reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Ja się przymierzałam do tej zbożówki, ale jakoś wychodziło inaczej.

Takiego chlebka z jajku obtoczonego i usmażonego jeszcze nie dawałam.
Za to młody lubi tosty suche.
Jajeczniczkę dawałam dwa razy i była beeeeeeee, na początku to i jajko gotowane na twardo smakowała o teraz też nie.

No i zauważyłam, że zupki nie wchodzą już tak dobrze jak miesiąc temu.
Być może to od ząbków, bo ciągle paluszki ma w buzi, gryzie mnie w palce albo kolano lub klockiem tak próbuje szorować.

reklama
MALENKO dzis zrobie ta Twoja zapiekanke i dla oliki i dla nas :-)
MADZIU robilas ta Malenkowa zapiekanke bo pisalas ze musisz ja zrobic ?????

U nas jak jest fest rano to mleko z samego rana Pozniej na sniadanie jest roznie paroweczka lub winerka,chlebek ale tylko na slodko z dzemikiem z niczym innym nie zje (ale to jest jej jedyna slodycz ostatnio hihih),lub serek,czasem tak jak dzis manna na sniadanie :-)

Pozniej z obiadami to jest roznie czasem zje ze smakiem a czasem robi kilka podejsc z obiadem i jest bleeee

Chlebek w jajku smazony ja wczoraj jadlam i Oli musialam troszke dac I zjadla Nic jej nie bylo

Ona jest taka ze praktycznie non stop musi cos mielic w buzince :-)

Mleko w dzien staram sie jej prawie wcale nie dawac Bo niesttey jeszcze w nocy pije takie slabsze mleczko

Ona jest taka ze praktycznie non stop musi cos mielic w buzince :-)

To i pewnie dlatego potem nie chce konkretów.

U nas na szczęście nie lubi memłać i mamy tylko 5 konkretnych posiłków.
Czasem chrupek, coś słodkiego lub skórka z chlebka...
Owoce idą jako jeden z posiłków.

Wypróbowałyśmy tez omlecika na słodko.
1 jajo,
pół szklanki mleka,
łyżka mąki,
łyżeczka cukru,
troszkę waniliowego cukru
i szczypta soli.
Wszystko usmażone na małym ogniu na masełku.
Można podać z dżemem lub owocami.
Całego nie zje, więc mi w d.... idzie :tak:

Ja jeszcze nie próbowałam tej zapiekanki robić - ale może w tygodniu coś uda mi się upichcić dla małego (innego niż zupka :-p)

Ja dziś rano zrobiłam małemu lane kluseczki na mleczku i wsuwał je ze smakiem.
Później jadł kanapeczki z szyneczką a teraz śpi słodko.
Jak się obudzi to będzie ogórkowa :-p mniam sama bym zjadła.

MALENKO tak Oliwka musi cos memlac ale od 1 stycznia sie za nia wzielam i nie je slodyczy Jedyne slodycze to paluszki junior Dostaje 2 oaluszki i lasi Lub Kawalek jabluszka .Od tescia dostalismy sokowirowke i Oli uwielbia soczki z niej Potrafi chodzic z flaszka i wypic caly soczek na raz:tak:

Zapiekank zrobilam z ziemniakow I byla pyszna le Oliwka jej nie chciala Wolala ziemniaczki z sosem pieczarkowym Ona wogole jest ziemniaczara i dlatego zapiekanke z ziemniakow zrobilam ale nie chciala:-(NO ALE my pojedli:-D

U nas właśnie rozpiździucha w kaszy gryczanej - przynajmniej łatwo się sprząta.
Tuśka też co rusz podjada - sama sobie z lodówki wyciąga z jej półki serki czy jogurty. Raz lepiej raz gorzej.
Dorota a jak jej robisz to mleko, że piszesz "słabiutkie"? Bo mi mówiono, żeby podawać mleko wg przepisu - nie za dużo ani nie za mało miarek. Pytałaś lekarza? Bo w sumie sama jestem ciekawa ile w tym prawdy.

Kurcze, ale pysznościowe dania tu proponujecie...:happy2:

Dorota ja tez nie rozumiem co to znaczy"slabsze" mleko:tak: Jak juz Oli budzi sie w nocy to rob jej normalne mleko:tak:
U nas to zalezy jak lezy:-D:-D:-D:-D W sumie mlody je wszystko i nie ma juz specjalnie dla niego jedzenia, ale raz zje ze smakiem kielbache a na drugi dzien pluje;-)

Dziewczymy mam problem, a właściwie nie ja ale Alicja. Maluda od 2 dni nie może zrobić kupki, niby ją to nie bardzo męczy. Apetyt ma ładny. Ale prze prze i nie może,. Dawałam jej starte surowe jabłuszko, deser gerbera z suszonych śliwek i nic. Macie może jakieś sposoby??

reklama
Ustinja ja synkowi dodaje do jedzonka zarodki pszenicy stabilizowane i zaczal normalnie sie wypróżniać. Zawsze mielismy z tym prblem bo i do 3 dni potrafił nic nie zrobic a nie chciałam go juz meczyc czopkami glicerynowymi.

Do góry