reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Moli na ciemieniuche polecam Olejuszke i szampon Skarb Matki
Dorotko a czy nie możesz np poprosić lekarza o coś do zagęszczania mleka. Moja koleżanka dostała coś co dodawała do mleka modyfikowanego i małą wtedy mniej ulewała. Ale niestety nie pamietam jak to sie nazywa.
A i czy nie możesz przejść na inne mleko AR czy to musi być Bebilon. My jemy NAN2 i kosytuje 12zl A wiem ye i NAN AR jest wic moze tak sprobowac

reklama
Moja mała pije tylko bebilona AR i też płace 25 złotych:-(, jedynie to w nocy gotuje jej grysik na takim zwykłym mleku bo w nocy nie ulewa. Miałam Nan AR ale po nim jeszcze bardziej ulewała, jak karmiłam piersią to dawałam jej przed jedzeniem łyżeczką taki zagęszczacz do pokarmów ale ona nie bardzo chciała to jeść a do mleka zwykłego nie dodawałam. Dorotko zapytaj w aptece o zagęszczacz do pokarmów to jest dla dzieci i dorosłych może akurat twojej małej pomoże:tak: kosztuje coś koło 20 złotych i to dodaje się do zwykłęgo bebilonu albo do jakiegoś innego mleka a starczy napewno na dłużej niż bebilon AR:tak:

magdziunia nie pije już herbatek od dłuzszego czasu bo potem mnie zalewa
moli ja zaczynałam od 60 ml dawać, teraz wcina 150, częśc mojego częśc bebilonu, zależy jak ściągne, przeważnie dorabiam 30-60 bebilonu

Dzieki zapytam o ten zageszczacz do mleka I napewno kupie :-) I zobacze reakcje malej
Wlasnie nie wiem jak z tymi innymi mlekami AR moze kiedys kupie NAN AR moze bedzie tak samo jak po bebilonie a tanszy :-)
Pirwsza pusze Bebilonu Ar kupilam w aptece po 35,50 a ostatnio w auchanie kupilam za 25,99 Teraz jej mieszam Nutramigen i bebilon Ar
Np na 90 ml wody daje 2 miarki nutramigenu i 1 bebilonu
A na 120 ml wody 2 nutramigenu i 2 bebilonu :-)
W ten sposob tak szybko ten bebilon nie schodzi a POMAGA :-)

i ja mam takie samo zdanie :tak: jestem zwolenniczką zakupów przez allegro ale.......!!!!!! żywności nigdy nie kupuję:no: tym bardziej puszek czy słoiczków dla dziecka!!!! Nigdy nie wiemy z jakiego źródła to pochodzi i dlaczego jest 3 razy tańsze.Myślicie że ktoś by jeszcze dopłacał do tego interesu?! może i jest wszystko ok ale..... ja i tak bym nie ryzykowała:eek:

Zgadzam się w 100%

Jakiego uzywacie płynu do kąpieli my po Oilatum jestesmy na Nivea baby;-) a wy ??:rofl2:

My już nie używamy płynu do kapieli. Tylko żel do mycia Hipp i szamponik trż Hipp. Na początku kąpałam w Oilatum.

moli ja karmie cycem ściągam mleko i robie kaszke na moim po kąpieli dostaje taka kaszke i rzadko potem cycem dopija, jak ściągne za malo to daje Bebilon. A dziś sciągnełam 150 z jednego i to nie do końca bo ja mam małą butelke awentu do laktatora

Jak zrobiłam kaszkę na moim mleku, to jakaś taka rzadka była.
Na tej samej ilości wody wychodzi gęściejsza i nie wiem o co chodzi.

150 !!!!!! z jednego!!!! :szok: ja 100 z ledwością ściągam z dwóch i zamrażam żeby Amelcia miała na dłużej ;-)

Ja mam arsenał zamrożony, bo na studia jeżdżę, a mój ssak i 200ml na raz potrafi wessać. Po nocy da się ściągnąć z prawego 200 z lewego 100.
No ale jeszcze Izunia swoje wyssa, więc muszę się upocić, żeby zapasy robić :tak:

Dzieki zapytam o ten zageszczacz do mleka I napewno kupie :-) I zobacze reakcje malej
Wlasnie nie wiem jak z tymi innymi mlekami AR moze kiedys kupie NAN AR moze bedzie tak samo jak po bebilonie a tanszy :-)
Pirwsza pusze Bebilonu Ar kupilam w aptece po 35,50 a ostatnio w auchanie kupilam za 25,99 Teraz jej mieszam Nutramigen i bebilon Ar
Np na 90 ml wody daje 2 miarki nutramigenu i 1 bebilonu
A na 120 ml wody 2 nutramigenu i 2 bebilonu :-)
W ten sposob tak szybko ten bebilon nie schodzi a POMAGA :-)

I znalazłaś sposób :-D

Ja mam arsenał zamrożony, bo na studia jeżdżę, a mój ssak i 200ml na raz potrafi wessać. Po nocy da się ściągnąć z prawego 200 z lewego 100.
No ale jeszcze Izunia swoje wyssa, więc muszę się upocić, żeby zapasy robić :tak:

I znalazłaś sposób :-D
łał!!! :sorry:super!!!! ja też mleczko zamrażam ale u mnie tylko 100ml do woreczków się "mieści" jakoś nie da się więcej ściągnąć :-( ale..... zawsze to coś ;-)

Wow ja juz nie mam co sciagac praktycznie, wiec kaszki robie na bebiko albo mleczno - ryzowe. Na moim mleku te kaszki tez sie po chwili zadkie robiły, chyba tak juz jest, bo jak na bebiko robie to sypie mniej, a wychodzi super gesta. Mój mały zjada kaszke na 250 Bebiko teraz - zarłok mały :-D Na obiadek roznie bywa, czasem tylko troche zje, a czasem 200ml gestej zupki, do tego 3 razy dziennie cycek, owocki, czasem jakies biszkopciki czy herbatniczki na herbatce :-) Zarłok mi rosnie :-) A wazy 8kg - wiec juz nadrabia ładnie swoj wczesniejszy słaby przyrost wagi.

reklama
Do góry