reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Magdziunia my jak jestesmy w Polsce to tez rossman albo hipermarket tak to w aptece ;-) Dorotko popatrz w jakims hipermarkecie tam zawsze taniej:tak::-) A na ile starcza ci taka puszka????:sorry:Mozesz sobie zamowic tą puszke co jest na allegro:tak: a nie mozesz kupic np Nan Ar albo bebiko są takie??bo ja sie za bardzo jeszcze nie zorientowalam????:sorry: one są tansze od Bebilonu:tak:

reklama
Dziewczyny ale zauważcie że na tej aukcji jest tylko do kupienia jedna puszka. I to sprzedaje ją ktoś prywatny a nie żadna apteka. Poprostu ktos kupił i mu nie podpasowała albo cos w tym stylu. Więcej puszek od tej osoby nie kupisz. Tak ze nie da sie zabardzo oszczędzić. A z tego co patrzyłam to nikt inny nie wystawia tego mleka na allegro. Poza tym ja bym sie troszke bała z takiego nie sprawdzonego źródła kupić takiej rzeczy ja mleko dla dziecka.
Dorotko a może poproś recepte od lekarza, może wtedy będzie taniej. Z tego co pamiętam to dziewczyny wcześniej pisały że tak można więc może warto spróbowac.
i ja mam takie samo zdanie :tak: jestem zwolenniczką zakupów przez allegro ale.......!!!!!! żywności nigdy nie kupuję:no: tym bardziej puszek czy słoiczków dla dziecka!!!! Nigdy nie wiemy z jakiego źródła to pochodzi i dlaczego jest 3 razy tańsze.Myślicie że ktoś by jeszcze dopłacał do tego interesu?! może i jest wszystko ok ale..... ja i tak bym nie ryzykowała:eek:
Co do Almy to.... nie polecam Alma jest mega droga!!!!:baffled:

a u nas znowu znalazłam ciemieniuszkę,trochę ale zawsze to powrót:eek:chyba dam sobie spokój z oliwką tylko cos w aptece kupię...
moli a jakiego mydła używasz???? moja Amelka dostała tylko raz ciemieniuszki i to tylko dlatego że wprowadziłam nowe mydełko z szamponem:baffled: udało mi się wyczesać wszystko i powróciłam do mydełka Nivea i już nigdy ciemieniuszka nie wróciła!!! co do oliwki to troszkę długo używasz :eek: lepiej jest stosować mleczka bądź kremy. Polecam Panaten :happy:

moli ja karmie cycem ściągam mleko i robie kaszke na moim po kąpieli dostaje taka kaszke i rzadko potem cycem dopija, jak ściągne za malo to daje Bebilon. A dziś sciągnełam 150 z jednego i to nie do końca bo ja mam małą butelke awentu do laktatora

Pati widać u Ciebie jest laktacja na dużym poziomie.
Mam pytanie czy pijesz jeszcze herbatki laktacyjne jako wspomaganie czy tylko wodę, herbatki zwykłe oraz soczki?

moli a jakiego mydła używasz???? moja Amelka dostała tylko raz ciemieniuszki i to tylko dlatego że wprowadziłam nowe mydełko z szamponem:baffled: udało mi się wyczesać wszystko i powróciłam do mydełka Nivea i już nigdy ciemieniuszka nie wróciła!!! co do oliwki to troszkę długo używasz :eek: lepiej jest stosować mleczka bądź kremy. Polecam Panaten :happy:

ostatnio kupiłam NIVEA szampon i mydełko w jednym i zaczęłam myć główkę szamponem NIVEA...a po oliwce Miki ma super skórkę,a u nas jest beznadziejna woda,więc pediatra powiedziała,żeby oliwką narazie,a czasem maścią go smaruję z apteki jak widzę jakieś krostki...on chyba będzie miał jak mamuśka alergię skórną,coś czuję:-(

moli ja karmie cycem ściągam mleko i robie kaszke na moim po kąpieli dostaje taka kaszke i rzadko potem cycem dopija, jak ściągne za malo to daje Bebilon. A dziś sciągnełam 150 z jednego i to nie do końca bo ja mam małą butelke awentu do laktatora

ja od poniedziałku chyba zacznę tak robić,dziś szukałam zwykłej ryżowej i wszędzie tylko te smakowe,a ja nie chcę ich jeszcze dawać:baffled:to masz cycolka kurka,ja ściągam tak 120-130ml,zależy z którego i jak długa przerwa między karmieniem...a dajesz wtedy te 150ml czy więcej?Miki jeszcze nie butelkowy,więc nie wiem ile powinnam mu dać przy pierwszym podejściu?

reklama
150 !!!!!! z jednego!!!! :szok: ja 100 z ledwością ściągam z dwóch i zamrażam żeby Amelcia miała na dłużej ;-)

Do góry