reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Ja się przymierzałam do tej zbożówki, ale jakoś wychodziło inaczej.

Takiego chlebka z jajku obtoczonego i usmażonego jeszcze nie dawałam.
Za to młody lubi tosty suche.
Jajeczniczkę dawałam dwa razy i była beeeeeeee, na początku to i jajko gotowane na twardo smakowała o teraz też nie.

No i zauważyłam, że zupki nie wchodzą już tak dobrze jak miesiąc temu.
Być może to od ząbków, bo ciągle paluszki ma w buzi, gryzie mnie w palce albo kolano lub klockiem tak próbuje szorować.

reklama
MALENKO dzis zrobie ta Twoja zapiekanke i dla oliki i dla nas :-)
MADZIU robilas ta Malenkowa zapiekanke bo pisalas ze musisz ja zrobic ?????

U nas jak jest fest rano to mleko z samego rana Pozniej na sniadanie jest roznie paroweczka lub winerka,chlebek ale tylko na slodko z dzemikiem z niczym innym nie zje (ale to jest jej jedyna slodycz ostatnio hihih),lub serek,czasem tak jak dzis manna na sniadanie :-)

Pozniej z obiadami to jest roznie czasem zje ze smakiem a czasem robi kilka podejsc z obiadem i jest bleeee

Chlebek w jajku smazony ja wczoraj jadlam i Oli musialam troszke dac I zjadla Nic jej nie bylo

Ona jest taka ze praktycznie non stop musi cos mielic w buzince :-)

Mleko w dzien staram sie jej prawie wcale nie dawac Bo niesttey jeszcze w nocy pije takie slabsze mleczko

Ona jest taka ze praktycznie non stop musi cos mielic w buzince :-)

To i pewnie dlatego potem nie chce konkretów.

U nas na szczęście nie lubi memłać i mamy tylko 5 konkretnych posiłków.
Czasem chrupek, coś słodkiego lub skórka z chlebka...
Owoce idą jako jeden z posiłków.

Wypróbowałyśmy tez omlecika na słodko.
1 jajo,
pół szklanki mleka,
łyżka mąki,
łyżeczka cukru,
troszkę waniliowego cukru
i szczypta soli.
Wszystko usmażone na małym ogniu na masełku.
Można podać z dżemem lub owocami.
Całego nie zje, więc mi w d.... idzie :tak:

Ja jeszcze nie próbowałam tej zapiekanki robić - ale może w tygodniu coś uda mi się upichcić dla małego (innego niż zupka :-p)

Ja dziś rano zrobiłam małemu lane kluseczki na mleczku i wsuwał je ze smakiem.
Później jadł kanapeczki z szyneczką a teraz śpi słodko.
Jak się obudzi to będzie ogórkowa :-p mniam sama bym zjadła.

MALENKO tak Oliwka musi cos memlac ale od 1 stycznia sie za nia wzielam i nie je slodyczy Jedyne slodycze to paluszki junior Dostaje 2 oaluszki i lasi Lub Kawalek jabluszka .Od tescia dostalismy sokowirowke i Oli uwielbia soczki z niej Potrafi chodzic z flaszka i wypic caly soczek na raz:tak:

Zapiekank zrobilam z ziemniakow I byla pyszna le Oliwka jej nie chciala Wolala ziemniaczki z sosem pieczarkowym Ona wogole jest ziemniaczara i dlatego zapiekanke z ziemniakow zrobilam ale nie chciala:-(NO ALE my pojedli:-D

U nas właśnie rozpiździucha w kaszy gryczanej - przynajmniej łatwo się sprząta.
Tuśka też co rusz podjada - sama sobie z lodówki wyciąga z jej półki serki czy jogurty. Raz lepiej raz gorzej.
Dorota a jak jej robisz to mleko, że piszesz "słabiutkie"? Bo mi mówiono, żeby podawać mleko wg przepisu - nie za dużo ani nie za mało miarek. Pytałaś lekarza? Bo w sumie sama jestem ciekawa ile w tym prawdy.

Kurcze, ale pysznościowe dania tu proponujecie...:happy2:

Dorota ja tez nie rozumiem co to znaczy"slabsze" mleko:tak: Jak juz Oli budzi sie w nocy to rob jej normalne mleko:tak:
U nas to zalezy jak lezy:-D:-D:-D:-D W sumie mlody je wszystko i nie ma juz specjalnie dla niego jedzenia, ale raz zje ze smakiem kielbache a na drugi dzien pluje;-)

Dziewczymy mam problem, a właściwie nie ja ale Alicja. Maluda od 2 dni nie może zrobić kupki, niby ją to nie bardzo męczy. Apetyt ma ładny. Ale prze prze i nie może,. Dawałam jej starte surowe jabłuszko, deser gerbera z suszonych śliwek i nic. Macie może jakieś sposoby??

reklama
Ustinja ja synkowi dodaje do jedzonka zarodki pszenicy stabilizowane i zaczal normalnie sie wypróżniać. Zawsze mielismy z tym prblem bo i do 3 dni potrafił nic nie zrobic a nie chciałam go juz meczyc czopkami glicerynowymi.

Do góry