reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
Ano tylko na brzuszku...łaskawie na spacerka śpi na pleckach choc próbowałam z nią jeżdzic w gondolce na brzuchu jak był czas że mi awantury w wózku robiła:rofl2: Hania jest silną dziewczynką. Nie kłade jej za to poduszki do łóżeczka i spi na samym prześcieradle. Obserowowałam ją nie raz...noc nigdy się nie zapadł w materac bo jest twardy. Za to Hania superowo główke podnosi i nawet sobie leży raz na prawo raz na lewo...a jak sie jej znudzi to chyc i na pleckach leży:rofl2:
Bałam sie bardzo na poczatku ale to jak walka z wiatrakami hehehe Zreszta ja też prawie ciagle śpię na brzucu hehehe
Nawet nie wiesz jak potrzebowałam takich słów. Mój Maksio też na brzuszku lub boczku śpi. U nas też sam przekręca sobie buźke i śpi bez poduszki.Ale mimo to wstaje w nocy i go przekręcam a on i tak swoje i spowrotem na brzuszek. I to mnie stresuje bo nie wiem jak mam go zmusić zeby sie nie przekręcał. Ale dzięki za ta wypowiedź bo troszke sie uspokoiłam

A Brzydule oczywiście oglądam co dzień. Uwielbiam Przemko;-)

A ja nie oglądam brzyduli:-p

a ja wam cos powiem wczoraj ten ortopeda mówi że mały wyglada super nie przekarmiony nie zagłodzony czyli dobrze ma dobrane menu. A ja no tak od misiaca nie pije mleka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: A on na to: że mleko dla dzieci powinno byc tylko z piersi a w kartonie dla krowy:szok::-D:-D:-D:-D że osoby starsze i dorosłe wcale nie powinny pic mleka. Przetwory mleczne tak samo mleko :-D NIE!!!!!

a ja wam cos powiem wczoraj ten ortopeda mówi że mały wyglada super nie przekarmiony nie zagłodzony czyli dobrze ma dobrane menu. A ja no tak od misiaca nie pije mleka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: A on na to: że mleko dla dzieci powinno byc tylko z piersi a w kartonie dla krowy:szok::-D:-D:-D:-D że osoby starsze i dorosłe wcale nie powinny pic mleka. Przetwory mleczne tak samo mleko :-D NIE!!!!!
Też już kiedys to słyszałam:tak:

Ja też nie oglądam brzyduli i w ogóle niczego nie oglądam, bo u nas tv niet:-D

Mama Maksa ja piorę w 40 st takie zwykłe ciuszki i w 60 st kołderkę, tetrówki i ręczniki. Ale mamy bardzo miękką wodę i wszystko się pięknie spiera.

O tym mleku to słyszałam wiele razy. Że jest dla osesków, a nie dla dorosłych, i że wcale nie pomaga budować kości:baffled: I mojej babci na osteoporozę lekarz powiedział, żeby wapno brała i żółty ser jadła, bo mleko wręcz szkodzi i wytrąca wapno z kości. Ale babcia i tak "szklaneczka mleka co dzien dla zdrowotności"

Pochwalę się - obcięłam młodej pazury u stóp.
I spytam: czy Wasze maloty też mają paluszki u stóp cały czas podkurczone? Tuśka dziś w samym bodziaku śmiga i tak obserwuję i się martwię:-(

Jeśli chodzi o te stópki to może nie cały czas ale bardzo często zwłaszcza jak coś chce przy niz zrobić typu obcinanie paznokci zakładanie skarpet lub bucików. Z tymi butami najgorzej bo muszę wyczekac moment żeby złożyć bo inaczej noga w buta nie chce wejść.

Nawet nie wiesz jak potrzebowałam takich słów. Mój Maksio też na brzuszku lub boczku śpi. U nas też sam przekręca sobie buźke i śpi bez poduszki.Ale mimo to wstaje w nocy i go przekręcam a on i tak swoje i spowrotem na brzuszek. I to mnie stresuje bo nie wiem jak mam go zmusić zeby sie nie przekręcał. Ale dzięki za ta wypowiedź bo troszke sie uspokoiłam

A Brzydule oczywiście oglądam co dzień. Uwielbiam Przemko;-)

No włąsnie juz wcześniej miałam Ci powiedzieć. Hanka spi na brzuchu gdzies o czasu jak miała 2,5 miesiaca. Oczywiście są różniaste zdania na ten temat. Moja mama próbowała jka przekręcać na śpiąco i przewaznie się budziła i był ryk. Wiec juz teraz dajemy jej wolną rękę w tej kwesti. A myslę, ze z każdym dniem zagrozenie mniejsze bo nasze dzieciaczki rosną.

Pshemo jest the best;-) nawet mój M oglada brzydule heheheh

Słyszałam słyszałam a i tak lubie mleko heheheh

EVELAJNA moja tez podkurcza Moze nie caly czas ale czesto Tzn caly czas nie ma podkurczonych ;-)

natusia u mnie bez smoczka ale kamis coś gumek nie lubi:),

Jak budzi sie w nocy to nie płacze tylko na zabawe mu się ma. Zobaczymy jak dzisiaj będzie

u nas Miki też za gumi nie przepada,tylko gryzie je i tarmosi...widzę,że nocne gaduły i imprezowicze nam rosną:rofl2::laugh2:
DOBRE :-D:-D:-D
Własnie sie zastanawiałam kiedy pzestac wyparzac;-)

My juz od stycznia nie mamy kłopotu z zasypianiem. Pomaga nam w tym codzienna rutyna;-) Kąpiel, Kacha, kołysanki, jej ulubiona pozycja do spania - brzuszek, smok..kocyk, kołderka...pogłaszcze chwile po główce, potrzymam chwile za raćzke i idę do swoich obowiązków. Słyszę jak Hanka ciumka smoka i przewaznie od razu zasypia. Czasem bywa że ide poprawic smoka. W nocy zwykle też wystarczy zapodac smokusia do bużki i śpi dalej. Dopiero 5-7 budzi sie na pierwsze papu;-)
Podsunelas mi pomysl Aby sprobowac ze smokiem Dzis sprobuje jak sie obudzi smoka i bede czekala Chyba ze bedzie ostry placz:tak:
jak tych gumek nie lubią, to pewnikiem szybko zostaniecie babciami :laugh2:
Tys jest UDANA :tak:

Niezly ten lekarz

A SAMI wogole nie je juz mleczka ????????

Mama Maksa, Dorotka dzięki za pocieszenie!
To znaczy, że wszystko z nią ok. Tuśka też cały czas tak nie ma, ale myślałam, że może jakiś przykurcz, czy co. :sorry:

reklama
Do góry