reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imionka?

A jak Wam się imię: INGA podoba? Zaczynamy je poważnie brać pod uwagę w przypadku Dziewczynki.

reklama
Ika_s - Inga to bardzo ładne imię, takie niespotykane, a jednocześnie nie jedno z tych Vaness i innych ;-)

Mnie Samanthy, Jessiki, Vanessy, Sabriny kojarzą się tak wycieraczkowo. Tzn. często nam na parkingach wa-wskich Panie o podobnych imionach odpowiednie informacje za wycieraczkami zostawiają. No i dziecko nie będzie się tak nazywać, choć może to i ładnie i światowo.

Krystian bardzo ładnie padiqq.....

a Inga bardzo oryginalnie . Ikuś ....bardzo popularne imię litewskie ....tutaj w Norway ....;-)
jest też norweski odnośnik Inger ......osobiście znam dwie -równe babki o tym imieniu !

czytałam już kiedyś ten artukuł,zresztą korzystam też z tego portalu,wogóle fajne artykuły tam są,ale bb nie zdradzam hehe! a swoją drogą to wszystkie imionka jakie wybieramy dla naszych pociech są dla nas nafajniejsze...

niunia bardzo ładne imionka, ja też wybrałam Oliver, ale na pierwsze, a drugie po mężusiu Damian. Oliver Damian, prawda że ładnie brzmi?;-):-)

Tak sobie myślę, mam nadzieję, że nie skrzywdzimy dziecka dajac Mu na imię Kajetan Piotr...
A tak swoją drogą w życiu spotkałam dziewczynę o imieniu Kordula... i do tej pory nie wiem co myśleć a takim imieniu, oraz jeszcze za czasów studenckich poznałam Narcyza - chłop jak dąb, wielki i bardzo męski typ urody a jak się przedstawił Narcyz to walnęłam niegrzecznym tekstem, gdyż przekonana że się zgrywa i żarty stroi...
Nie zgrywał się...:zawstydzona/y:

A'propos dębu, słyszałam w TV, że jacyś rodzice dali swojemu synowi na imię Dąb... i sąd uznał to imię, co dziwnejsze!!! wyobrażacie sobie: Dębuś, chodź na obiad!!!

reklama
O Dębie też słyszałam w Teleexpresie bodajże...:szok:
Ja mam koleżankę, która ma na imię GIZELA...:eek: Ma pięcioro rodzeństwa ale tylko ona ma takie dziwne imię.
Jeszcze jeden ewenement... Moja ciocia ma imiona Józefa Zenobia. :no:

Rodzice niekiedy są okropni...:wściekła/y:

Do góry