reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imionka?

Ja też nie jestem zwolenniczką nadawania dziwnych,wyszukanych , niespotykanych imion. Z tym Dębem to przegięcie, aż dziwne, że sąd je uznał.
Z drugiej strony nigdy nie wiadomo czy nasz wybór spodoba się w przyszłości dziecku.

reklama
Dokladnie to co teraz wydaje sie nam ladne i nowoczesne za 30 lat moze brzmiec staroswiecko. Moja sasiadka dala na imie corce Gertruda po babci, nie wydaje mi sie ze malej z tym imieniem bedzie latwo, do babci to nawet pasowalo ale obecnie brzmi dziwnie :-(
Pamietacie film Niewolnica Isaura jakie to imie w tym okresie bylo popularne :-) u mnei w bloku bylo az 6 dziewczynek o tym imieniu. Jakos nie potrafie sobie wyborazic teraz by ktos dal dziecku tak na imie.

Co do dziwnych imion: kiedy byłam jeszcze na studiach filologicznych, moja przyjaciółka- zafascynowana literaturą staropolską, pisała też pracę mgr ze staropolskiej- dała swojemu nowo narodzonemu synkowi na imię Sędziwoj.

Potem jeszcze kilka lat później-pracowałam na lotnisku- przy odprawach widziałam paszport kilkuletniego chłopca. Rodzice dali mu na imię: Mścibór.

Ciekawa jestem czy rzeczywiście takie imiona mogą się podobać rówieśnikom dzieciaczków. I jakie reakcje w szkole będą?

Ostatnio przed kamerą w jakimś programie informacyjnym wypowiadała się pani - wiek na oko ok 55 lat a u dołu byl podpis: Olcha Sikorska, to prawie tak jak wspomniany przez Was Dąb...

dziewczyny imiona imionami ......ale jak się trafi w spadku kiepskie nazwisko to jest dopiero masakra . Mam dwa przykłady :

moja koleżanka miała kumpelę na studiach ,która się nazywała Agnieszka Fiutek !
a moja mama pacjętkę -panią Pipkowską

nieźle co ?:szok:

reklama
Do góry