reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Nasz Kubuś robi raz na tydzień i to po wielkim wysiłku, czasami tylko czopek nas ratuje:crazy: Cały czas karmię go piersią, przepajam raz dziennie herbatką na trawienie, 1 raz dziennie dostaje jakieś owoce ze słoiczka i 1 raz dziennie warzywa jakieś i nic nie pomaga:baffled: Robiliśmy mu posiew kału, elektrolity, USG brzuszka i wszystko wyszło dobrze. Mamy zamiar jeszcze wybrać się do gastrologa dziecięcego, moze on nam coś poradzi. Tak więc jak piszecie ile Wasze dzieciaczki robią kupkę to jestem w szoku.Mam nadzieję że mu się to unormuje...

Może być tak, że dostanie od gastrologa debridat (taki syrop) i bakterie np dicoflor. Przecier ze śliwek też można spróbować. Ja miałam taką przeprawę z Martynką.

reklama
Hmm. tak czytam o Waszych kłopotch z kupkami i już sama nie wiem. Z ilością było podobnie jak u Uli - na początku w każdej pieluszce. Potem tylko 3-4 dziennie, ale też miałam kupki piankowe jak u Ani. To minęło po dwóch tygodniach. POtem były zielonkawe, ze śluzem i koniec końców odstawiłam wszystko, co ma mleko krowie (Tuśka miała wysypkę za uszami). No i wcale się nie uspokoiło- pisałam Wam, że się pręży jak dzika przy KAŻDYM:crazy: karmieniu. Chyba jednak dam kupkę do zbadania, bo osiwieję ze zgryzoty.
Acha! Wyczytałam, że polecacie BioGaię - zamówiłam u mamy. Zaszkodzić nie powinno, a może to zwykła nietolerancja?:baffled:

Evelajna ja też się zastanawiałam nad tym probiotykiem.
Będę na wizycie u pediatry niedługo to spytam o to.
Chyba nie zaszkodzi a może pomóc wiele.

Anna22 a do szpitala to pediatra Was skierowała? Bo nasza pediatra się upiera że to jest normalne, zastanawiam się czy już przychodni nie zmienić:rofl2:
Kasia1978 ten Dicoflor30 mieliśmy,ale tam na ulotce jest napisane że stosuje się go przy biegunkach, więc przestałam mu to dawać.

A my dalej walczymy z wysypką,i to chyba jednak nie są potówki:-( jutro idziemy do lekarza,ciekawe co powie...dzisiaj kolażanka powiedziała mi,że jej mały miał takie krostki od marchewki ze słoiczka chyba Hipa,a ja ostatnio zaczęłam pić soki marchewkowe Marwita,więc może Miki też ma uczulenie na marchewkę,sama już nie wiem:-(

Moli być może to wysypka od tego.
Mojej koleżanki córcia też ma uczulenie od marchewki ze słoiczka.
A przecież to jest pierwsze danie i niby te jedzonka są nieuczulające :confused::confused::confused:

TAK TAK TAK laura miała problemy po marchwi- do ok 8-9 miesiąca, trzeba wberew pozorom uważać z marchewką, kieds gdzies o tym czytałam artykuł nawet ale nie pamietam szczegółów, ale w kazdym razie ostrożnie.

reklama
my wlasnie wrocilismy od lekarza w sprawie tej wysypki czy krostek....no i nie zmieniamy na razie mleka.mam dla niego masc na sterydach, fenistil w kropelkach i dexeryl...ciekawe czy to pomoze...

Do góry