty;-) i zrobie jak z zocha, ze obylo sie bez bolu i placzu;-)

Czarna u nas jest 6 smoczkow, i jak sa to wszystkie a jak nie ma to ani jednego:-D

reklama
Ja nie dawałam Lence smoka i teraz na szczęście nie muszę kombinować jak ją tego oduczyć:tak:
Ale Karolinka miała i nie było problemu, któregoś dnia położyłam na parapecie zewnętrznym a potem jej powiedziałam, że ptaszki zabrały:tak::tak:

Jednak starsza była bo już prawie dwa latka miała, więc zrozumiała:tak:

Nam się udało o tyle że młody już w ciągu dnia nie szuka smoczka, chyba że sobie go gdzieś znajdzie. Wcześniej było tak że smoczka z buzi nie wypuszczał. Na razie zasypia ze smoczkiem natomiast jak mu już wypadnie w nocy to nie budzi się i nie płacze tylko odkładam go na bok. Za jakiś czas będziemy go odzwyczajać od spania ze smoczkiem.

Kacper je już widelcem i łyżką też potrafi ale mu nie pozwalamy za bardzo bo co druga łyżka ląduje na ziemi bo Kacper obserwuje jak fajnie leci na podłogę.

Ostatnia edycja:
U nas też smok do spania..i nie wyobrażam sobie, żeby zasnał bez smoka...ale też trzeba będzie mu wiosną zabrać, ponieważ budzi się w nocy i go szuka...:baffled:

I u nas są momenty, że cały dzień go z buzi nie wypluje. A skubany ma taki słuch, że jak uda mi się go zabrać i mój syn zapomni, że ma pustą buzię, a ja niechcący trące smoka palcem, to z drugiego pokoju zbulwersowany przyleci :baffled:
W nocy też nie ma problemu jak wypluje - na szczęście.
No a Martyną, to już nie wspmnę :zawstydzona/y:, bo przecież w lipcu rok temu mi się udało :zawstydzona/y:

No to widze wszystkie dzieciaczki to smoczkowe sa hihihi

U nas wczesniej to z buzi go nie wypluwala Teraz jak rano jej go wezme i schowam to nie potrzebuje go caly dzien No chyba ze w wozku .Ale do spania musi byc

Moze latem zrobimy zbiorowe oduczanie smoczkow ?? :-) :-)

U nas od trzeciego miesiąca już smoczka nie używamy, ale w zamian za to od jakiegoś miesiąca nie rozstaje się z butelką. Jak ma picie to wypije a później chodzi cały czas z pustą butelką:no:
A spróbuj mu ją tylko zabrać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

u nas jest do spania, ale jak zaśnie wypluwa- naszczęście, u nas są 2 smoczki. Pierwszy na szafce przy łóżeczku, drugi w torbie wyjściowej na wrazie W, choć narazie tego wrazie W nie było.

reklama
U nas było 5 smoczków bo Michu nie lubił ciepłych i trzeba było mu przy usypianiu podmieniac bo sie wkurzał. Jak skończył 10 m-cy to sam odrzucił. Ktoregoś wieczoru oddał mi do reki i tak się skończyło:tak:UFFFFF

Do góry