reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imiona dla grudniowych maluszków...

reklama
I tak mcie dobrze z mężami, bo mój powiedział, że dopóki nie będzie wiedział czy to syn czy córka to mam go nie pytać o imię. Będzie więc problem po urodzeniu:baffled:

Chłopak - Kuba ,Filip, Szymon,Marcel
dziewczyna - Marta ,Weronika ,Dominika

Z tych imion jutro wybierzemy jak sie dowiemy kto w brzuszku siedzi ! Mam nadzieje ze nic juz nie pozmieniamy ! Czy wy zauwazylyscie ile ja juz imion pozmienialam od poczatku ciazy! Szok!
Noo troszkę:-) Ale tyle jest ładnych imion, że nic dziwnego:-) Z tych co napisałaś podobają mi się osobiście Kuba, Filip i Weronika:-)

I tak mcie dobrze z mężami, bo mój powiedział, że dopóki nie będzie wiedział czy to syn czy córka to mam go nie pytać o imię. Będzie więc problem po urodzeniu:baffled:
Mój też tak powiedział, ale jak już poznaliśmy płeć to mówił, że jeszcze duuużo czasu;-) Niestety podobają nam się zupełnie inne imiona, ale ostatnio doszliśmy do względnego porozumienia i stanęło na imieniu Borys... Oczywiście luby zaznaczył, że to jeszcze nie ostateczne no ale jakiegoś wstępnego typa co do imienia mamy:-D

Hej jestem tu nowa i nie wiem czy zawitam na stałe :) Wyjdzie w praniu.

Mam mały problem. Odkąd pamiętam ogromnie podobało mi się imię Esme, tyko w związku z książkami z serii "Zmierzch" S.Meyer to imię zrobiło się znane i popularne wśród nastolatków 10+ i boję się, ze przez to stanie (stało?) się pretensjonalne i ciągle kojarzone z wampirami i filmem. Nie chcę okaleczyc dzidziusia imieniem. Co myslicie o tym imieniu i czy mogę bez obaw da je dziewczynce?
Będę bardzo wdzięczna za chociaż jedno słowo :)

Na 80% będzie to dziewczynka, ale jeśli jakimś cudem dzidziusiowi między nóżkami coś wyrośnie to będzie na pierwsze lub na drugie Dawid i uważam, że jest to prześliczne imię dla chlopca :)

Mam mały problem. Odkąd pamiętam ogromnie podobało mi się imię Esme, tyko w związku z książkami z serii "Zmierzch" S.Meyer to imię zrobiło się znane i popularne wśród nastolatków 10+ i boję się, ze przez to stanie (stało?) się pretensjonalne i ciągle kojarzone z wampirami i filmem. Nie chcę okaleczyc dzidziusia imieniem. Co myslicie o tym imieniu i czy mogę bez obaw da je dziewczynce?

Na 80% będzie to dziewczynka, ale jeśli jakimś cudem dzidziusiowi między nóżkami coś wyrośnie to będzie na pierwsze lub na drugie Dawid i uważam, że jest to prześliczne imię dla chlopca :)
ja bym tak na imie dziewczynce nie dala, w ogole dziwnie mi to brzmi jak nazwa herbaty, a tym bardziej bym nie dala w zwiazku z tym zmierzchem, ale to moje zdanie, rzecz gustu
a Dawid mi sie podoba, tez chcialam Michala i Dawida ale mojemu B i nikomu w rodzinie sie nie podoba wiec odpuscilam...

To ,że podoba Ci się seria książek (obecnie filmów w produkcji) to nie obarczałabym tym imieniem swego dziecka, bo jemu w ogóle może sie ono nie podobać, pasuje do wymyslonej postaci ale nie do dziecka które kiedyś bedzie musiało znac historie swojego imienia, imię na PL/wskie realia nie ładne, nic nie mówiące, przypomina nazwę jakiejś firmy

reklama
Do góry