reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kacperek 11.03.2013

Pamiętam jak ja musiałam już wyjść ze szpitala.
Ciężko mi było jak nie wiem, ale dałam radę. Musiałam. Ty też dasz radę. Musisz.
Kangurowanie to same pozytywy, dla dziecka, bo słyszy bicie twojego serduszka oraz czuje twój zapach, i dla mamy, czyli ciebie też, bo bardzo pozytywnie wpływa na pobudzanie laktacji no i przytulasz swojego maluszka :) Tworzy się wieź dla was obojga :)

A bezdechy nie są tak naprawdę niczym zaskakującym u wcześniaczków, wynikają z niedojrzałości układu oddechowego oraz i nerwowego, wtedy mózg nie przypomina sobie, że trzeba oddychać. Ale to jest przejściowe, zwłaszcza u tak silnych maluszków jak Twój.
Trzymaj się i dużo siły.

A co do krwawień w główce - wszystko może się wchłonąć, i oby, a rehabilitacja może zdziałać cuda, pamiętaj o tym.

Ostatnia edycja:
reklama
Podpisuję się pod tym co mówią dziewczyny ;)
Wylewy to nie wyrok, Moja Maja miała wylewy II stopnia a skrzepy po wchłonieniu zablokowały ujście płynu mózgowo-rdzeniowego. Komory zaczęły się powiększać, było podejrzenie wodogłowia pokrwotocznego i co? Wszystko się unormowało, bo mózg tak małego dziecka jest bardzo elastyczny i ma zdolności do regenerowania :) Więc głowa do góry musi być dobrze a Ty musisz być silna dla synka :)

A co do sepsy to to jest niestety standard, ale dzieci są silne i Twój Kacperek tez, więc sobie z tym poradzi.

Od wieczora jestesmy na 90%tlenu i ciagle wacha sie saturacja gdy juz jest dobrze momentalnie spada w dol i tak praktycznie caly czas:( goraczka ciagle utrzymuje sie na 39stopniach,nie moge patrzec jak tak sie meczy chociaz patrzac na niego wydaje sie jakby spokojnie sobie spal:(

Niedługo Kacperek skończy dwa tygodnie. W szpitalu lekarze uprzedzali nas- mamy, ze przychodzą okresy "zmęczenia" dziecka i potrzebują wiekszego wsparcia. Daj chwilkę Kacperkowi, nabierze sił i znowu zaskoczy Cię pozytywnie.

Tak Kacperek jest juz z nami 10dni,a pamietam to jakby wczoraj ze byl jeszcze w brzuszku,widac tak musialo byc ze pojawil sie na swiecie wczesniej,moze musi byc zle zeby potem bylo juz tylko dobrze...

Dziś zobserwowałam u siebie lekkie plamienie i tak jest praktycznie od poludnia zdaniem lekarza wszystko ok ze to normalne,czy Wy tez mialyscie takie cos?

Kojotku ja tak miałam przy drugim cc i dośc długo, plamienie było w kolorze brazowym, ważne żeby nie była to żywa czerwień i większej ilości to wtedy szybko do szpitala bo mogłoby to oznaczac że źle cię wyczyścili. Obserwuj się, a ściągasz mleko?

reklama
Tak ściągam bo pokarmu mam pełno.A co do plamienia dziś zauważyłam że jest bardziej obfite prawie takie jak podczas miesiaczki...

Do góry