reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Nie martw się tym ulewaniem. Mój tez ulewa od urodzenia do tej pory. Są dni że muszę go kilka razy przebierać. Rozmawiałam o tym z pediatrą. Powiedziała że jak przybiera na wadze to wszystko ok i że taka jego uroda po prostu :tak:
Dzięki za pocieszenie :-) dziś jakoś mniej.
Więc może za szybko brałam go do góry po jedzeniu a powinen spokojnie poleżeć.

ja dzisiaj zalozyłam ten ustnik treningowy Lovi i Kamisiowi bardzo podpasował, wypił 40 ml szybciutko co przy smoczko trwało pol godzinki jak nie dłużej.
Brawo dla Kamilka.

reklama
Bartek wciąż nie umie pić z butli, koszmar:wściekła/y:
Już nie wiem jak go przekonać. Łapię się wsystkiego. Jeszcze spróbuję mu w nocy dać na spiąco może nie zauważy że to nie cyc:baffled:

Miki ma to samo,niestety te cycowe dzieciaczki chyba tak mają,tylko zabawa z tą butelką jest,pluje i gryzie:wściekła/y:z czasem będzie lepiej,mam nadzieję...:baffled:

madziunia ulewanie u dzieciaczków to norma nie ma się czym martwić:) głowa do gółry z dnia na dzień będzie coraz mniej ulewał aż do końca 6 miesiąca a potem samo to minie u mnie też tak jest Jemy odbijemy minie 1-1,5godzinki i ulewamy a potem czkawka. Czkawke popijemy soczkiem albo herbatką przejdzie a za jakieś 30 min znowu ulejemy herbatką albo czasem nie i znowu czkawka wtedy dostanie cycka znaczysie mleko z piersi i wkońcu jak odbije to idzie Karolcia spać chociaż jak śpi to nie ulewa ale mnie to nie martwi bo z pierwszym dzieckiem też tak miałam a jak zaczoł siódmy miesiąc to jak rękom odioł wszystko mineło:-):-):-)

Dzięki za pocieszenie :-) dziś jakoś mniej.
Więc może za szybko brałam go do góry po jedzeniu a powinen spokojnie poleżeć.

oby tak dalej
ja wy macie problem z ulewaniem od początku. A ja mam troszkę inny. Nie pisałam o tym wcześniej bo jakoś tak wyszło. Mój Maksio jak miał 2 tygodnie to dostał pryszczy na policzkach. Byliśmy u lekarza i okazało sie że to trądzik niemowlęcy. Podobno ma samo przejść. No i może teraz jest troszkę lepiej ale co ja sie na przezywałam. Co go ktoś zobaczył to pytał co mu jest i dlaczego taką ma buzie. Jak mnie wkurzały te pytania. Już nie wiem co mam odpowiadać. Pewnie zadna z was nie ma tego problemu bo to ma ok 20% dzieci zwłaszcza chłopców. Mam nadzieje że to niedługo przejdzie ale słyszałąm takie opinie ze może to trwać nawet do 2 lat i nie wiem jak to wytrzymam. Oczywiście dla mnie jest najpiękniejszy ale szczerze to chciałabym żeby już minęło. To tyle już sie pożaliłam a teraz czas się pochwalić. Mój mały załapał dziś picie z niekapka z miękkim ustnikim. Wypił 60 ml soczku. Hura

madziunia ulewanie u dzieciaczków to norma nie ma się czym martwić:) głowa do gółry z dnia na dzień będzie coraz mniej ulewał aż do końca 6 miesiąca a potem samo to minie u mnie też tak jest Jemy odbijemy minie 1-1,5godzinki i ulewamy a potem czkawka. Czkawke popijemy soczkiem albo herbatką przejdzie a za jakieś 30 min znowu ulejemy herbatką albo czasem nie i znowu czkawka wtedy dostanie cycka znaczysie mleko z piersi i wkońcu jak odbije to idzie Karolcia spać chociaż jak śpi to nie ulewa ale mnie to nie martwi bo z pierwszym dzieckiem też tak miałam a jak zaczoł siódmy miesiąc to jak rękom odioł wszystko mineło:-):-):-)
Kasiu tak sobie powtarzam, ale troszkę przewrażliwiona jestem.
Zobaczymy jak przybrał przez te 6 tygodni 6 kwietnia.
Na razie ani gorączki nie ma, kupki ładne są.
Więc ... głowa do góry :tak:

oby tak dalej
ja wy macie problem z ulewaniem od początku. A ja mam troszkę inny. Nie pisałam o tym wcześniej bo jakoś tak wyszło. Mój Maksio jak miał 2 tygodnie to dostał pryszczy na policzkach. Byliśmy u lekarza i okazało sie że to trądzik niemowlęcy. Podobno ma samo przejść. No i może teraz jest troszkę lepiej ale co ja sie na przezywałam. Co go ktoś zobaczył to pytał co mu jest i dlaczego taką ma buzie. Jak mnie wkurzały te pytania. Już nie wiem co mam odpowiadać. Pewnie zadna z was nie ma tego problemu bo to ma ok 20% dzieci zwłaszcza chłopców. Mam nadzieje że to niedługo przejdzie ale słyszałąm takie opinie ze może to trwać nawet do 2 lat i nie wiem jak to wytrzymam. Oczywiście dla mnie jest najpiękniejszy ale szczerze to chciałabym żeby już minęło. To tyle już sie pożaliłam a teraz czas się pochwalić. Mój mały załapał dziś picie z niekapka z miękkim ustnikim. Wypił 60 ml soczku. Hura
Mamo Maksa takie pytania muszą być bardzo denerwujące.
W sumie to nie dziwię się, że byłaś zdenerwowana.

Gratki dla małego za nowe osiągnięcie :-)

Fajny taki ustnik.

Mój Maksio jak miał 2 tygodnie to dostał pryszczy na policzkach. Byliśmy u lekarza i okazało sie że to trądzik niemowlęcy. Podobno ma samo przejść. No i może teraz jest troszkę lepiej ale co ja sie na przezywałam. Co go ktoś zobaczył to pytał co mu jest i dlaczego taką ma buzie. Jak mnie wkurzały te pytania. Już nie wiem co mam odpowiadać. Pewnie zadna z was nie ma tego problemu bo to ma ok 20% dzieci zwłaszcza chłopców. Mam nadzieje że to niedługo przejdzie ale słyszałąm takie opinie ze może to trwać nawet do 2 lat i nie wiem jak to wytrzymam. Oczywiście dla mnie jest najpiękniejszy ale szczerze to chciałabym żeby już minęło.

a coś używasz do buzi Maksa? spróbuj może Krem Specjalny Emolium - nam pomógł szybko na krostki.

reklama
oby tak dalej

Miki też miał ten trądzik i pediatra powiedziała,żebym mu przemywała buźkę jak najczęściej wodą przegotowaną,no i ten trądzik też może ślinka wywoływać...spróbuj przemywac mu buźkę nadmanganianem potasu,mikiemu pomogło,więc może maluszkowi Twojemu też pomoże:-)A komentarze i takie tam piszczaj bokiem i nie przejmuj się;-)No i gratki dla Maksia za pićku:-)

Do góry