reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
ja wlasnie doczytalam na opakowaniu Nan 1 tam gdzie jest ta tabelka z iloscia mleka ze 5 i 6 miesiac mleko nastepne mozna wprowadzac po konsultacji z pediatra

Mam pytanko do dziewczyn które karmią tylko piersią: czy wprowadzacie poza mleczkiem coś jeszcze do diety Waszych Maluszków? ja pytałam moją pediatre i nie kazała mi nic dawac poza piersią. a korci mnie żeby mój Macio chociaż jabłuszka spróbował :)

Lilunia ja daję tylko raz dziennie herbatkę do picia najczęściej rumiankową kojącą, po za tym tylko pierś:tak:

Lilunia, mnie też korci, ale podobnie jak Twój pediatra mój odradza. Ponoć jak karmimy tylko piersią, to podawanie czegoś innego przed 6 miesiącem może wywołać alergię itp. Jedyne co, to herbatkę dla niemowląt wprowadzę za kilka dni, bo do teraz nic nie dawałam.
Lilunia, Ula a dajecie swoje mleko w butelce? Moja cholerka nie weźmie butelki do ust, a tu żłobek się zbliża...

U mnie tylko cyc i dziś podałam wyjątkowo herbatkę koperkową i wytrąbiła 100ml :szok:. Nie wiem, czy głodna czy jej smakowala, czy pić się chciało. Marika chętnie z butli pije.

Martwię sie, czy moze to jej budzenie nocne i większe marudzenie w ciągu dnia to nie z głodu. Cycki jakieś flakowate...:-( Nie chcę jej sama dokarmiać sztucznym bez konsultacji z naszą lekarką - zresztą ładnie przybierała, wiec potrzeby nie ma.

Co do nowych produktów to też jeszcze czekamy.

Ostatnia edycja:
Lilunia, Ula a dajecie swoje mleko w butelce? Moja cholerka nie weźmie butelki do ust, a tu żłobek się zbliża...

Ja przewaznie daje w ciągu dnia z butli bo szybciej zje i dłuzsza przerwa jest miedzy jednym a drugim karmieniem. u nas nie ma problemu z butelka bo ja karmie przez kapturek wiec moze dlatego:tak:

reklama
Lilunia, mnie też korci, ale podobnie jak Twój pediatra mój odradza. Ponoć jak karmimy tylko piersią, to podawanie czegoś innego przed 6 miesiącem może wywołać alergię itp. Jedyne co, to herbatkę dla niemowląt wprowadzę za kilka dni, bo do teraz nic nie dawałam.
Mój też nie chce w ogóle butelki. Swojego mleka nie daję mu w butli. Boję sie ze jak zacznie pic z butli to nie bedzie chciał potem piersi. Ale po tym co Ula napisała moze sprobuje mu dawac z butli chociaz od czasu do czasu?

Do góry