reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Dzięki dziewczyny za życzenia zdrówka.
Lekarka ostukała, opukała, osłuchała i zawyrokowała przeziębienie. Uff.
Tylko spać nie daje rady ani Tusina ani ja- z nosów nam cieknie, kaszlemy a jedyne lekarstwo- "paracetamol w razie gorączki". Gorączki nie mamy więc tylko fridą gluty dziecku wyciągam co 10 minut i mierzę temp. Samą siebie wapnem i wit.c traktuję. Jej, chyba wszystko przez te śniegi co przyszły, bo tu domki nie ocieplane i przez kilka dni było mroźno ino hej...

A co do drzemek, to moja mała śpi po pół godzinki 3-4 razy dziennie, lub po 1,5-2h dwa razy dziennie. Najdłużej śpi mi na rękach - nawet 3h potrafi zaliczyć, ale to już ekstremum, na które sobie nie pozwalam często.

reklama
Evelajna jak przeczytałam, że Twoja niunia potrafi na rękach u Ciebie przespać 3 godzinki to aż mnie zatkało.
Dobrze, że nie często.

Nie.. To nie tak.. U nas też lekarze się zarzekali, że zaparcia u takiego malucha, są całkiem normalne..Kazali podawać herbatkę rumiankową, glukozę, nowe mleko na problemy z wypróżnianiem..Masowaliśmy brzuszek, dociskaliśmy nóżki, a problem z zaparć stawał się coraz większy..
Dostawałam już powoli schizy z tej całej bezradności.. Gdy Młoda zaczęła gorączkować i każdy pokarm zwracała nosem, zadzwoniliśmy po lekarza. Zaraz po zbadaniu Małej stwierdził, że wyczuwa starą, zalegającą kupę i niezwłoczna jest wizyta w szpitalu.. O mały włos,a doszło by do jakiegoś zakażenia..

Biedna Maja! Musiała się strasznie męczyć :-(

ppatqa: no u nas podobnie. O 9.00 drzemka max 30 min, ok 11/12 spacer i tam pośpi trochę .. przy dobrych wiatrach max godzina, ok 15 .00 może z 20 minut i potem o 17.00 znowu 30 min. I to by było na tyle.

Zdrowia dla chorujących!

Ja mogę liczyć na jedną 2-2,5h po spacerze + dwie takie 30-45min

Dzięki dziewczyny za życzenia zdrówka.
Lekarka ostukała, opukała, osłuchała i zawyrokowała przeziębienie. Uff.
Tylko spać nie daje rady ani Tusina ani ja- z nosów nam cieknie, kaszlemy a jedyne lekarstwo- "paracetamol w razie gorączki". Gorączki nie mamy więc tylko fridą gluty dziecku wyciągam co 10 minut i mierzę temp. Samą siebie wapnem i wit.c traktuję. Jej, chyba wszystko przez te śniegi co przyszły, bo tu domki nie ocieplane i przez kilka dni było mroźno ino hej...

A co do drzemek, to moja mała śpi po pół godzinki 3-4 razy dziennie, lub po 1,5-2h dwa razy dziennie. Najdłużej śpi mi na rękach - nawet 3h potrafi zaliczyć, ale to już ekstremum, na które sobie nie pozwalam często.

Podziwiam! Nie utrzymałambym tyle na rękach.
Chociaż M. się kiedyś zdarzyło :-D

Mam pytanie
kiedy zmieiacie mleka na 2?po 4 miesiacu jak kiedys bylo czy po 6?bo nie mam pojecia, a teraz widze ze te 2 sa ciagle w promocji(po 9 zl NAN2 , 3, i 3R) w wiekszych sklepach.no i teraz nie wiem czy robic wieksze zapasy 1 czy za 2 tygodnie przechodzic na 2...:confused:

Mam pytanie
kiedy zmieiacie mleka na 2?po 4 miesiacu jak kiedys bylo czy po 6?bo nie mam pojecia, a teraz widze ze te 2 sa ciagle w promocji(po 9 zl NAN2 , 3, i 3R) w wiekszych sklepach.no i teraz nie wiem czy robic wieksze zapasy 1 czy za 2 tygodnie przechodzic na 2...:confused:

NAN1 daje się do 7miesiaca ;-) ale nie wiem od ktorego mies. jest NAN2

blond a w jakich marketach widziałaś NAN za 9zł??

Ostatnia edycja:
misia ja wiem ze NAN 2 jest po 6.ale to weszlo w zycie kilka miesiecy temu i zawsze bylo od 4 miesiaca.teraz nawet jeszcze mozna spotkac w sklepach Bebiko 2 po 4 i Bebiko 2 po 6 miesiacu.chodzi mi bardziej o ta cene...teraz jest w lidlu(tzn od poniedzialku), w tesco tez jest.podobno w polo niedawno bylo.
bo ja nie rozumiem jednego...kaszki mleczno ryzowe od 4 miesiaca sa na mleku 2, a mleko 2 jest po 6 miesiacu.i teraz nie wiem czy po 4 moge mu dawac kaszke ktora jest na 2:wściekła/y:(ale to juz kiedys pisalam)albo ja glupia jestem albo nie wiem...bo chyba Czarna juz jest na 2 o ile dobrze pamietam.
wiec ja juz dalej nie wiem:-(
aha i te promocje sa tylko na NAN 2, 3 i 3R oczywiscie a jedynki nigdzie dostac nie moge bo wszedzie sie konczy:/

To zależy chyba od mleczka. Widziałam np Bebiko 2 po 4tym miesiącu ale też widziałam Bebiko 2 po 6tym miesiącu. U mnie w markecie dostępne głównie Bebika 2 po 6 tym miesiacu wiec jeszcze miesiac pijemy 1.

reklama
Do góry