reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imionka?

wczorajszy dzień był dla nas owocny również w kwestii wyboru imionka....:tak: zdecydowaliśmy się na Liliankę :-) mam nadzieję, że będzie zadowolona.... trochę chyba ustąpiłam, bo bardziej mi Klara pasowała, ale przekonał mnie mój luby, że Lilianę można ładnie zdrabniać....no to niech tak będzie :-);-)

witajcie

ullana ja mam na imie Liliana i od zawsze byłam dumna ze swojego imienia z tego wzgledu ze zawsze byłam jedyna i kazdy mnie kojarzyl po imieniu i wogole
uwielbiam to imie :-)

a w zdrobnieniu jestem Lila,Lilka
dziadek wołał na mnie Lilka-Pilka :-D:-D

gratuluje wyboru :-)

reklama
dzięki Lilka ....my też uważamy, że naszej maleńkiej się spodoba i nie będzie miała konkurencji :tak:

U nas na 99% będzie Tymon, zdrobnienie Tymek, Tymuś itp.
Mój B. wymyślił to imię, jakoś do końca tak na 200%:-Dto nie jestem przekonana, ale podoba mi się i pewnie już tak zostanie:-)

u nas będzie Kacper,właściwie mąż się uparł bo ja chciałam na początku Mikołaja,jak Renifer,ale mężowi się kojarzy z naszymi znajomymi bufonami,więc mu ustąpiłam:) a tak ładnie się zdrabnia,Miko,Niko,Mikuś,a Kacper? nie wiem..

podoba mi się jeszcze Alek jak men od Ullany,ale znowu mąż że nie,a myślalam że taka zgodna z nas para:-D

Basiu poradź z tym zdrobieniem?

no niestety z tym zdrobnieniem to nie ma tak łatwo
KACPEREK chyba mi tylko do głowy przychodzi

moja Paulina przez pewien czas mówiła do niego KAPEĆ :-p
ale nie zawsze jest potrzeba zdrabniania :tak: :-) :rofl2:

Kacper - synek Mojej koleżanki, jak był malutki, to sam na siebie mówił - "Kapej" lub "Kapuś" (to od Kacpusia, którego to zdrobnienia nie mógł wypowiedzieć). Imię mi się bardzo podoba, ale to moja najbliższa koleżanka i nie chciałabym dawać też tak na imię mojemu synkowi.

My narazie jesteśmy w fazach wyboru, choć dla chłopca raczej już zdecydowaliśmy się na Antosza (Antka). Mój mąż bardzo jeszcze obstaje pzy Mikołaju, ale raczej zostanie Antosz.
Mnie się wydaje, że to będzie (to jest) jednak dziewczynka i chyba kilka imion bierzemy pod uwagę: Paulina, Julka, Marysia. Mam nadzieję, że w końcu do lutego wybierzemy i zobaczymy już niedługo czy tym razem moja intuicja się sprawdzi.

reklama
Do góry