reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Anna22 a do szpitala to pediatra Was skierowała? Bo nasza pediatra się upiera że to jest normalne, zastanawiam się czy już przychodni nie zmienić:rofl2:
Kasia1978 ten Dicoflor30 mieliśmy,ale tam na ulotce jest napisane że stosuje się go przy biegunkach, więc przestałam mu to dawać.

Ja to miałam zapisane od lekarza. Najpierw laktoral w saszetkach, a potem dicoflor. Jedna kapsułka dziennie pomaga na florę bakteryjną. A debridat też jest na biegunki i zaparcia jednocześnie.

reklama
No to sobie wykrakałam z tym pójściem do lekarza w kwietniu... Tuśka się rozłożyła w nocy: katar cieknie, łzy ciurkiem lecą z oczu, kaszel...:-(
Już się zapisałam na dzisiaj wieczorem.
Ale za popytanie o biogaie i tak Ci będę Magdzik wdzięczna, bo watpię, żeby to tu znali.

Witam popołudniowo.
Dziewczyny a jak Wam śpią maluchy w ciągu dnia? To znaczy ile drzemek i jak długich?
Nasz Michał śpi 4 razy po pół godziny. TO jest makabra bo się nic nie da zrobić konkretnego w domu.

evelaina zdrówka dla malutkiej. Oby tylko przeziębienie
Asia mam nadzieje ze te maści pomogą
Kaskada mój to różnie nieraz tylko drzemie a nie raz potrafi i 2h przespać. To zalezy od dnia;-)

Anna22 a do szpitala to pediatra Was skierowała? Bo nasza pediatra się upiera że to jest normalne, zastanawiam się czy już przychodni nie zmienić:rofl2:.
Nie.. To nie tak.. U nas też lekarze się zarzekali, że zaparcia u takiego malucha, są całkiem normalne..Kazali podawać herbatkę rumiankową, glukozę, nowe mleko na problemy z wypróżnianiem..Masowaliśmy brzuszek, dociskaliśmy nóżki, a problem z zaparć stawał się coraz większy..
Dostawałam już powoli schizy z tej całej bezradności.. Gdy Młoda zaczęła gorączkować i każdy pokarm zwracała nosem, zadzwoniliśmy po lekarza. Zaraz po zbadaniu Małej stwierdził, że wyczuwa starą, zalegającą kupę i niezwłoczna jest wizyta w szpitalu.. O mały włos,a doszło by do jakiegoś zakażenia..

na spacerze max 3 h lezy ale spania w tym jest do 2, 1 drzemka o 10 i o 18, najczęściej 15-20 minut, czasemo 20 na 30 minut

ppatqa: no u nas podobnie. O 9.00 drzemka max 30 min, ok 11/12 spacer i tam pośpi trochę .. przy dobrych wiatrach max godzina, ok 15 .00 może z 20 minut i potem o 17.00 znowu 30 min. I to by było na tyle.

Zdrowia dla chorujących!

reklama
A u nas około 11-12 godzinna drzemka w zależności o której rano wstanie a potem jak jedziemy po Karolinkę to śpi od 2 do 5 godzin zależy jaki akurat ma dzień:tak:, i jeszcze około20.00 taka pół godzinna drzemka.........

Do góry