reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
My juz od stycznia nie mamy kłopotu z zasypianiem. Pomaga nam w tym codzienna rutyna;-) Kąpiel, Kacha, kołysanki, jej ulubiona pozycja do spania - brzuszek, smok..kocyk, kołderka...pogłaszcze chwile po główce, potrzymam chwile za raćzke i idę do swoich obowiązków. Słyszę jak Hanka ciumka smoka i przewaznie od razu zasypia. Czasem bywa że ide poprawic smoka. W nocy zwykle też wystarczy zapodac smokusia do bużki i śpi dalej. Dopiero 5-7 budzi sie na pierwsze papu;-)
Czy ja dobrze zrozumiałam ze Hania też lubi spac na brzuchu?

jak tych gumek nie lubią, to pewnikiem szybko zostaniecie babciami :laugh2:

Ha dobre:-D

Jak to powiedział kiedyś mój przyjaciel po kilku głębszych:
"Biednemu chleb zawsze w oczy" ;-)
Ha ha ha jeszcze lepsze:-D:-D:-D

Dziewczyny czy macie jakiś sposób na wybawianie plam z marchewki. Bo juz parę rzeczy sobie tak załatwiłam jak niechcący spadło papu zamiast na śliniak to na ubranko i jakoś nie mogę tego doprać. I w jakich temp. pierzecie maluchom rzeczy?

Czy ja dobrze zrozumiałam ze Hania też lubi spac na brzuchu?
Ano tylko na brzuszku...łaskawie na spacerka śpi na pleckach choc próbowałam z nią jeżdzic w gondolce na brzuchu jak był czas że mi awantury w wózku robiła:rofl2: Hania jest silną dziewczynką. Nie kłade jej za to poduszki do łóżeczka i spi na samym prześcieradle. Obserowowałam ją nie raz...noc nigdy się nie zapadł w materac bo jest twardy. Za to Hania superowo główke podnosi i nawet sobie leży raz na prawo raz na lewo...a jak sie jej znudzi to chyc i na pleckach leży:rofl2:
Bałam sie bardzo na poczatku ale to jak walka z wiatrakami hehehe Zreszta ja też prawie ciagle śpię na brzucu hehehe

reklama
Ano tylko na brzuszku...łaskawie na spacerka śpi na pleckach choc próbowałam z nią jeżdzic w gondolce na brzuchu jak był czas że mi awantury w wózku robiła:rofl2: Hania jest silną dziewczynką. Nie kłade jej za to poduszki do łóżeczka i spi na samym prześcieradle. Obserowowałam ją nie raz...noc nigdy się nie zapadł w materac bo jest twardy. Za to Hania superowo główke podnosi i nawet sobie leży raz na prawo raz na lewo...a jak sie jej znudzi to chyc i na pleckach leży:rofl2:
Bałam sie bardzo na poczatku ale to jak walka z wiatrakami hehehe Zreszta ja też prawie ciagle śpię na brzucu hehehe
Silna ta Twoja Hanusia i ma charakterek :-) od małego stawia na swoim ;-)

Do góry