reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Czy ja dobrze zrozumiałam ze Hania też lubi spac na brzuchu?

Ha dobre:-D

Ha ha ha jeszcze lepsze:-D:-D:-D

Dziewczyny czy macie jakiś sposób na wybawianie plam z marchewki. Bo juz parę rzeczy sobie tak załatwiłam jak niechcący spadło papu zamiast na śliniak to na ubranko i jakoś nie mogę tego doprać. I w jakich temp. pierzecie maluchom rzeczy?

ja mam tez ten sam problem z pieluchami,wszystkie maja plamy po marchewie,bo czasem nie mam pod reka chusteczki albo Miki sie zchaftoli lekko ,nie chciałbym wybielac ich:no:Może faktycznie ta soda pomoże,u nas bardzo twarda woda i taki biały osad na naczyniach mam:wściekła/y:

A ja nie oglądam brzyduli:-p

a ja wam cos powiem wczoraj ten ortopeda mówi że mały wyglada super nie przekarmiony nie zagłodzony czyli dobrze ma dobrane menu. A ja no tak od misiaca nie pije mleka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: A on na to: że mleko dla dzieci powinno byc tylko z piersi a w kartonie dla krowy:szok::-D:-D:-D:-D że osoby starsze i dorosłe wcale nie powinny pic mleka. Przetwory mleczne tak samo mleko :-D NIE!!!!!

dobre z tą krową:-D:-D:szok::szok::-D:-D

Ja też nie oglądam brzyduli i w ogóle niczego nie oglądam, bo u nas tv niet:-D

Mama Maksa ja piorę w 40 st takie zwykłe ciuszki i w 60 st kołderkę, tetrówki i ręczniki. Ale mamy bardzo miękką wodę i wszystko się pięknie spiera.

O tym mleku to słyszałam wiele razy. Że jest dla osesków, a nie dla dorosłych, i że wcale nie pomaga budować kości:baffled: I mojej babci na osteoporozę lekarz powiedział, żeby wapno brała i żółty ser jadła, bo mleko wręcz szkodzi i wytrąca wapno z kości. Ale babcia i tak "szklaneczka mleka co dzien dla zdrowotności"

Pochwalę się - obcięłam młodej pazury u stóp.
I spytam: czy Wasze maloty też mają paluszki u stóp cały czas podkurczone? Tuśka dziś w samym bodziaku śmiga i tak obserwuję i się martwię:-(

my pierzemy w temp.90st i czasem dalej nie schodzi:szok:narazie jeszcze nic sie mu nie skurczyło z ciuszków,ale się obawiam,zęto nastąpi:szok:Miki czasem też podkurcza jeszcze,ale to normalny objaw u niemowląt,więc się nie martw;-)

ja też oglądam brzydulę tylko,że rano powtórki,bo popołudniu jestem ostatnio zwykle na spacerku;-)

No a Miki wkońcu przekonał się do marchwey z pietruszką i masełkiem:-)

reklama
Ja piorę w 90 st i czasem zostają plamy:no:
Szczególnie z jesnej bluzeczki nie chce zejść marcheweczka a prałam juz kilka razy więc chyba do wyrzucenia:-(
Evelajna Bartek czasem też podkurcza paluszki:tak:

MOLI ja tez rano ogladam BRZYDULE :-)

OLIWIA wczoraj zjadla przed 21 przed spaniem mleko z kacha Pozniej dopiero obudzila sie o 2,30 i wypila 100 ml herbaty Co ja bylam w szoku :-)
A mleczko wypila dopiero o 4,45 wiec jestem dzis bardzo dumna z mojej NIUNI :-)

OLIWIA wczoraj zjadla przed 21 przed spaniem mleko z kacha Pozniej dopiero obudzila sie o 2,30 i wypila 100 ml herbaty Co ja bylam w szoku :-)
Ja mojego też zaczęłam trochę oszukiwać w nocy wodą i herbatkami. Zobaczymy jak to będzie.
Mam pytanie z ilu ml robicie dzieciom kaszkę?

Powoli powoli i sie oduczy jesc w nocy. dzeicko samo musi zrezygnowac:tak:

reklama
Do góry