Ulu i nie masz problemów że po butli nie chce piersi?Ja przewaznie daje w ciągu dnia z butli bo szybciej zje i dłuzsza przerwa jest miedzy jednym a drugim karmieniem. u nas nie ma problemu z butelka bo ja karmie przez kapturek wiec moze dlatego
reklama
Evelajna
Październikowa mama
Ilunia, jak Tuśka skończyła półtora miesiąca zaczęłam podawać jej raz dziennie moje mleko w butelce i nie było problemów- zdążyła się już nauczyć ssać i butelka nie zaszkodziła Położne też tak doradzają. Za to w grudniu wybyliśmy na dwa tygodnie do Polski, nie miałam jak i kiedy ściągać i butelka poszła w zapomnienie. Teraz za Chiny Ludowe nie mogę jej nauczyć z powrotem pić z butli ten raz czy dwa dziennie i z tym jest większy problem, bo do żłobka dostanie moje mleko. Mamy więc awantury dzikie co wieczór, ale będę próbować aż sobie przypomni. No chyba, że już za późno i niekapek będzie lepszy. Nie wiem. Podobno dzieci w wieku naszych jest ciężko nauczyć pić z butelki jeśli znają tylko pierś
Podobno dzieci w wieku naszych jest ciężko nauczyć pić z butelki jeśli znają tylko pierś
moja piła tylko2 dni w szpitalu, a potem przed 3 m-ce tylko 2 razy z butli herbatka, a dziś jak się przyssała to było jej mało te 100ml :-)
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Dziewczyny niunia wczoraj zjadla marchewki i dzis zrobila kupke taka pomieszana Taka jak zawsze i taka marchewkowa CZY TO NORMALNE ???
Mnie sie wydaje ze tak bo kupy sa takie w zaleznosci co sie je ??
Mnie sie wydaje ze tak bo kupy sa takie w zaleznosci co sie je ??
magdziunia
Październikowa Mama'08
Dorotko tak to jest jak najbardziej normalne.
Jeśli dasz szpinak lub brokuły to będzie zielonkawa a jeśli wprowadzisz jagody to będzie ciemna.
Także jest wszystko dobrze.
Jeśli dasz szpinak lub brokuły to będzie zielonkawa a jeśli wprowadzisz jagody to będzie ciemna.
Także jest wszystko dobrze.
Ulu a ile dajesz ml mleczka?Ja przewaznie daje w ciągu dnia z butli bo szybciej zje i dłuzsza przerwa jest miedzy jednym a drugim karmieniem. u nas nie ma problemu z butelka bo ja karmie przez kapturek wiec moze dlatego
ja Małemu niegdy nie dawałam z butli i nawet nie wiem ile ml powinien tak mniej wiecej wypic?
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
MADZIU dzieki :-)
no moja Laura za chiny nie chciała butli (karmiona cyckiem) i tylko niekapka akceptowała od 5 miesiacaIlunia, jak Tuśka skończyła półtora miesiąca zaczęłam podawać jej raz dziennie moje mleko w butelce i nie było problemów- zdążyła się już nauczyć ssać i butelka nie zaszkodziła Położne też tak doradzają. Za to w grudniu wybyliśmy na dwa tygodnie do Polski, nie miałam jak i kiedy ściągać i butelka poszła w zapomnienie. Teraz za Chiny Ludowe nie mogę jej nauczyć z powrotem pić z butli ten raz czy dwa dziennie i z tym jest większy problem, bo do żłobka dostanie moje mleko. Mamy więc awantury dzikie co wieczór, ale będę próbować aż sobie przypomni. No chyba, że już za późno i niekapek będzie lepszy. Nie wiem. Podobno dzieci w wieku naszych jest ciężko nauczyć pić z butelki jeśli znają tylko pierś
Dorotka wsio w jak najlepszym porządku;-)
Czarna a orientujesz sie od kiedy mozna dziecku dawać pić z niekapka? Już na początku piątego miesiąca dawałas czy później?no moja Laura za chiny nie chciała butli (karmiona cyckiem) i tylko niekapka akceptowała od 5 miesiaca
Dorotka wsio w jak najlepszym porządku;-)
reklama
Mam jeden taki smoczek niekapek do butelki .Czarna a orientujesz sie od kiedy mozna dziecku dawać pić z niekapka? Już na początku piątego miesiąca dawałas czy później?
Wygląda jak ten dziobek od kubeczka ;-).
Wg producenta jest on (o ile mnie pamięć nie myli ;-))od 6-mca, ale ja już podaję przez niego Małej herbatkę.
Jest o tyle fajny, że przepływ zależy od dziecka.. Mała mi się nim ani nie krztusi, ani nie leci jej za wolno..