reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imionka?

A jak Wam się imię: INGA podoba? Zaczynamy je poważnie brać pod uwagę w przypadku Dziewczynki.

reklama
Ika_s - Inga to bardzo ładne imię, takie niespotykane, a jednocześnie nie jedno z tych Vaness i innych ;-)

Mnie Samanthy, Jessiki, Vanessy, Sabriny kojarzą się tak wycieraczkowo. Tzn. często nam na parkingach wa-wskich Panie o podobnych imionach odpowiednie informacje za wycieraczkami zostawiają. No i dziecko nie będzie się tak nazywać, choć może to i ładnie i światowo.

Krystian bardzo ładnie padiqq.....

a Inga bardzo oryginalnie . Ikuś ....bardzo popularne imię litewskie ....tutaj w Norway ....;-)
jest też norweski odnośnik Inger ......osobiście znam dwie -równe babki o tym imieniu !

czytałam już kiedyś ten artukuł,zresztą korzystam też z tego portalu,wogóle fajne artykuły tam są,ale bb nie zdradzam hehe! a swoją drogą to wszystkie imionka jakie wybieramy dla naszych pociech są dla nas nafajniejsze...

niunia bardzo ładne imionka, ja też wybrałam Oliver, ale na pierwsze, a drugie po mężusiu Damian. Oliver Damian, prawda że ładnie brzmi?;-):-)

Tak sobie myślę, mam nadzieję, że nie skrzywdzimy dziecka dajac Mu na imię Kajetan Piotr...
A tak swoją drogą w życiu spotkałam dziewczynę o imieniu Kordula... i do tej pory nie wiem co myśleć a takim imieniu, oraz jeszcze za czasów studenckich poznałam Narcyza - chłop jak dąb, wielki i bardzo męski typ urody a jak się przedstawił Narcyz to walnęłam niegrzecznym tekstem, gdyż przekonana że się zgrywa i żarty stroi...
Nie zgrywał się...:zawstydzona/y:

A'propos dębu, słyszałam w TV, że jacyś rodzice dali swojemu synowi na imię Dąb... i sąd uznał to imię, co dziwnejsze!!! wyobrażacie sobie: Dębuś, chodź na obiad!!!

reklama
O Dębie też słyszałam w Teleexpresie bodajże...:szok:
Ja mam koleżankę, która ma na imię GIZELA...:eek: Ma pięcioro rodzeństwa ale tylko ona ma takie dziwne imię.
Jeszcze jeden ewenement... Moja ciocia ma imiona Józefa Zenobia. :no:

Rodzice niekiedy są okropni...:wściekła/y:

Do góry