reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imionka?

Ja też nie jestem zwolenniczką nadawania dziwnych,wyszukanych , niespotykanych imion. Z tym Dębem to przegięcie, aż dziwne, że sąd je uznał.
Z drugiej strony nigdy nie wiadomo czy nasz wybór spodoba się w przyszłości dziecku.

reklama
Dokladnie to co teraz wydaje sie nam ladne i nowoczesne za 30 lat moze brzmiec staroswiecko. Moja sasiadka dala na imie corce Gertruda po babci, nie wydaje mi sie ze malej z tym imieniem bedzie latwo, do babci to nawet pasowalo ale obecnie brzmi dziwnie :-(
Pamietacie film Niewolnica Isaura jakie to imie w tym okresie bylo popularne :-) u mnei w bloku bylo az 6 dziewczynek o tym imieniu. Jakos nie potrafie sobie wyborazic teraz by ktos dal dziecku tak na imie.

Co do dziwnych imion: kiedy byłam jeszcze na studiach filologicznych, moja przyjaciółka- zafascynowana literaturą staropolską, pisała też pracę mgr ze staropolskiej- dała swojemu nowo narodzonemu synkowi na imię Sędziwoj.

Potem jeszcze kilka lat później-pracowałam na lotnisku- przy odprawach widziałam paszport kilkuletniego chłopca. Rodzice dali mu na imię: Mścibór.

Ciekawa jestem czy rzeczywiście takie imiona mogą się podobać rówieśnikom dzieciaczków. I jakie reakcje w szkole będą?

Ostatnio przed kamerą w jakimś programie informacyjnym wypowiadała się pani - wiek na oko ok 55 lat a u dołu byl podpis: Olcha Sikorska, to prawie tak jak wspomniany przez Was Dąb...

dziewczyny imiona imionami ......ale jak się trafi w spadku kiepskie nazwisko to jest dopiero masakra . Mam dwa przykłady :

moja koleżanka miała kumpelę na studiach ,która się nazywała Agnieszka Fiutek !
a moja mama pacjętkę -panią Pipkowską

nieźle co ?:szok:

reklama
Do góry