reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla dzieciaczków

Ja myślałam o Bartoszu, na razie w pierwszej trzydziestce, ale widzę, że moje dawniejsze typy Ignacy i Adaś też wskoczyły wysoko...W sumie czy to ma znaczenie? :) Na przykład czułam, że Alicja i Wojtuś robią się popularne, bo często słyszałam od znajomych, że tak dzieciom dają.. Za to w ogóle nie znam i nie słyszałam o Aleksandrach (Olkach) czy Filipach, a niby tak wsyoko na liście...I gdzie ten mój Jasiek? Chyba w Warszawie wszystkie Jaśki siedzą hahaha :laugh2: No nie mogę.... Na nasze przedszkole i wśród znajomych rodziny jest tylko mój Jaś. i drugi u kolegi z pracy, oboje 6 i 7 lat..Mój jeden w przedszkolu tylko, a małych to w ogóle nie słyszałam. tak samo nie ma Szymonów (jednego znam, 4 latka!), ale w sumie to zagęszczenie na całą Polskę, więc się rozchodzi :) Za to dużo u nas Antków - znam i słyszałam o 4 i Majek - tu chyba rekord i przedszkolny i u rodziny i w pracy, bo łącznie ponad 10 będzie :D W tym moja ukochana siostrzenica :) I bratanica przyjaciółki ;)
U nas kuzynka nazwala syna Filip i w sumie to jefyny Filip jakiego znam, ale mowila, ze jak byli teraz nad morzem to zatrzesienie Filipow było, co drugi chlopiec tak mial :)

reklama
U nas kuzynka nazwala syna Filip i w sumie to jefyny Filip jakiego znam, ale mowila, ze jak byli teraz nad morzem to zatrzesienie Filipow było, co drugi chlopiec tak mial :)
Mój jest Filip i powiem Wam, że faktycznie dookoła jakoś nie słyszę tego imienia. Gdzieś w sklepie się zdarzyło i faktycznie nad morzem może kilku ale w rodzinie i znajomych bliższych i dalszych nie ma żadnego poza moim [emoji38] okaże się w przedszkolu i szkole ilu ich będzie. Ale z tego co kojarzę tu na forum są jeszcze przynajmniej dwie mamy Filipow [emoji6]

Może to ranking z miast, a ja na zadupiu mieszkam :-p U nas dużo Alanów, Denisów....Jest nawet dziewczynka Abie...Albo Abby...Jakoś tak :D takich zwykłych imion jest mniej, to znaczy są, ale pojedyncze właśnie :) jeden Jaś, jeden Staś, właśnie 3 Alanów, dużo Dawidków, z dziewczynek to Lena i Maja królują, to tu się pokrywa :)
No to u nas nie ma Alanow ;) śmieszne to bo chyba całkiem niedaleko wie ie mieszkamy, jedno województwo a tak różnica ;)

Mój jest Filip i powiem Wam, że faktycznie dookoła jakoś nie słyszę tego imienia. Gdzieś w sklepie się zdarzyło i faktycznie nad morzem może kilku ale w rodzinie i znajomych bliższych i dalszych nie ma żadnego poza moim [emoji38] okaże się w przedszkolu i szkole ilu ich będzie. Ale z tego co kojarzę tu na forum są jeszcze przynajmniej dwie mamy Filipow [emoji6]
My mamy Filipka ;) i też w otoczeniu nie ma za dużo Filipow. W przedszkolu jest tylko mój i w drugiej grupie i wszystko ;)

No to u nas nie ma Alanow ;) śmieszne to bo chyba całkiem niedaleko wie ie mieszkamy, jedno województwo a tak różnica ;)

Ja dolnośląskie, a ty?
Ale naprawdę, nie ubliżam nikomu ale na zadupiu jest inaczej...Wbrew pozorom jest więcej.... powiedzmy rzadkich i oryginalnych imion niż tych starych :) Dlatego tak to wygląda :) Ewentualnie boom na jakieś imię jedno albo dwa, ale akurat nie padło na Jaśka czy Staśka, bardziej dziewczynkowo, czyli Majka... Naprawdę w przedszkolu masakra, w rodzinie mam i wśród znajomych i jeszcze w pracy. To samo z Lenką. A przecież w rankingu dopiero 4 i 6 miejsce.
Tylko tak myślę teraz, że moje dziecko ma już 6 lat, może dopiero od paru jest tak popularne..I wśród maluchów będzie wysyp? Na razie nie ma:)
Teraz myślę o tym Bartusiu, Tomuś nie przeszedł u męża... i już się odzwyczaiłam :)

Ja dolnośląskie, a ty?
Ale naprawdę, nie ubliżam nikomu ale na zadupiu jest inaczej...Wbrew pozorom jest więcej.... powiedzmy rzadkich i oryginalnych imion niż tych starych :) Dlatego tak to wygląda :) Ewentualnie boom na jakieś imię jedno albo dwa, ale akurat nie padło na Jaśka czy Staśka, bardziej dziewczynkowo, czyli Majka... Naprawdę w przedszkolu masakra, w rodzinie mam i wśród znajomych i jeszcze w pracy. To samo z Lenką. A przecież w rankingu dopiero 4 i 6 miejsce.
Tylko tak myślę teraz, że moje dziecko ma już 6 lat, może dopiero od paru jest tak popularne..I wśród maluchów będzie wysyp? Na razie nie ma:)
Teraz myślę o tym Bartusiu, Tomuś nie przeszedł u męża... i już się odzwyczaiłam :)
Bartuś ładny chociaż znam jednego okropnie rozpuszczonego ale to kwestia rodziców ;) no ale wiadomo że zawwzze imię się kojarzy :)

Tak ja też dolny slask z tym że zagłębie miedziowe więc w góry kawałeczek mamy ;)

reklama
reklama
Do góry